Fri 19 Nov

Ik Zie U Graag

Vrijdag Sold out
Ik Zie U Graag
Jupiler Zaal, Kleine Zaal, Popcafe
19:00 (Doors: 18:00)
Ticketinfo
  • € 27,00 (Dagkaart)
Genre
  • Belgisch
  • Hiphop
  • Pop
  • Rock
Share

Uitverkocht

Er zijn geen tickets meer beschikbaar voor dit evenement.

Dit is de editie van Ik Zie U Graag die eigenlijk op vrijdag 21 & zaterdag 22 mei zou plaatsvinden.

Op vrijdag 19 november en zaterdag 20 november presenteert MEZZ hét Belgische festival van Nederland: Ik Zie U Graag. Tijdens dit tweedaagse festival ontdek je een heel weekend lang spannende acts uit de broeierige, bruisende Belgische muziekscène.

In België broeit het in de muziekscene als nooit tevoren en het aanbod is onverminderd groot. De nadruk ligt op opkomende Belgisch talent met acts die in eigen land al meer bekendheid hebben of zelfs al gevestigd zijn.

Pssst...

Op deze editie van Ik Zie U Graag zie je Millionaire, Compact Disk Dummies, Stikstof, SONS, IBE, Brihang, Mintzkov, School Is Cool, Fixkes, Cocaine Piss, Black Leather Jacket, Ruby Grace, NAFT, Compro Oro, Tessa Dixson, Borokov Borokov, Crooked Steps, EMY en HEISA.

LINE-UP

Compact Disk Dummies

In 2012 wonnen de gebroeders Coorevits de Humo’s Rock Rally en na hun succesalbum ‘Silver Souls’ in 2016 ging het hard! Ze werden de eerste vaste huisband van ‘De ideale wereld’ en Lennert kreeg een eigen item op Studio Brussel waarin hij actuele pareltjes mixt met zijn digitale apparatuur. De tijd vloog voorbij, maar nu is het dan toch echt tijd voor nieuw werk van Compact Disk Dummies. De nieuwe EP ‘Satellites’ is net uit. De nummers gaan over technologie, paranoia, menselijkheid en echtheid en bestormde meteen de Afrekening op Studio Brussel. Voor de hoes werd in samenwerking met Lion Beach een digitaal ontwerp gecreëerd dat werd geïnspireerd op de pulpy covers van sci-fi boeken uit de jaren ’60 en ’70.


Millionaire

Millionaire

Twee jaar na magnum opus ‘Sciencing’ staat Tim Vanhamel weer voor de deur met een nieuwe Millionaire ‘APPLZ ≠ APPLZ’ die in maart 2020 wordt verwacht. Tim Vanhamel gaat in 2020 samen met zijn bekende muzikanten ook weer op tour en komen ook langs Ik Zie U Graag. Eerder speelde hij al bij Evil Superstars en dEUS en in 2001 startte hij Millionaire op. In 2017 volgde de grote terugkeer van Millionaire na een korte stilte.


Brihang

Brihang

In 2014 won Boudy Verleye met zijn pseudoniem Brihang de Nieuwe Lichting. De verwachtingen lagen erg hoog voor zijn tweede plaat na zijn succesvolle debuutalum ‘zolangmogelijk’. Brihang sloot zich op in zijn studio en observeerde zichzelf en zijn hele bestaan van bovenaf. Op 16 oktober verscheen zijn nieuwe album ‘CASCO’ waarop hij eerlijker dan ooit klinkt. Zorgvuldig stript hij elke zin tot enkel de naakte essentie overblijft. Met onderwerpen als twijfels en onzekerheid laat hij zijn kwetsbare kant zien. En dat maakt hem een vrij atypische hiphopartiest.


School Is Cool

School Is Cool

School is Cool is terug met hun ironisch getitelde vierde album ‘Things That Don’t Go Right’. De meeste dingen gaan nu eenmaal mis. Zo ook het opnameproces, waarbij de drummer een ontstoken drumteen opliep en de opname dagen precies middenin een hittegolf vielen. De eerste single ‘Close’ zijn opgenomen in een waas van classic rock, met tweestemmige gitaarlijnen, grote synthriffs en luide refreinen. De popliefde van de band blijft centraal staan, maar er is ook plaats voor uitgebreide instrumentale opbouwen en langer uitgesponnen outro’s. De vloeibare gitaarlijnen, in combinatie met Hanne Torfs’ epische keys, zweven precair op een compacte ritmesectie van veteranen Matthias en Toon en dit keer ook aangevuld met gitarist/violist Michaël Lamiroy. De afwisselend onderkoelde en opzwepende zang van Johannes Genard vertelt over rusteloosheid, stukgelopen relaties en Fear Of Missing Out.


Cocaine Piss

Cocaine Piss

Deze femalefronted punkband is het beste dat Luik sinds Hiatus heeft geleverd. Eenvoudig, snel, effectief, agressief en toch liefdevol; hun stijl is alsof je wordt gevraagd op een speeddate in het midden van de snelweg waar je 20 minuten hebt voor je snelste dansmoves. Get ready for the GlitterShitStorm!


Black Leather Jacket

Black Leather Jacket

Loepzuivere, onversneden rock ’n roll is wat je van Black Leather Jacket kunt verwachten. Overstuur gitaren, pompende baslijnen en explosieve drums, maar vooral heerlijke songs die rijkelijke refereren naar Ty Segall, The Hives, Black Rebel Motorcycle Club en Black Sabbath. In 2017 schoppen ze het tot de finale van de Nieuwe Lichting en in 2018 trekt de band zich terug in de studio voor de opnames van de debuutplaat. De band verlaat de platgetrede paden van de Vlaamse polderrock en ontwikkelt een eigen, internationaal klinkende sound: heldere garagerock, punk en rock ’n roll: gebald en nijdig maar tegelijkertijd gelaagd en intelligent.


Ruby Grace

Ruby Grace

Ruby Grace combineert kitsch-elementen met electropop beats en soul. Haar zeldzame en krachtige stem à la Amy Winehouse is een van haar meest opvallende kenmerken. Onmiddelijk na de release werd haar debuutsingle ‘Lipgloss’ opgepikt door Studio Brussel. De nieuwe single ‘Glitter’ is een up-beat elektronisch popnummer met een donkere, onzekere ondertoon. Het gaat over Ruby’s liefde om dingen er mooier uit te laten zien dan ze eigenlijk zijn.


Crooked Steps

Crooked Steps

Uit de liefde voor rauwe garage en blues ontstond Crooked Steps. Met een gitaar en drum stilden ze hun muzikale honger en na de eerste noten was de ‘Red Bull infused rock ’n roll’ geboren. Afgelopen jaar wonnen ze De Nieuwe Lichting 2020 en nu zijn ze hard op weg naar de top van de Afrekening op Studio Brussel. Schroeiende gitaren, catchy meebrulbare zanglijnen en een geweldig strakke ritmesectie: garagerock met een bluesy kantje, stijf staand van de suiker en adrenaline.


EMY

EMY

Emy Kaboré is amper 20 jaar, maar met haar Afrikaanse roots is ze nu al een van de muzikale talenten van België. Met haar herkenbare soulstem zingt ze over haar intiemste gedachten en gevoelens. Ze raakt, beroert en doet duizelen en voor je het weet hang je aan haar lippen. Nu tourt EMY met band. En deze vier sublieme muzikanten geven haar oeuvre een nog meer groovy en funky feel.


Meer in MEZZ