Vrijwilligers
Become our hero
MEZZ is hét podium voor live popmuziek en dance in Breda. Het bijzondere pand bestaat uit een intieme zaal voor maximaal 600 bezoekers, een Kleine zaal voor 100 bezoekers en een Popcafé. MEZZ organiseert hier zo’n 280 activiteiten per jaar. Onze organisatie is open, betrokken en bezit een gezonde dosis humor. Plezier en ontwikkeling staan bij ons centraal. 

Zonder de inzet van onze vrijwilligers zouden er geen shows in MEZZ zijn. Daarom zijn wij op zoek naar helden die het nieuwe seizoen succesvol met ons aanvliegen. Ben jij een muziekliefhebber met een affiniteit voor concerten, evenementen en horeca en vind jij het leuk om het publiek en de artiesten een fijne avond te bezorgen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Lees snel verder en ontdek de voordelen van vrijwilliger zijn bij MEZZ en de verschillende functies die wij voor jou in de aanbieding hebben.

Meld je aan als vrijwilliger

Wat maakt vrijwilligen bij MEZZ zo leuk?

  • Je leert superveel nieuwe mensen kennen en doet nieuwe vriendschappen op.
  • Je doet werkervaring op en kan een waardevolle ervaring aan je CV toevoegen. Wij luisteren graag naar jouw ambities.
  • Je geniet tijdens het werken van livemuziek en vindt ontspanning in het werk.
  • Je bezoekt onze concerten en events gratis! Zes keer per jaar mag je iemand meenemen.
  • We organiseren regelmatig leuke activiteiten. Denk aan bijeenkomsten en borrels, een jaarlijkse barbecue en een uitje.
  • Je krijgt vanuit MEZZ de kans om vrijwilligerswerk te doen op festivals als Pinkpop en Lowlands waarbij je het festival ook mag bezoeken.

Wat verwachten we van jou?

  • Je bent minimaal 18 jaar oud.
  • Je draait minimaal twee diensten per maand en geeft zelf je beschikbaarheid aan.

Lees verder voor meer informatie over de verschillende functies!

Wil je je aanmelden als vrijwilliger? Stuur dan even een mailtje naar vrijwilligers@mezz.nl.

De vrijwilligers zijn heel divers, maar hebben 1 ding gemeen: hun liefde voor muziek. Dat maakt het zo leuk! Mensen komen hier voor hun plezier en het is mooi om hier aan bij te mogen dragen.

- Pieter Kats

Functies

Servicemedewerker

Als servicemedewerker word je op verschillende plekken ingezet, namelijk: toegang, service, kassa en als runner. Ben jij gastvrij en zet jij je graag in om het publiek een fijne avond te bezorgen? Dan is dit de functie voor jou! Je bent toegankelijk en zet je proactief in wanneer je ziet dat een gast hulp kan gebruiken. Ook bezit je een flinke portie verantwoordelijkheid. Herken jij jezelf hierin? Lees dan snel verder over de verschillende taken en ontdek hoe jouw avond eruit komt te zien!

Toegang
Als toegangsmedewerker ontvang je de gasten, controleer je de tickets, deel je bandjes uit en maak je de bezoekers wegwijs in het gebouw. De gasten voelen zich welkom wanneer ze jou zien en gaan een mooie avond tegemoet.

Service
Als servicemedewerker doe jij er alles aan om de gasten een mooie avond te bezorgen. Je maakt de bezoekers wegwijs, beantwoord hun vragen en helpt ze met de lockers. Je zorgt ervoor dat de avond van de bezoeker begint en eindigt met een lach op hun gezicht!

Kassa
Kassamedewerkers zorgen voor de ticketverkoop, waarderen betaalkaarten op, nemen de telefoon op, beheren de gastenlijst en heten de gasten welkom in het gebouw.

Runner
Bij een drukbezocht concert of evenement waarbij glas wordt gebruikt worden runners ingezet. Jij ondersteunt jouw collega’s achter de bar en zorgt ervoor dat de bar volledig kan draaien. Je verzamelt de glazen in de zaal en spoelt deze waar nodig, je vult de bar bij en zorgt ervoor dat de bekers bij de zelftaps op het balkon zijn aangevuld. Ook ben je altijd in voor een lolletje met de bezoekers.

Jouw dag als servicemedewerker:
Als servicemedewerker begin je je dienst met het checken of de foyer gereed is. Zijn alle lockers klaar voor gebruik, zitten de vuilniszakken in de prullenbakken en ziet alles er spic en span uit? Je overlegt met je collega’s wie welke lockers in de gaten houdt en daarna gaan al snel de deuren open. Je helpt een aantal mensen op weg en wijst ze erop dat het Popcafé open is en dat er daar nog meer lockers zijn. Een aantal bezoekers zullen je hulp nodig hebben bij het huren van een locker, jij kijkt graag even met ze mee. Zodra het is gelukt, wens je ze een fijne avond en ga je gelijk weer door naar de volgende bezoekers. De hele avond komen er mensen gezellig even kletsen en jij klets gastvrij met ze mee. Wanneer de avond op zijn eind loopt, help je de concertgangers weer met het openen van de kluisjes en zorg je dat iedereen met een lach op zijn gezicht het gebouw verlaat. Daarna ruim je de foyer nog even op en plof je lekker aan de bar neer om met je collega’s een drankje te drinken. Je hebt nu al zin in je volgende dienst!

