Ik Zie U Graag
2024
Ik Zie U Graag barstte uit haar voegen in 2023. Dit jaar is Ik Zie U Graag terug in het Pinksterweekend op 18 en 19 mei. Extra bijzonder dit jaar: Ik Zie U Graag trekt de stad in! Naast shows in MEZZ, zie je ook optredens in Chassé Theater en Nieuwe Veste. Voor deze editie slaat MEZZ de handen ineen met Chassé Theater en brengt het festival nog meer livemuziek. Breda bruist van het Belgische talent op zaterdag 18 mei en zondag 19 mei. Er is aandacht voor aanstormend talent, maar natuurlijk vind je ook bekende Belgische acts op het festival. Daarnaast vinden er in de aanloop naar het festival theatervoorstellingen van Belgisch talent plaats in Chassé Theater.

Ik Zie U Graag festival
18 & 19 mei

Koop nu je tickets

Line-up

Novastar · Whispering Sons
Hooverphonic · DAAN
Admiral Freebee · Portland · J. Bernardt
Brihang · Stef Kamil Carlens · The Bony King Of Nowhere · DIRK.
Ada Oda · Ão · Borokov Borokov · Dijf Sanders · Douglas Firs
Eosine
· Isaac Roux · ISE · Poltrock · Tin Fingers
Amina808 · Ben Wolf · BIJT · Fantom · Ide Snake
LAUD · Lil Alia · LūpaGangGang · Piffy · REINES

Update: Mayorga moet wegens persoonlijke omstandigheden de show op Ik Zie U Graag cancellen.

Tickets

Koop een passe-partout voor het hele weekend voor € 90 en ben verzekerd van een toegang op zaterdag 18 mei en zondag 19 mei. Of koop voor € 55 een dagkaart voor je favoriete dag.

Dagkaart zaterdag | dagkaart zondag

Losse concerttickets
Of bestel losse concerttickets voor de show van Portland, Hooverphonic, DAAN en Novastar in Chassé Theater.

Scoor je festivaltickets

Playlist Ik Zie U Graag 2024

Alvast in de stemming komen of nieuwe muziek ontdekken van Belgische bodem? Check dan de Ik Zie U Graag 2024 playlist.

Timeschedule

Met de TMSQR-app heb je de timeschedule altijd bij de hand en vind je een handige plattegrond van alle locaties. Of download de timeschedule hieronder.

Download tijdschema

Ik Zie U Graag x vi.be x Trix

Dit jaar staat er nog meer Vlaams talent op het podium tijdens Ik Zie U Graag. Twee dagen lang hosten talentenplatform vi.be en Antwerpse popcentrum Trix een stage op het festival.

Via vi.be werd een speelkans aangeboden op het platform. Uit de ruim 300 inzendingen werden er zes spots op het festival vergeven.

Ben Wolf – slaapkamerpop geïnspireerd op artiesten als Ed Sheeran en James Blunt.
BIJT – een verfrissende mix van kleinkunst en elektropop.
Fantom – popbangers vol met invloeden uit de Berlijnse undergroundscene.
LAUD – ruwe en eerlijke poëzie met muzikale ondertoon.
REINES – Dit duo ontsnapte uit het conservatorium om zich te laven aan de synth/indie/alt popmuziek die live transformeert tot de perfecte festival formule.
Ide Snake – Treffende woorden, pompende beats en teksten die beklijven.

Het Antwerpse muziekcentrum Trix heeft als curator enkele van hun artiesten in residentie getipt die hun plek vinden in de programmering op de Trix-stage.

Amina808 ­– een betoverende mix van R&B en housemuziek
Piffy
– de perfecte muziek om te dansen en huilen tegelijk.
LũpḁGangGang – fris en vernieuwend met een ontembare dosis energie.
Lil Alia – Diepe trap beats, humoristische skits en catchy zanglijnen

Klappen met Willem

Journalist, festivalvriend en Belgische muziek fanaat Willem Jongeneelen stelt in zijn serie Klappen met Willem rake vragen aan Portland, Hooverphonic, Stef Kamil Carlens en DIRK.. Tijdens zijn interviews zoomt hij in op de muziek, het tour leven en de toekomst. Op zaterdag is Willem te zien in de Brasserie van Chassé Theater. Op zondag in het Popcafé van MEZZ.

Zaterdag 18 mei:

19.00 Hooverphonic
19.15 Portland

Zondag 19 mei:

20:15 Stef Kamil Carlens
22:45 DIRK.

Zaterdag

Op zaterdag bespeelt Ik Zie U Graag zowel MEZZ als Chassé Theater. Met in Chassé Theater Portland, Hooverphonic en The Bony King Of Nowhere. In MEZZ zie je Whispering Sons, J. Bernardt, Ada Oda, Borokov Borokov, ISE, Dijf Sanders en Tin Fingers.

Portland

Zondag

Op zondag bespeelt Ik Zie U Graag maar liefst drie locaties. Naast MEZZ en Chassé Theater, doet ook Nieuwe Veste mee.

