Fri 03 Apr

Ik Zie U Graag

Vrijdag Laatste Tickets
Mezz
20:00 (Doors: 19:00)
Ticketinfo
    € 38 blind passe-partout | € 42,50 passe-partout | € 27 dagkaart
Genre
  • Belgisch
  • Hiphop
  • Pop
  • Rock
Share

Op vrijdag 3 april en zaterdag 4 april presenteert Mezz hét Belgische festival van Nederland: Ik Zie U Graag. Tijdens dit tweedaagse festival ontdek je een heel weekend lang spannende acts uit de broeierige, bruisende Belgische muziekscène.

In België broeit het in de muziekscene als nooit tevoren en het aanbod is onverminderd groot. De nadruk ligt op opkomende Belgisch talent met acts die in eigen land al meer bekendheid hebben of zelfs al gevestigd zijn.

Pssst...

Op deze editie van Ik Zie U Graag zie je Zwangere Guy, Millionaire, Compact Disk Dummies, SONS, IBE, Brihang, Mintzkov, Cocaine Piss, The Guru Guru, Black Leather Jacket, Ruby Grace, Borokov Borokov, Compro Oro, Tessa Dixson, Echo Beatty en EMY. 

 

LINE-UP

Compact Disk Dummies

In 2012 wonnen de gebroeders Coorevits de Humo’s Rock Rally en na hun succesalbum ‘Silver Souls’ in 2016 ging het hard! Ze werden de eerste vaste huisband van ‘De ideale wereld’ en Lennert kreeg een eigen item op Studio Brussel waarin hij actuele pareltjes mixt met zijn digitale apparatuur. De tijd vloog voorbij, maar nu is het dan toch echt tijd voor nieuw werk van Compact Disk Dummies. De nieuwe EP ‘Satellites’ is net uit. De nummers gaan over technologie, paranoia, menselijkheid en echtheid en bestormde meteen de Afrekening op Studio Brussel. Voor de hoes werd in samenwerking met Lion Beach een digitaal ontwerp gecreëerd dat werd geïnspireerd op de pulpy covers van sci-fi boeken uit de jaren ’60 en ’70.


SONS

In 2018 werden ze uitgeroepen tot ‘De Nieuwe Lichting’ en toen explodeerde SONS! Het begon net zoals bij zoveel bands als vier jammende vrienden Nog geen maanden later stonden ze samen op alle grote festivals in België, Nederland en de rest van Europa. Eind 2018 verscheen na een flinke tour van 72 shows hun debuutalbum en op 19 april verschijnt de LP.


Brihang

In 2014 won Boudy Verleye met zijn pseudoniem Brihang de Nieuwe Lichting. De verwachtingen lagen erg hoog voor zijn tweede plaat na zijn succesvolle debuutalum ‘zolangmogelijk’. Brihang sloot zich op in zijn studio en observeerde zichzelf en zijn hele bestaan van bovenaf. Op 16 oktober verscheen zijn nieuwe album ‘CASCO’ waarop hij eerlijker dan ooit klinkt. Zorgvuldig stript hij elke zin tot enkel de naakte essentie overblijft. Met onderwerpen als twijfels en onzekerheid laat hij zijn kwetsbare kant zien. En dat maakt hem een vrij atypische hiphopartiest.


Mintzkov

Mintzkov timmert al jaren aan de weg. Met meerdere platen, ettelijke singles en tours in diverse landen staat de band meer dan ooit. In 2000 won Mintzkov, vroeger ookwel Mintzkov Luna, Humo’s Rock Rally. Met de single ‘Opening Fire’ uit 2010 scoorde de band een nummer 1-hit in de Afrekening op Studio Brussel. Mintkov was even van de radar verdwenen, maar ze zijn nu weer helemaal terug!


Cocaine Piss

Deze femalefronted punkband is het beste dat Luik sinds Hiatus heeft geleverd. Eenvoudig, snel, effectief, agressief en toch liefdevol; hun stijl is alsof je wordt gevraagd op een speeddate in het midden van de snelweg waar je 20 minuten hebt voor je snelste dansmoves. Get ready for the GlitterShitStorm!


Black Leather Jacket

Loepzuivere, onversneden rock ’n roll is wat je van Black Leather Jacket kunt verwachten. Overstuur gitaren, pompende baslijnen en explosieve drums, maar vooral heerlijke songs die rijkelijke refereren naar Ty Segall, The Hives, Black Rebel Motorcycle Club en Black Sabbath. In 2017 schoppen ze het tot de finale van de Nieuwe Lichting en in 2018 trekt de band zich terug in de studio voor de opnames van de debuutplaat. De band verlaat de platgetrede paden van de Vlaamse polderrock en ontwikkelt een eigen, internationaal klinkende sound: heldere garagerock, punk en rock ’n roll: gebald en nijdig maar tegelijkertijd gelaagd en intelligent.


Ruby Grace

Ruby Grace combineert kitsch-elementen met electropop beats en soul. Haar zeldzame en krachtige stem à la Amy Winehouse is een van haar meest opvallende kenmerken. Onmiddelijk na de release werd haar debuutsingle ‘Lipgloss’ opgepikt door Studio Brussel. De nieuwe single ‘Glitter’ is een up-beat elektronisch popnummer met een donkere, onzekere ondertoon. Het gaat over Ruby’s liefde om dingen er mooier uit te laten zien dan ze eigenlijk zijn.


EMY

Emy Kaboré is amper 20 jaar, maar met haar Afrikaanse roots is ze nu al een van de muzikale talenten van België. Met haar herkenbare soulstem zingt ze over haar intiemste gedachten en gevoelens. Ze raakt, beroert en doet duizelen en voor je het weet hang je aan haar lippen. Nu tourt EMY met band. En deze vier sublieme muzikanten geven haar oeuvre een nog meer groovy en funky feel.


Meer in MEZZ