Barmedewerker

Als barmedewerker kan jij worden ingezet als medewerker en doorgroeien tot barhoofd. Je bent gastvrij en vindt het leuk de bezoekers een fijne avond te bezorgen. Je bent actief en zorgt ervoor dat iedereen snel geholpen wordt. Ook bezit je een flinke portie verantwoordelijkheid en warenkennis. Natuurlijk kan jij ook een lekker biertje tappen. Zie jij dit wel zitten? Lees dan snel verder over de verschillende taken en ontdek hoe jouw avond eruit komt te zien!

Barmedewerker
Als barmedewerker ben jij een echte verkoper en weet jij de gasten de lekkerste drankjes aan te bieden. Je bent een echte multitasker en zorgt ervoor dat het drankje geserveerd wordt en de rekening betaald. Ook vul je de bar aan en verwissel je de fusten. Je houdt het hoofd koel en bezorgt de gasten een gezellige avond.

Jouw dag als barmedewerker:
Je staat vandaag achter de bar en dat betekent dat je lekker gaat knallen met biertjes tappen. Je checkt voordat je begint bij het barhoofd wat je deze avond gaat doen. Daarna zet je samen met de rest de bar klaar. Je zet genoeg bekers klaar, tapt het eerste biertje vast door en checkt of er voldoende reserves staan. Je hebt van tevoren al een bartraining gehad, dus je weet alles goed te vinden. Dan begint het te kriebelen, de deuren gaan open! De dj draait alvast wat plaatjes en de eerste bezoekers stromen binnen. Al snel komen ze naar de bar voor een drankje. Tijdens de show heb je het druk, je zorgt ervoor dat iedereen met een drankje in zijn hand van de show kan genieten. Nadat de bezoekers weg zijn, maak je met je collega’s de bar en de zaal schoon. Nadat dat is gedaan, kun je nog lekker aanschuiven voor een drankje. Dat heb je wel verdiend!

Stagemanager

Als stagemanager kan je ingezet worden bij de Jupiler Zaal en de Kleine Zaal. Je bent communicatief vaardig en denkt oplossingsgericht. Ook ben je actief en zorg je ervoor dat de artiesten een mooie avond beleven en zich niet druk hoeven te maken over het verloop hiervan. Je kan wel tegen een stootje en bezit een shit-happens mentaliteit.

Jij bent degene die het overzicht houdt tijdens de productie. Je zorgt ervoor dat het tijdsschema wordt nagevolgd en dat de band alles heeft dat ze nodig hebben. Daarnaast begeleid je de band van de start tot het einde van de productie en ben jij het aanspreekpunt bij vragen en problemen. Wil jij deze leuke taak graag op je nemen? Lees dan snel verder en ontdek hoe jouw dag eruit komt te zien!

Jouw dag als stagemanager:
Als stagemanager ben jij het aanspreekpunt voor de artiest. Je begint in de middag en krijgt een map met alle info die je nodig hebt voor die dag. Je checkt de kleedkamers en zorgt ervoor dat de band alles heeft dat ze nodig hebben. En al snel komt de band binnen. Je verwelkomt de leden en zorgt ervoor dat ze weten waar alles staat en dat ze snel het podium op kunnen. Zodra de soundcheck begint, let jij op de tijd. Je wilt natuurlijk niet uitlopen! Zodra het tijd is voor het diner, vertel je de band waar ze moeten zijn en ga jij eten met de technische crew. Weer terug maken jullie je klaar voor de show. De dj kruipt achter de booth en jij zorgt ervoor dat de support act op tijd een seintje krijgt dat ze op moeten. De show begint precies op tijd en is een groot succes. Nadat de bands klaar zijn en zijn vertrokken, zorg jij dat de kleedkamer opnieuw gevuld wordt voor de volgende dag. De avond zit er weer op en je kletst onder het genot van een drankje nog gezellig na met je MEZZ collega’s.

Conciërge

We zoeken een allround medewerker die op vrijwillige basis dagelijks allerlei klussen in ons gebouw verricht, als conciërge, klusjes doen, horeca aanvullen, activiteiten een handje helpen en wat er zoals op je pad komt in een dynamische omgeving. Never a dull moment!

Dj

Als DJ warm jij het publiek op voordat de show begint en sluit je de show weer af. Je bent een echte muziekliefhebber en bent altijd op de hoogte van de laatste hits. Je kent het publiek en speelt in op hun interesses. Ook voel jij je thuis op het podium en weet je hoe je een menigte aan het dansen krijgt!

Fotograaf

Als fotograaf leg jij de sfeer vast op de gevoelige plaat. Je bent bekend met de basisprincipes van concertfotografie en wil je skills upgraden. Tijdens shows beweeg je onzichtbaar door het publiek om de band, sfeer en publiek op haar mooist vast te leggen. Jouw foto’s en Story’s worden gedeeld op de social media kanalen van MEZZ en vaak ook gedeeld door de band. 😉