Sat 04 Apr

Ik Zie U Graag

Zaterdag Koop Tickets
Mezz
16:45 (Doors: 15:30)
Ticketinfo
    € 38 blind passe-partout | € 42,50 passe-partout | € 27 dagkaart
Genre
  • Belgisch
  • Hiphop
  • Pop
  • Rock
Share

Op vrijdag 3 april en zaterdag 4 april presenteert Mezz hét Belgische festival van Nederland: Ik Zie U Graag. Tijdens dit tweedaagse festival ontdek je een heel weekend lang spannende acts uit de broeierige, bruisende Belgische muziekscène.

In België broeit het in de muziekscene als nooit tevoren en het aanbod is onverminderd groot. De nadruk ligt op opkomende Belgisch talent met acts die in eigen land al meer bekendheid hebben of zelfs al gevestigd zijn.

Pssst...

Op deze editie van Ik Zie U Graag zie je Zwangere Guy, Millionaire, Compact Disk Dummies, SONS, IBE, Brihang, Mintzkov, Cocaine Piss, The Guru Guru, Black Leather Jacket, Mooneye, Ruby Grace, Tessa Dixson, Compro Oro, NAFT, Echo Beatty, EMY en HEISA.

LINE-UP

Zwangere Guy

Vier seizoenen, drie gewesten, twee ogen en een Zwangere Guy, atoom uit een vijfhoekig element dat vernieuwing zaait en harmonieus verbindt. Gorik van Oudheusden alias Zwangere Guy werd als deel van het Brusselse hiphopcollectief Stikstof bekend en is inmiddels één van de hoofdrolspelers van België. Met zijn mixtape ‘Zwangerschapsverlof Vol. 3’ zette hij zichzelf op de kaart en afgelopen zomer veroverde hij ook Nederland.


Millionaire

Twee jaar na magnum opus ‘Sciencing’ staat Tim Vanhamel weer voor de deur met een nieuwe Millionaire ‘APPLZ ≠ APPLZ’ die in maart 2020 wordt verwacht. Tim Vanhamel gaat in 2020 samen met zijn bekende muzikanten ook weer op tour en komen ook langs Ik Zie U Graag. Eerder speelde hij al bij Evil Superstars en dEUS en in 2001 startte hij Millionaire op. In 2017 volgde de grote terugkeer van Millionaire na een korte stilte.


IBE

Als singer-songwriter raast Ibe als een wervelwind door het muzieklandschap. In 2017 op vijftienjarige leeftijd wint hij de Ed Sheeran coverwedstrijd op Studio Brussel met zijn prachtige pianoversie van ‘Tenerife Sea’. Dit jaar deed Ibe mee aan The Voice van Vlaanderen en is direct de gedoodverfde winnaar. Hij ontroert met covers van Lewis Capaldi en George Ezra. En hij weet deze verwachtingen waar te maken als hij als winnaar van The Voice uit de bus komt. Zijn eerste single ‘Table of Fools’ doet het direct goed op zowel alle Vlaamse radiozenders.


The Guru Guru

Al sinds 2012 handelt The Guru Guru in Borderline Rock. Een leadvocal in een veelkleurige dwangbuis, opgejaagd door koortsige gitaren en een stuiptrekkende ritmesectie. De regels van de indie-math-psycho-noise worden herschreven en resulteren in weerspannige songs die bij momenten verrassend lekker binnenglijden. Live is The Guru Guru een absolute must-see. De energie gutst van het podium en frontman Tom balanceert de hele show op het randje van een theatrale psychose.


Mooneye

Tijdloze songs, warme melodieën en refreinen die je niet loslaten. Zijn gouden stem is het zwaarste wapentuig in het uitgebreide arsenaal van Mooneye, nom de plume van Michiel Libberecht. Hij is pas 25 jaar, maar klaar om met zijn schrijftalent de Lage Landen te veroveren. De ‘Mooneye EP’ die vorig jaar verscheen was meteen een schot in de roos. Libberechts okselfrisse, licht melancholische indiepop/folk sprong meteen in het oor en vergelijkingen met Kevin Morby, Fleet Foxes en de almachtige Roy Orbinson werden genoemd. Mooneye barst van de podiumprésence en brengt Ik Zie U Graag in rap tempo op temperatuur.


