BSO

De BSO

Het culturele clubhuis van MEZZ is twee donderdagen per maand geopend. De Kleine Zaal wordt elke keer overgenomen door een nieuw concept. Op deze donderdagen komen verschillende culturele, unieke en creatieve initiatieven bij elkaar. Je krijgt als conceptmaker/creatieveling/organisatie de mogelijkheid om een avond de organiseren in de Kleine Zaal van MEZZ.

Heb jij een leuk, uniek, speciaal, sociaal, leerzaam, spannend of fantastisch initiatief, concept of idee? Meld je dan nu aan bij de BSO!

Aanmelden

Meld jouw idee of concept nu aan.

BSO

Persoonlijke info

.

BSO

De BSO wordt twee donderdagen per maand georganiseerd in de Kleine Zaal van MEZZ. De diverse programma’s worden samengesteld door stadsprogrammeur Casper van MEZZ in samenwerking met BANK15. Tijdens de BSO wordt de Kleine Zaal volledige overgenomen door creatieve initiatiefnemers. De BSO staat daarom voor: De Bredase Stage Overname.

Bij de BSO krijg je de ruimte om jouw concept of idee uit te voeren en voor te stellen aan een breder publiek. De BSO is open voor iedereen; gevestigde en beginnende initiatieven zijn welkom. Het proces, ervaring en experiment staan centraal. De BSO heeft als insteek een plek te zijn voor iedereen; makers en bezoekers met elkaar te verbinden, te laten ervaren en experimenteren met verschillende genres, subculturen en thema’s die er bestaan binnen en rondom creatief Breda.

De realisatie van een concept is onder begeleiding van MEZZ en BANK15.

Coming up

BSO x VV Eigenbelang

BSO x V.V. Eigenbelang

Op 26 januari maakt het culturele clubhuis van MEZZ, de BSO, plaats voor V.V. EIGENBELANG! Door middel van een open mic trappen ze de poëzieweek af in MEZZ.
Zoals altijd is een open mic de plek waar nieuw literair talent voor het eerst het podium betreedt en gevestigde schrijvers nieuw werk uitproberen. Speciaal voor deze avond neemt V.V. EIGENBELANG vrienden mee om de avond poëtische luister bij te zetten. Verder verzorgen muzikant Berry de Jong en VJ Matunda Groenendijk een performance waarin muziek, beeld, techniek, het gesproken woord en al wat de avond brengt gezamenlijk tot één groot kunstwerk komen.
En alsof dat allemaal nog niet genoeg is zal – op zijn zachtst gezegd – legendarische deejay en producer Frietboer ook aanwezig zijn.

BSO x Southern Riff Alliance

BSO x Southern Riff Alliance

Drie Brabantse zwaargewichten kruisen deze avond de gitaarhalzen. Alle 3 met verse munitie op zak! Jahat vuren hun groovende metal uit Kruikenstad af. Stadsgenoten ENMA ontsteken hun verzengende prog metal spervuur. Junxion (Boxmeer) zal de genadeklap uitdelen, met een stortvloed aan episch progrock geweld.

Samen vormen ze: Southern Riff Alliance. Tijdens BSO proberen de bands voor het eerst deze alliantie. Jahat en ENMA hebben recentelijk een album uitgebracht en zullen de nieuwe muziek nu live laten horen. Kortom, een bonte verzameling rauwe riffs met Brabantse jeu.


BSO X VEAR

BSO X VEAR

VEAR is een startend kledingbedrijf van Bredase bodem dat veel banden heeft met hiphop en straatkunst. Dat zie je natuurlijk ook terug in de kleding. Verwacht een avond waar startende ondernemers, kunstenaars en artiesten hun werk komen showen!

De avond begint met een kunst expo om vervolgens door te vloeien in een aantal rap acts. Daarna worden er smèrige hiphop platen gedraaid door Bredaas finest dj’s. De acts die deze avond te zien zijn: PEP, CB & TJ + Steff.

Tijdens de expositie kan je naar kunst kijken van Brokeboylefa, MAR, RuggsByJulls, Joep.met.een.uitroepteken en Vicious Vic.

Gedurende de avond worden er zelfs toothgems gezet door: The Gem Bar!