Sun 22 May 2022

Ik Zie U Graag

Zondag
Ik Zie U Graag 2022
Jupiler Zaal, Kleine Zaal, Zijpodium
16:00 (Doors: 15:00)
Ticketinfo
  • € 22,00 (Dagkaart)
Genre
  • Belgisch
  • Hiphop
  • Pop
  • Rock
Share

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou:

Vind gerelateerde evenementen

Dit is de editie van Ik Zie U Graag die eigenlijk in 2020 en 2021 zou plaatsvinden

Op vrijdag 20 mei, zaterdag 21 mei en (een cadeautje!) zondag 22 mei presenteert MEZZ hét Belgische festival van Nederland: Ik Zie U Graag. Tijdens dit festival ontdek je een heel weekend lang spannende acts uit de broeierige en bruisende Belgische muziekscène.

In België broeit het in de muziekscene als nooit tevoren en het aanbod is onverminderd groot. We laten je kennismaken met opkomend Belgisch talent en acts die in eigen land al bekendheid hebben.

PROGRAMMA

Compact Disk Dummies, Stikstof, SONS, Black Box Revelation, RAMKOT, Meskerem Mees, Rhea, The Haunted Youth, School Is Cool, Black Leather Jacket, Ruby Grace, Willy Organ, NAFT, Tessa Dixson, Emma Bale, Cocaine Piss, Borokov Borokov, The K., Crooked Steps, EMY, Meltheads, Glauque, Hi Hawaii, Heisa, Multani, Pothamus, Anna Rune en Wolf Vanwymeersch.

Daarnaast is de expositie TYYYPOëzie op het terras te zien en de installatie ‘Scanned Movements’ van beeldkunstenaar Benjamin Verhoeven te zien in de foyer. Op het voorplein staat Le Grand Café, wat het kleinste en gezelligste café is. In de tent op het voorplein vind je de merchandise van de bands en praat popjournalist Willem Jongeneelen met een aantal Ik Zie U Graag acts.

Benieuwd naar de timetable? Kijk dan op de TMSQR-app.

TICKETS

Voor het festival zijn nog slechts enkele tickets te koop.

Scoor hier (indien beschikbaar) je:

LINE-UP

RAMKOT

RAMKOT

RAMKOT maakt ramrock. Dit trio weet, conform de eeuwenoude rocktradities, met een eigen visie songs te maken waarbij headbangen en dansen perfect hand in hand gaan. Gevormd eind 2017 te Gent vonden de broers Leyman met Hannes Cuyvers de perfecte derde broer om hun passie voor afbraakwerken te vertolken in hun herkenbare en compacte sound. Voor fans van Queens of the Stone Age, The Racontreurs, Millionaire, Soulwax, De Staat en STAKE.


RHEA

RHEA

Een gezonde liefde voor knallende gitaarriffs, zware maar compacte nummers en af en toe een shot whisky verbinden deze vijf heren als de band die RHEA is. De rol van underdog zit in hun bloed en ze houden ervan om mythe van de underdog te weerleggen. RHEA is het levende Belgische bewijs dat gitaarmuziek anno 2020 niet alleen nog relevant is, maar ook vernieuwend en verbindend kan zijn. Een ding is zeker: ze rocken als beesten!


The Haunted Youth

The Haunted Youth

De band rondom Joachim Liebens brengt meeslepende psych pop die doet denken aan het beste van MGMT, DIIV, Slowdive en The Cure. De songs – over twijfels, hoop en hoe het voelt om een onbegrepen misfit te zijn – pakken uit met een grootse dreamy en internationale sound waar je als een blok voor valt. Debuutsingle ‘Teen Rebel’ is een schot in de roos: The Haunted Youth wint de Nieuwe Lichting en krijgt volop airplay. Live staan de songs en sound als een huis, en het dak gaat er gegarandeerd af!


Emma Bale

Emma Bale

Emma Bale start als een fragiel meisje met een akoestische gitaar. Met grote gevolgen. Op haar 17de verjaardag heeft ze – als jongste winnares ooit – een MIA voor Beste Vrouw Solo op de schouw staan. En is ze al eigenares van een rij megahits: ‘All I Want’, ‘Fortune Cookie’ samen met Milow en ‘Run’ dat in de radio edit van Lost Frequencies zit. En toen kwam de grote ommekeer. Bale zorgt tijdens Pukkelpop 2017 voor een verrassing van formaat. In een bomvolle Dancehall vervelt ze in een uur tijd van singer-songwriter tot popprinces in de lijn van Ellie Goulding en Dua Lipa. Op ‘Divide’ laat Emma horen dat haar mixtuur van pop, r&b en elektronica helemaal op punt staat. Tijd om te knallen.

The K.

The K.

Topped met invloeden van het beste dat indierockbands uit de jaren ’90 ons ooit hebben gegeven, duwt The K. dat geluid en ethiek tot in de puntjes. Het draait om liefde, leven, pijn en toch tederheid. Gedurende de jaren werd The K. een voorbeeld voor hun muzikale metgezellen in de bloeiende Luikse scene. Na een pauze van 3 jaar is de band nu terug met hun hyperintensieve rockconcerten met persoonlijk en speels gitaarwerk en stevige basriffs. Dat riekt gewoon naar opwinding!


