Ik Zie U Graag 2019

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart presenteert Mezz Breda, iets eerder dan je gewend bent, hét Belgische festival van Nederland: Ik Zie U Graag. Tijdens dit tweedaagse festival kun je een heel weekend lang spannende acts ontdekken uit de broeierige, bruisende Belgische muziekscène.

In België broeit het in de muziekscene als nooit tevoren en het aanbod is onverminderd groot. De nadruk ligt op opkomende Belgisch talent met acts die in eigen land al meer bekendheid hebben of zelfs al gevestigd zijn.

Met op de line-up: Tourist LeMC, The Sore Losers, Warhola, Ertebrekers, Tout Va Bien, Wardrobe, Portland, The Calicos, Condor Gruppe, It It Anita, Evil Empire Orchestra, Crayon Sun, King Dick, Fornet, Josephine, bààn, D’Expediteurs en Le Manou.

Koop vanaf nu je dagkaart of passe-partout voor Ik Zie U Graag. Een passe-partout kost € 40,- en losse dagkaarten kosten € 24,50 inclusief servicekosten. De early bird passe-partouts zijn uitverkocht!

We halen dit jaar ook Belgische art naar Ik Zie U Graag. De dertig mooiste poster ontwerpen van de ‘Show your colours’ expositie van het Antwerp Poster Festival exposeren tijdens Ik Zie U Graag in samenwerking met Graphic Matters.

Ik Zie U Graag festival
15 & 16 maart 2019
Mezz Breda, Keizerstraat 101

Programma vrijdag

De vrijdag wordt afgesloten door Tourist LeMC. Deze troubadour toont in zijn nummers de realiteit van de straten in Seefhoef in zijn eerlijke en originele rijmen met invloeden uit de reggae, kleinkunst en folk.  Op vrijdagavond zie je Warhola. De band onder leiding van Oliver Symons (bekend van Bazart) brengt melancholische pop met eigentijdse elektronische lagen en hypnotische vocalen. Portland won in 2018 ‘De Nieuwe Lichting’ met de single ‘Pouring Rain’. Hun muziek is dromerig, subtiel, emotioneel, maar ook boeiend en meeslepend. Hun tijdloze en melancholische muziek mixt singer-songwriter elementen met elektronica. Condor Gruppe verlegde hun muzikale grenzen en gaven hun nieuwe nummers het griezelige gevoel van een horrorsoundtrack. 90’s noise rock riffs en oerkreten zit bij het Luikse It It Anita in elke vezel. Schreeuwende gitaren en stevige ritmes staan op het programma met een compromisloze podiumpresentatie waarbij spanning zich vermengd met verslapping. D’Expediteurs brengen volgroeide hiphop met veel live-feel, een sprankeltje jazz, een snuifje funk en een soeplepel soul.

 

Programma vrijdag

Programma zaterdag

Op zaterdag openen de deuren al om 15.00 uur. De explosieve rockers van The Sore Losers sluiten de avond af. De combinatie van rock, blues, country en garage ebt weg en stroomt tussen zwaar en hemels. Ertebrekers, onder leiding van Flip Kowlier, heeft zwart bloed. Met hun vrolijke karakter, vertellen ze charmante verhalen met een verpletterende alledaagsheid. Tout Va Bien is het solo-project van singer-songwriter Jan-Wouter van Gestel. Met zijn dromerige en vaak kwetsbare muziek stond hij al op verschillende podia en festivals in Nederland. Wardrobe is de Belgische indie/alternatieve band onder leiding van songwriter en muzikant Johan Verckist. Op plaat klinkt de muziek ingetogen, maar live krijgt de show een pittige en aanstekelijke sound mee. The Calicos wonnen dit jaar de Humo’s Rock Rally. Ze brachten Americana naar Humo’s Rock Rally. En met succes! Evil Empire Orchestra brengt een ontaarde cross-over van psychedelica, souljazz en garagefunk. Eerder stonden ze al met hun bijzondere cross-over bij De Wereld Draait Door. Crayon Sun is het project van Aldo Struyf en Dave Reiniers. Ze raken de toorts van voodoo-gospel vermengd met psychedelische desertblues. King Dick is het alter-ego van musicus Wim De Busser, een veelzijdig toetsenist, componist en arrangeur in verschillende producties. Zijn muziek wordt omschreven als lo-fi psych-pop, gothic, folk of oompah trash-pop, maar is niet direct in één genre onder te brengen. Post-punk met een flink tegendraadse twist, dat is Fornet. Ze flirten met krautinvloeden, etaleren gloeiende grooves en deinzen niet terug voor messcherpe gitaren. Josephine werd tot publiekslieveling uitgeroepen tijdens Humo’s Rock Rally. Met haar wonderschone stem zoekt ze haar eigen weg in het muzieklandschap zwevend tussen pop en soul, dit alles met een groovy saus. Het instrumentale duo bààn breien ambient, psych, jazz en rock tot een bedwelmende muzikale deken die je zachtjes om je heen wikkelt en je langzaam laat afdrijven naar een ander universum. Verrassende cross-overs tussen psychedelische en trancemuziek, die kan worden gerelateerd aan een ambient soundscape. De laatste plek wordt ingevuld door Le Manou. Uit maar liefst 332 inzendingen won zij via Poppunt/vi.be een spot op Ik Zie U Graag.

Laat je kennis van de Vlaamse popmuziek bijspijkeren tijdens het interactief muziekcollege van We Speak Music. Om 19.00 uur en 21.30 uur behandelen ze de meest bruisende details van de Belgische muziekscène. Geen paniek; je hoeft niet ouderwets de schoolbanken in, maar gaat met nieuwe kennis én wellicht een toffe prijs de zaal uit.

Programma zaterdag

Een mooie line-up met veel tofs uit België! Goed voorbereid naar Ik Zie U Graag? Check de Spotify playlist om kennis te maken met die onbekende pareltjes of juist de hits van de bekende Belgische pioniers. Op 15 en 16 maart check je alle artiesten live op Ik Zie U Graag 2019.