bso

De BSO

Het culturele clubhuis van MEZZ is twee keer per maand geopend. Diverse programma’s worden samengesteld door stadsprogrammeur Casper van MEZZ, in samenwerking met creatieve initiatiefnemers. Tijdens de BSO wordt de Kleine Zaal volledig overgenomen, de BSO staat daarom voor: De Bredase Stage Overname.

De Kleine Zaal wordt elke keer overgenomen door jonge creatievelingen uit Breda. Op deze avonden komen verschillende culturele, unieke en creatieve initiatieven bij elkaar. Je krijgt de ruimte om jouw concept of idee uit te voeren en voor te stellen aan een breder publiek. Van poëzie tot metal en van kunst exposities tot open mics, bij de BSO kan alles!

De BSO is open voor iedereen; zowel gevestigde en beginnende initiatieven zijn welkom. Het proces, ervaring en experiment staan centraal. De BSO heeft als insteek een plek te zijn voor alle jonge makers en bezoekers. Met als doel verbinden, ervaren en experimenteren met verschillende genres, subculturen en thema’s die er bestaan binnen rondom creatief Breda.

Dus heb jij een leuk, uniek, speciaal, sociaal, leerzaam, spannend of fantastisch initiatief, concept of idee? Meld je dan nu aan bij de BSO!

Aanmelden

Heb jij een leuk idee of concept en wil je dit graag uitvoeren in onze Kleine Zaal? Aanmelden kan hieronder.

BSO

Persoonlijke info

.

Coming up

BSO x Zuiderflow

Op 23 november presenteert Zuiderflow de eerste editie onder het BSO programma. Zuiderflow is een initiatief van Breda Beats en de Krachten samen en biedt hiphop artiesten een podium en mic om hun flow te laten horen. Tijdens BSO is er een open mic, schrijfsessie en open deck. Daarnaast is er ook muziek te horen van CasparBenjamin, Blits, De Oppositie en De Krachten Samen.

Zuiderflow

BSO x R3vision

Maak je klaar voor de ultieme uptempo vs raw ervaring tijdens R3vision! Op 21 december staan we klaar om meedogenloos harde beats los te laten, waardoor het dak van MEZZ tot op het bot zal trillen.

R3vision gaat niet alleen over de muziek. Het is een platform dat zich richt op DJ’s binnen het domein van de hardere stijlen naar nieuwe hoogten brengen. We zijn hier om deze artiesten de boost te geven die ze nodig hebben om persoonlijk en professioneel te evolueren en transformeren. Ben je voorbereid op verbluffende soundscapes die het gewone overstijgen?

De toekomst roept – groei met ons mee, evolueer en help ons om de wereld van de harder styles te herzien! Verspreid het woord, maak deel uit van de beweging en help de scene bloeien. Het is meer dan een evenement; het is een revolutie.

BSO x R3vision

BSO x Stemrecht

DJ’s, kunstenaars en muziekliefhebbers opgelet!
Hoe belangrijk vind jij jouw creatieve sector? Een plek waar je stoom kunt afblazen, jouw passie en inspiratie vindt of waar je even nergens aan hoeft te denken, maar gewoon kunt genieten.

Tijdens Stemrecht op 2 februari bieden we je een creatieve avond waarbij kunst, muziek en politiek een grote rol spelen. Kom op voor jouw creatieve sector door te stemmen! Stemrecht nodigt je uit om je stem te laten horen over actuele politieke zaken. Beginnende artiesten, dj’s en kunstenaars krijgen een plek in de spotlights en laten zien wat ze in petto hebben!

bso x stemrecht

Deze initiatiefnemers gingen jou voor!

Hieronder vind je voorbeelden van concepten van initiatiefnemers die jou zijn voorgegaan:

BSO x Synthesis

bso x synthesis

An evening full of drum and bass, jungle and breakbeat. To nurture, inspire, and unite. For the fans and artists… And for the love of the timeless sounds, we cannot live without!

Synthesis op Facebook

BSO x Unloved

BSO x Unloved

UNLOVED EVENTS PRESENTS: NOBODY IS UNLOVED!

They turned up the heat with a night filled with techno and hard techno beats. The adrenaline was pumping and the energy was off the charts. The unique ambience transported you to a world you had never seen before.

This is UNLOVED – where passion meets music and nobody is left behind.

Unloved op Instagram

BSO x The Cook'up

The COOK'UP

De BSO maakte plaats voor The COOK’UP. Deze avond kreeg je de kans om jouw barz, beats of muzikale skills te laten horen. Als producer was dit het moment om te kijken hoe jouw beats klonken met een rapper erop.