Novastar en DAAN zijn te zien in Chassé Theater. Douglas Firs en Poltrock zijn te zien in Nieuwe Veste en Admiral Freebee, Stef Kamil Carlens, Brihang, DIRK., Ão, Eosine en Isaac Roux in MEZZ.

Novastar

Timesquare-app

Lees meer over de line-up, check de timeschedule (tba) en de plattegrond.

Ga naar Timesquare-app

Losse Ik Zie U Graag Concerten

Portland

Van de Kleine Zaal in 2019, verovert Portland nu Chassé Theater tijdens Ik Zie U Graag. Portland neemt je mee in de wereld van Jente Pironet. De melancholische gevoelsmuziek past bij sterke emoties en belangrijke levensmomenten. Een sound vol Britse indiepop, Amerikaanse folk, donker en licht, akoestische gitaren, elektronica, vreugde en verdriet.

Het ging snel voor Portland; van het winnen van de Humo’s Rock Rally en De Nieuwe Lichting, naar de podia van Rock Werchter, Pukkelpop, The Great Escape en een MIA in de categorie ‘Alternatief’. In 2023 is daar ‘Departures’. Het resultaat van zes weken samen met Britse artiest en producer Oliver Bayston. Hiermee bewijst Portland klaar te zijn om de grenzen over te gaan. Een nieuw vertrek, een volgend begin.

zaterdag 18 mei
Chassé Theater
aanvang 17.00 uur

Portland

Hooverphonic

In 1996 brak de band door met het debuutalbum ‘A New Stereophonic Sound Spectacular’, een verzameling filmische pop-noir. In de loop der jaren veranderde hun sound naar een vollere orkestrale sound. Na wat wisselingen is nu Geike Arnaert weer terug op het front. Dit jaar komt er nieuw werk aan en dat belooft dansbaar en aanstekelijk te worden tot de nok toe gevuld met floorfillers die meer dan één voorbeeld uit de jaren negentig overnemen. De sound van beat, house en trance zorgen voor inspiratie voor de eerste single ‘Mysterious’ met hints van William Orbit, Faithless, Massive Attack en Moloko.

zaterdag 18 mei
Chassé Theater
aanvang 21.00 uur

Hooverphonic

DAAN

Belgisch wonderkind Daan Stuyven werd bekend als zanger, gitarist en frontman van de groepen Dead Man Ray en Daan. Door fans werd hij uitgeroepen tot The Belgian King of electro-kitch-rock music, mixt Daan een diversiteit van stijlen, van rock en pop tot elektronisch en dance. Zijn gekende donkere, ironische teksten flirten met speelse melodieën en beelden.

DAAN kiest deze tour voor een andere aanpak van zijn repertoire. Niet de dansbare bombast van zijn festivaloptredens, maar een intieme en akoestische show waar hij een onverwachte keuze van z’n eigen favoriete songs van de afgelopen 20 jaar brengt. In een uitgeklede en opnieuw gearrangeerde versie, vooral met de nadruk op de teksten.

De basis van deze akoestische reeks is vastgelegd op zijn platinum album ‘Simple’ uit 1999. ‘Simple’: een persoonlijke blik in de wereld van deze intrigerende zanger als het ware. Daan speelt de vleugelpiano of op gitaar en laat zich begeleiden door Isolde Lasoen op vibrafoon en percussie en door klassiek cellist-contrabassist Jean-Francois Assy.

zondag 19 mei
Chassé Theater
aanvang 17.00 uur

DAAN

Novastar

In 2000 bracht singer-songwriter Joost Zweegers, beter bekend als Novastar, zijn gelijknamige album uit vol instant pop-rock klassiekers. Jaren later en een berg hits zoals ‘Wrong’ en ‘The Best Is Yet To Come’ verder keert Novastar terug naar de theaters en podia met zijn nieuwe unieke verzamelalbum.

Al jaren kreeg Joost de vraag de hits uit zijn oeuvre te vereeuwigen op een verzamelplaat, maar Joost kijkt het liefst vooruit. Zijn motto ‘Be great or be gone’ is voor Novastar dan ook relevanter dan ooit en zorgt ervoor dat Joost parels blijft afleveren. Mikey Rowe & Andrew Britton overtuigden Joost om zijn grootste songs opnieuw op te nemen, zoals ze in 2024 zouden moeten klinken; fris, jong en tijdloos – zoals elke Novastar song geschreven wordt. Met een topteam van muzikanten Mikey Rowe (Noel Gallagher’s High Flying Birds), Andy Britton (Top Gear soundtracks), Skin Yson (Robert Plant), Keith Prior (David Gray) en Erik Rademakers (Selah Sue). Het album heeft een live-feel, opgenomen in een van de meest befaamde Studio 2 van de Abbey Road Studios van grote helden the Beatles. Novastar in Abbey Road; de cirkel is rond.

zondag 19 mei
Chassé Theater
aanvang 22.00 uur

Novastar

Theaterprogramma

In de dagen en weken rondom het festival ontvangt Chassé Theater diverse talentvolle Belgische theatermakers.

Website Chassé Theater