Ik Zie U Graag 2020

Op vrijdag 21 mei en zaterdag 22 mei presenteert MEZZ hét Belgische festival van Nederland: Ik Zie U Graag. Tijdens dit tweedaagse festival ontdek je een heel weekend lang spannende acts uit de broeierige, bruisende Belgische muziekscène.

In België broeit het in de muziekscene als nooit tevoren en het aanbod is onverminderd groot. De nadruk ligt op opkomende Belgisch talent met acts die in eigen land al meer bekendheid hebben of zelfs al gevestigd zijn.

Ik Zie U Graag festival
21 & 22 mei
MEZZ Breda, Keizerstraat 101

Pssst...

Op deze editie van Ik Zie U Graag zie je Zwangere Guy, Millionaire, Compact Disk Dummies, SONS, IBE, Brihang, Mintzkov, School Is Cool, Fixkes, Cocaine Piss, Black Leather Jacket, Ruby Grace, NAFT, Compro Oro, Tessa Dixson, Echo Beatty, Crooked Steps, EMY en HEISA.

Update

In verband met de situatie rondom het Corona-virus kan Ik Zie U Graag op 7 en 8 november wederom helaas niet doorgaan. Het was niet gemakkelijk om een nieuwe datum te vinden die voor zoveel mogelijk mensen goed in de agenda zou passen, maar het is ons dan toch gelukt!

Ik Zie U Graag 2020 wordt verplaatst naar vrijdag 21 en zaterdag 22 mei
Wat betekent dit?
  • Alle gekochte passe-partouts blijven geldig voor Ik Zie U Graag op 21 en 22 mei.
  • Het programma van zondag 8 november wordt verplaatst naar vrijdag 21 mei. Je dagkaart voor zondag/vrijdag is dus geldig op vrijdag 21 mei.
  • Het programma van zaterdag blijft staan op zaterdag 22 mei. Je dagkaart zaterdag is dus geldig op zaterdag 22 mei.

Op vrijdag staan op de line-up Compact Disk Dummies, Sons, Brihang, Mintzkov, Cocaine Piss, Black Leather Jacket, Ruby Grace, Crooked Steps en EMY. Het ging hard met de Belgische elektropunkers Compact Disk Dummies na de winst van Humo’s Rock Rally in 2012. En sinds kort is de nieuwe EP ‘Satellites’ uit. In 2018 werd SONS uitgeroepen tot ‘de Nieuwe Lichting’ en toen explodeerde de band. In nog geen jaar speelde ze op alle grote festivals in België, Nederland en zelfs Europa. Brihang klinkt eerlijker dan ooit op zijn nieuwe album ‘CASCO’. School Is Cool klinkt alsof het is opgenomen in een waas van classic rock, met tweestemmige gitaarlijnen, grote synthriffs en luide refreinen. Cocaine Piss zorgt voor punk; eenvoudig, agressief en toch liefdevol. Black Leather Jacket maken loepzuivere en onversneden rock ‘n roll. Ruby Grace combineert kitsch-elementen met electropop beats en soul. Crooked Steps wonnen dit jaar de Nieuwe Lichting 2020 met hun mix van schroeiende gitaren, catchy meebrulbare zanglijnen en geweldig strakke ritmesecties. EMY is amper 20 jaar, maar met haar Afrikaanse roots is ze nu al een van de muzikale talenten van België. Met haar herkenbare soulstem zingt ze over haar intiemste gedachten en gevoelens.

Programma vrijdag
Tessa Dixson

Op zaterdag staan op de line-up Zwangere Guy, Millionaire, IBE, The Guru Guru, Mooneye, Borokov Borokov, Compro Oro Tessa Dixson en Echo BeattyZwangere Guy werd bekend van hiphopcollectief Stikstof en verovert nu Nederland! Na twee jaar brengt Tim Vanhamel Millionaire weer bij elkaar. Het album wordt verwacht in maart 2020.  Als singer-songwriter raast IBE als een wervelwind door het muzieklandschap. Hij won The Voice van Vlaanderen en zijn eerste single ‘Table of Fools’ doet het direct goed op alle Vlaamse radiozenders. Zorgvuldig stript hij elke zin tot enkel de naakte essentie overblijft. Mintzkov is terug, nadat ze een tijdje onder de radar bleven. Met meerdere platen op hun naam en tours in diverse landen staat de band meer dan ooit. Fixkes werd bekend in de tijd van Myspace. Nu jaren later komen ze terug met een frisse blik op de jaren ’90. NAFT blikt en likt aanstekelijk in je oorschelp met een eigenzinnige mix van house, techno en de betere beats. Compro Oro brengt je een muzikale rondreis. Waar hun allereerste album een ode is aan jazzvibrafornist Cal Tjader met hints naar Cuba hint hun latere album naar een lsd-trip in een donkere kelder in West-Afrika. Tessa Dixson laat zich niet in één hokje steken. Haar alternatieve, maar dansbare pop bevat veel invloeden uit verschillende stijlen. Dit jaar werd ze bekroond tot ‘De Nieuwe Lichting’ en ze is hard op weg om een van de meest opwindende liveacts van België te worden. Echo Beatty maakt betoverende nummers met een indringende stem, wereldvreemd en spookachtig. Op ‘Ode To The Attempt’ is de sound van Annelies nog meer open en naakt dan ze al was en danst ze op de grenzen van alternatieve pop, rock en indiefolk. HEISA won de allerlaatste spot op Ik Zie U Graag via vi.be. HEISA houdt van ritmes, atmosferen en toetsenborden en verbreekt de geduldig opgebouwde spanning met pijnlijke gitaren en golven van vervorming op willekeurige momenten. Een ding is zeker: HEISA stimuleert, kronkelt en verwoest.

Programma zaterdag