Hi Hawaii

Hi Hawaii

Twee muzikale levensgenieters brengen popsongs met uitzinnige uitbarstingen. Jens Boutery & Lennart Heyndels brengen een hommage aan het dagelijks leven door middel van zelfironie, eerlijkheid en groots huishouddrama. Hun live-optredens staan bekend als een waanzinnige saus van modulaire analoge synths, pittige samples en ongetemde vocalen bovenop hun in elkaar grijpende bas & drum-vaganza.

Multani

Multani

Het geesteskind van Niels Meukens. Bekend als drummer voor verschillende gerenommeerde Belgische acts waagt hij zich nu aan zijn soloproject. Hij opereert vanuit zijn huis in de buitenwijken van Antwerpen en schrijft hij lo-fi hypnagogic juweeltjes met een naïeve state of mind. Experimentele elektronica en bewerkte zang worden gecombineerd met nostalgische synths en ingewikkelde percussie, waardoor een vreemde maar boeiende sfeer ontstaat. Voor altijd verloren in een denkbeeldige kromme videogame.


Pothamus

Pothamus

Pothamus mixt sludge, postrock en tribal tot een bezwerende trip. Het Mechelse trio brengt stonergaze die zich richt op de muzikale essentie van samenkomen en wegdrijven. Laat je live meeslepen in een donker universum van ijle drones ondersteund door Spartaans drumgeroffel, woeste basklanken en bezwerende gitaarpartijen. Eind 2020 brachten ze hun debuutplaat ‘Raya’ uit via Consouling Sounds. Hoewel de debuutplaat nog geen half jaar uit was, wist de band toch al drie noteringen te pakken in de Zwaarste Lijst van Studio Brussel.


Anna Rune

Anna Rune

Anna Rune slaat met haar nieuwe album ‘For Monumental People’ een nieuwe weg in met haar neo-romantic pop. Met haar songs slaat ze een frisse en meer impulsieve richting in. Met dansen baslijntjes, stuwende ritmes en analoge synth aan het stuur, krijgt Anna’s lyrische en soms duistere schrijfstijl een relativerende laag. Volgens Anna sla je haar show beter over als je niet geïnteresseerd bent in de diepe krochten van je eigen hoofd én die van Anna. Onze eigen Eric Corton schreef “Anna raakt me met haar stem, zo hard dat het pijn doet en fijn is tegelijk”.


Benjamin Verhoeven

Benjamin Verhoeven

Tijdens Ik Zie U Graag neemt video en installatie kunstenaar Benjamin Verhoeven PROJEKTOR over. De Belgische kunstenaar onderzoekt in zijn werk het beeld als medium en de (re)productie ervan door middel van audio-visuele apparatuur. Het ‘Scanning Cinema’ project is een lopend artistiek onderzoek naar het scannen van bewegend beeld. Deze scans worden terug in beweging gebracht door middel van stop-motion techniek. Zijn ‘Scanned Movements’ tijdens PROJEKTOR zijn korte ingescande loops die dienen als voorstudie voor langere videowerken. Speciaal voor Ik Zie U Graag creëert Benjamin enkele nieuwe scanned movements.

Benjamin Verhoeven studeerde aan het KASK te Gent en is een laureaat van het HISK.


TYYYPOëzie

TYYYPOëzie

Nieuwe expositie op snijvlak woord en beeld

De nieuwe tentoonstelling TYYYPOëzie toont de spannende ontmoeting tussen woord en beeld, taal en typografie. Met de beroemde visuele dichtbundel ‘Bezette Stad’ van schrijver Paul van Ostaijen en kunstenaar Oscar Jespers als inspiratie, dit jaar 100 jaar oud.

Platform voor grafisch ontwerp Graphic Matters en literair platform Watershed vieren dit jubileum met het bijzondere project TYYYPOëzie.

Vijf woordkunstenaars en vijf ontwerpers vinden elkaar op het snijvlak van taal en typografie en maken in duo’s experimentele beeldgedichten. De kunstwerken vormen een reizende installatie die verschillende locaties aan zal doen in Nederland en Vlaanderen.

Met werk van Lisette Ma Neza & Jasmine Roemendael, Maud Vanhauwaert & Jelle Jespers, Hind Eljadid & Kristyan Sarkis, Joost Oomen & Pieter Boels en Jonathan Griffioen & Team Thursday.

TYYYPOëzie is een project van:
Graphic Matters en literair platform Watershed, in samenwerking met deBuren.

Het doel van TYYYPOëzie is om samenwerking en experiment te stimuleren onder literaire en grafische professionals. En om een breed publiek kennis te laten maken met actuele, geëngageerde taal en typografie.

TYYYPOëzie is mede mogelijk gemaakt door:
Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Nederlands Letterenfonds, Pictoright Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Breda, Stichting Cultuurfonds Eindhoven en deBuren.


Le Grand Café

Le Grand Café

De kleinste bruine kroeg ter wereld. Gebouw op een europallet van één vierkante meter. Het interieur ziet eruit als een authentiek Vlaams volkscafé met sportbekers, spreuken, een vogelenpiek en… er mag binnen nog gerookt worden!

Met het café wordt standaard een bekwame barman, bier en jenever geleverd. Het hoogste bezoekersaantal staat op naam van een bende zotte Spanjaarden die erin geslaagd zijn om er met 9 in te kruipen. Wie doet beter?


Meer in MEZZ