NAFT

Blazers die blazen, drummers die drummen en juichers die juichen. NAFT laat elk feestje draaien, laaien, ontploffen. NAFT blikt en likt aanstekelijk in je oorschelp met een eigenzinnige mix van house, techno en de betere beats. Gisteren nog in de dj-booth, vandaag live en knallend zowel op podia als op straat. In 2018 ontstond het gezelschap bestaande uit een unieke, zeldzame muzikale energie tussen Geraard Buyck (triangel), Floris De Smet (fagot), Jan Heirman (pauk), Tom Heynssens (hobo), Robbe Latré (blokfluit) en Niels Van Paemel (Engelse hoorn) waar ze voor het eerst op Gentse straatstenen speelde. Nu zijn ze bezig aan opmars in België en Nederland!


Compro Oro

Soms moet een band eens een stevige omweg maken om te weten waar hij thuishoort. En dat is precies wat Compro Oro heeft gedaan sinds hun debuut in 2015. Ze zijn een van de meest toonaangevende bands in de voortrollende New Wave Jazz. Het allereerste album ‘Transatlantic’ was een ode aan jazzvibrafonist Cal Tjader met hints naar Cuba en later volgde ‘Bombarda’ wat qua sound lijkt op een lsd-trip in een donkere kelder in West-Afrika. Op 18 oktober verscheen het nieuwe album ‘Suburban Exotica’ waarin de band nog een stap verder gaat en geluiden uit het Midden-Oosten toevoegt aan hun mix.


Tessa Dixson

Tessa Dixson laat zich niet in één hokje plaatsen. Haar alternatieve, maar dansbare pop bevat veel invloeden vanuit verschillende genres. Dit jaar wordt ze bekroond tot de Nieuwe Lichting. Over haar nummer ‘Beautiful Pain’ zegt Flip Kowlier dat het een nummer is van hoog niveau. ‘Het zit goed vanaf de eerste noot, heeft een sterk refrein en gaat ergens naartoe’ aldus Flip. Tessa neemt de tijd om haar liveoptreden te perfectioneren en langzaamaan is ze een van de meest opwindende popacts van België aan het worden.


Echo Beatty

Echo Beatty, pseudoniem voor Annelies Van Dinter, maakt betoverende nummers met een indringende stem, wereldvreemd en spookachtig. Op haar twintigste werkte ze al samen met Trixie Whitley, The Black Heart Rebellion en nog vele anderen. Het is dan niet gek dat op 6 november Echo Beatty ook al te zien is in MEZZ als voorprogramma van Trixie Whitley. Voor haar twee studioalbums ‘Tidal Motions’ en ‘Nonetheless’ ontving ze jubelende persrecensies. Op 19 oktober kwam haar nieuwe EP ‘Ode To The Attempt’ uit. Op deze plaat klinkt Annelies nog meer open en naakt dan ze al was en danst ze op de grenzen van alternatieve pop, rock en indiefolk.


HEISA

Zelden bedekte een bandnaam de inhoud zo goed als met HEISA. De drie jongemannen staan met beide benen op de grond en hebben muzikaal goud in handen. Bezeten en zorgvuldig gemeten. Onrustwekkend en subtiel. Desoriënterend en toch pakkend. HEISA is het allemaal, en bij voorkeur tegelijkertijd. HEISA houdt van ritmes, atmosferen en toetsenborden en verbreekt de geduldig opgebouwde spanning met pijnlijke gitaren en golven van vervorming op willekeurige momenten. Op de weg laat HEISA een spoor van vernietiging achter. De liveshows zijn opwindend, enigszins theatraal en flirten met de grenzen van wat het publiek kan verdragen. Geen twijfel over mogelijk: HEISA stimuleert, kronkelt en verwoest.


Meer in MEZZ