Ik Zie U Graag 2023

Ik Zie U Graag 2023

Op vrijdag 21 april, zaterdag 22 april en zondag 23 april 2023 presenteert MEZZ de dertiende editie van hét Belgische festival van Nederland: Ik Zie U Graag. Tijdens dit festival ontdek je een heel weekend lang spannende acts uit de broeierige en bruisende Belgische muziekscène.

In België broeit het in de muziekscene als nooit tevoren en het aanbod is onverminderd groot. De nadruk ligt op opkomende Belgisch talent met acts die in eigen land al meer bekendheid hebben of zelfs al gevestigd zijn.

Ik Zie U Graag festival
21, 22 en 23 april 2023
MEZZ Breda, Keizerstraat 101

Tickets

Voor het festival zijn op dit moment alleen passe-partouts te koop. Een passe-partout is te koop voor € 65 euro en geeft toegang op vrijdag, zaterdag en zondag. Dagkaarten gaan op een later moment in de verkoop.

LINE-UP

  • Dez Mona
  • High Hi
  • PAARD.
  • RONKER
  • Porcelain ID

Meer namen volgen begin 2023, net als de verdeling per dag.

Open jij Ik Zie U Graag 2023?

Jonge Belgische bands krijgen de mogelijkheid om de festivaldagen te openen. Via Belgisch muziekplatform Vi.be kunnen Belgische bands zich aanmelden. Uit alle inzendingen worden drie winnaars gekozen die op vrijdag, zaterdag of zondag het festival zullen openen.

LINE-UP

Dez Mona

DEZ MONA

Dez Mona weet al twee decennia het publiek te verrassen. Nog geen jaar na ‘Lucy’, een wereld oratorium in samenwerking met het Antwerpse Baroque Orchestration X komt Dez Mona nu met het kosmopolitische ‘Loose Ends’.

De hoekige funk wordt vaak afgewisseld met stuiterende discopop. Op ‘Loose Ends’ treedt de band uit de comfortzone en experimenteert met een nieuwe sound. De nadruk ligt meer op ritme en groove; een beetje back to basics, maar dan met de herkenbare Dez Mona sound.


High Hi

HIGH HI

Twee jaar na hun felbejubelde ‘Firepool’, met daarop de hit ‘Daggers’ steekt High Hi opnieuw de neus aan het muzikale venster. Als je dacht dat de pandemie High Hi klein zou krijgen, dan heb je het mis. Ze doken opnieuw de studio in en dat leverde direct tien stevige tracks op. De sound is groter en krijgt een meer psychedelische feel, een echo van het leven, dat ook niet altijd loopt zoals je dat wil.

Een korte omschrijving van High Hi? Offspring van 80ies indierock, 90ies shoegaze en opgevoed door de noughties. Een song, strak in het gareel gehouden door een funky feel, aangevuurd door een oorwurm-riffje dat zich meteen in het hoofd nestelt. En met een bekende sound-signatuur: tweestemmig, ogenschijnlijk happy met melancholische ondertoon, het auditieve equivalent van een aangename rilling over je rug.


PAARD.

PAARD.

Wat gebeurt er als je een mengelmoes aan verschillende genres in een instrumentaal jasje giet? Nou dan krijg het instrumentale trio PAARD. Met Wim Segers (Flat Earth Society, Compro Oro), Owern Perry Weston (Coely) en Sigfried Burroughs (Kapitan Korsakov). Hun experimentele mengelmoes gaat van eclectische hiphopgrooves naar een freestyle van funkflows met onderweg een hoop onverwachte stops.


RONKER

RONKER

Net als het leven anno 2022 slaat RONKER droog op uw bakkes. Het leven is al complex genoeg, dus gaat RONKER op zoek naar de zwaarte in simpliciteit. Met één been diepgeworteld in het gitaargeweld uit de nineties en het andere verstrengeld in de galm van de jaren ’80, balanceert de band bewust op de rand van uitersten. Blackened post-punk gaze voor Nine Inch Nails fans, of gewoon indie metal?

RONKER live is een echte must-see. Weinig zever, veel zweet en vooral luid.


Porcelain ID

Porcelain ID

De Rwandese Hubert Tuyishime werd bekroond tot Sound Track 2021-2022. Een van de muzikale beloftes, door de jury geroemd om krachtige tekst, sterke stem en unieke performance. Bewegend tussen poëtische en eigenzinnige vocals, met invloeden uit klassieke pop en lo-fi zijn de nummers kwetsbaar, oprecht en authentiek. De eerste dubbel-singel ‘Muschel/Vlaanderen’ kwam medio 2022 uit. Vlaanderen onthult de groeipijnen in de relatie tussen ouders en een queer kind, tussen een samenleving en haar daklozen, tussen mensen aan weerszijden van de marge.