Ik Zie U Graag 2020

Ik Zie U Graag 2020 heeft helaas niet kunnen plaatsvinden op de originele datum 3 & 4 april 2020 door de geldende corona-maatregelen en zal nu plaatsvinden in 2021.

Op vrijdag 19 november en zaterdag 20 november presenteert MEZZ hét Belgische festival van Nederland: Ik Zie U Graag. Tijdens dit tweedaagse festival ontdek je een heel weekend lang spannende acts uit de broeierige, bruisende Belgische muziekscène.

In België broeit het in de muziekscene als nooit tevoren en het aanbod is onverminderd groot. De nadruk ligt op opkomende Belgisch talent met acts die in eigen land al meer bekendheid hebben of zelfs al gevestigd zijn.

Ik Zie U Graag festival
19 & 20 november 2021
MEZZ Breda, Keizerstraat 101

Pssst...

Op deze editie van Ik Zie U Graag zie je Millionaire, Compact Disk Dummies, Stikstof, SONS, IBE, Brihang, Mintzkov, School Is Cool, Fixkes, Cocaine Piss, Black Leather Jacket, Ruby Grace, NAFT, Compro Oro, Tessa Dixson, Borokov Borokov, Crooked Steps, EMY en HEISA.

Tickets

  • Alle gekochte passe-partouts blijven geldig voor Ik Zie U Graag op vrijdag 19 november en zaterdag 20 november.
  • Je dagkaart voor vrijdag is geldig op vrijdag 19 november.
  • Je dagkaart voor zaterdag is geldig op zaterdag 20 november.

Op vrijdag staan op de line-up  Compact Disk Dummies, Millionaire, Brihang, Mintzkov, Cocaine Piss, Black Leather Jacket, Ruby Grace, Crooked Steps en EMY. Na twee jaar brengt Tim Vanhamel Millionaire weer bij elkaar. Een nieuw album verscheen in 2020. Het ging hard met de Belgische elektropunkers Compact Disk Dummies na de winst van Humo’s Rock Rally in 2012. En sinds kort is de nieuwe EP ‘Satellites’ uit.  Brihang klinkt eerlijker dan ooit op zijn nieuwe album ‘CASCO’. School Is Cool klinkt alsof het is opgenomen in een waas van classic rock, met tweestemmige gitaarlijnen, grote synthriffs en luide refreinen. Cocaine Piss zorgt voor punk; eenvoudig, agressief en toch liefdevol. Black Leather Jacket maken loepzuivere en onversneden rock ’n roll. Ruby Grace combineert kitsch-elementen met electropop beats en soul. Crooked Steps wonnen dit jaar de Nieuwe Lichting 2020 met hun mix van schroeiende gitaren, catchy meebrulbare zanglijnen en geweldig strakke ritmesecties. EMY is amper 20 jaar, maar met haar Afrikaanse roots is ze nu al een van de muzikale talenten van België. Met haar herkenbare soulstem zingt ze over haar intiemste gedachten en gevoelens.

Programma vrijdag
Tessa Dixson

Op zaterdag staan Stikstof, Sons, IBE, The Guru Guru, Borokov Borokov, Compro Oro Tessa Dixson en Borokov Borokov op het programma.

Hiphopcollectief Stikstof, met Zwangere Guy in de gelederen, verovert nu Nederland!  Als singer-songwriter raast IBE als een wervelwind door het muzieklandschap. Hij won The Voice van Vlaanderen en zijn eerste single ‘Table of Fools’ doet het direct goed op alle Vlaamse radiozenders. Zorgvuldig stript hij elke zin tot enkel de naakte essentie overblijft. In 2018 werd SONS uitgeroepen tot ‘de Nieuwe Lichting’ en toen explodeerde de band. In nog geen jaar speelde ze op alle grote festivals in België, Nederland en zelfs Europa. Mintzkov is terug, nadat ze een tijdje onder de radar bleven. Met meerdere platen op hun naam en tours in diverse landen staat de band meer dan ooit. Fixkes werd bekend in de tijd van Myspace. Nu jaren later komen ze terug met een frisse blik op de jaren ’90. NAFT blikt en likt aanstekelijk in je oorschelp met een eigenzinnige mix van house, techno en de betere beats. Compro Oro brengt je een muzikale rondreis. Waar hun allereerste album een ode is aan jazzvibrafornist Cal Tjader met hints naar Cuba hint hun latere album naar een lsd-trip in een donkere kelder in West-Afrika. Tessa Dixson laat zich niet in één hokje steken. Haar alternatieve, maar dansbare pop bevat veel invloeden uit verschillende stijlen. Dit jaar werd ze bekroond tot ‘De Nieuwe Lichting’ en ze is hard op weg om een van de meest opwindende liveacts van België te worden. Borokov Borokov is een drietal losbollen dat zich uitleeft op elektronische muziek. HEISA won de allerlaatste spot op Ik Zie U Graag via vi.be. HEISA houdt van ritmes, atmosferen en toetsenborden en verbreekt de geduldig opgebouwde spanning met pijnlijke gitaren en golven van vervorming op willekeurige momenten. Een ding is zeker: HEISA stimuleert, kronkelt en verwoest.

Programma zaterdag