Daarnaast waren dansers van harte welkom om hun talenten te laten zien. ​Deze avond stond in het teken van hiphop, maar het zou geen hiphop zijn als er geen ruimte was voor kruisbestuiving voor subgenre’s. Afro, R&B, Dancehall en ander urban talent was ook welkom!

BRICKS op Facebook

BSO x Wetjeleggen

Bso x wetjeleggen

Op 11 mei maakte de BSO plaats voor Wetje Leggen, een initiatief van een groep Bredase muziekliefhebbers en dj’s. Maandelijks worden er verschillende woonkamers omgetoverd tot een plek waar de individuele muzieksmaken samensmelten. Waar gezelligheid en een huiselijke sfeer de boventoon voeren.

Deze keer namen ze de huiselijke sfeer mee naar MEZZ voor een editie in samenwerking met de BSO.

Wetje Leggen op Facebook

BSO x 076Bredance

Op 6 april bracht Bredance een bezoek aan BSO. De hele avond stond in het teken van dance. Dj’s Jeroen en dj Mister Y alias dj Rick van Doorn draaiden met vinyl. Even terug naar de typische jaren ’90 houseparty feeling. Van house classics, techno, club, trance en jump; alle dance stijlen kwamen voorbij.

BSO x Creative Pitch Night

BSO x Creative Pitch Night

During Creative Pitch Night, young creatives had the chance to pitch their digital creative idea or project and win funding to kickstart it. The jury consisted of professionals, each with different areas of expertise and creative professional backgrounds.

Creative Pitch Night was a collaboration between Young Creatives and BSO. The mission of Young Creatives: creating cool and valuable opportunities for young creatives, through inspiration, network, funding, exposure and much more.

Young Creatives op Instagram

BSO x Vear

BSO x VEAR

VEAR is een startend kledingbedrijf van Bredase bodem dat veel banden heeft met hiphop en straatkunst. Dat zie je natuurlijk ook terug in de kleding. Een avond waar startende ondernemers, kunstenaars en artiesten hun werk kwamen showen!

De avond begon met een kunst expo om vervolgens door te vloeien in een aantal rap acts. Daarna werden er smèrige hiphop platen gedraaid door Bredaas finest dj’s.

De acts die deze avond te zien waren: PEP, CB & TJ + Seffens.

Tijdens de expositie kon je naar kunst kijken van Brokeboylefa, MAR, RuggsByJulls, Joep.met.een.uitroepteken en Vicious Vic.

Gedurende de avond werden er zelfs toothgems gezet door: The Gem Bar!

Vear op Instagram

BSO x Southern Riff Alliance

BSO x Southern Riff Alliance
Drie Brabantse zwaargewichten kruisten deze avond de gitaarhalzen. Alle 3 met verse munitie op zak! Jahat vuurden hun groovende metal uit Kruikenstad af. Stadsgenoten ENMA ontstaken hun verzengende prog metal spervuur. Junxion (Boxmeer) deelde de genadeklap uit, met een stortvloed aan episch progrock geweld. Samen vormen ze: Southern Riff Alliance. Tijdens BSO probeerden de bands voor het eerst deze alliantie. Jahat en ENMA hadden recentelijk een album uitgebracht en lieten de nieuwe muziek live horen. Kortom, een bonte verzameling rauwe riffs met Brabantse jeu.

BSO x VV Eigenbelang

BSO x VV Eigenbelang
Op 26 januari maakte het culturele clubhuis van MEZZ, de BSO, plaats voor V.V. EIGENBELANG! Door middel van een open mic trapten ze de poëzieweek af in MEZZ. Zoals altijd was de open mic de plek waar nieuw literair talent voor het eerst het podium betrad en gevestigde schrijvers nieuw werk uitprobeerden. Speciaal voor deze avond nam V.V. EIGENBELANG vrienden mee om de avond poëtische luister bij te zetten. Verder verzorgden muzikanten Berry de Jong en VJ Matunda Groenendijk een performance waarin muziek, beeld, techniek, het gesproken woord en al wat de avond bracht gezamenlijk tot één groot kunstwerk samen kwamen.

BSO x The Shade Room

BSO X Shade Room

Het culturele clubhuis van MEZZ maakte plaats voor QJ Studio’s! QJ Studio’s is een nieuw kledingmerk gericht op tijdloze designstukken waarbij elke capsule zijn eigen verhaal heeft gebaseerd op kleur en kunst.

Met het concept The Shade Room gaven zij jonge opkomende creatives een platform om hun talent in muziek, dans, art en fashion te delen met hun doelgroep. Bij de MEZZ-editie werd door live performers de nieuwe SHADE bekend gemaakt voor de nieuwe collectie.

Met deze editie: Isaac Quedraogo, Tori Martinelli & live band en XO and Friends dansact. Gesupport door dj’s Cappa,  Charwinoa en Wickey Wiseguy.

QJ Studio's op Instagram