Sat 22 May 2021

Ik Zie U Graag

Zaterdag Sold out
Ik Zie U Graag
Mezz
16:45 (Doors: 15:30)
Ticketinfo
    € 38 blind passe-partout | € 42,50 passe-partout | € 27 zaterdag | € 27 zondag
Genre
  • Belgisch
  • Hiphop
  • Pop
  • Rock
Share

Uitverkocht

Er zijn geen tickets meer beschikbaar voor dit evenement.

Op vrijdag 21 mei en zaterdag 22 mei presenteert MEZZ hét Belgische festival van Nederland: Ik Zie U Graag. Tijdens dit tweedaagse festival ontdek je een heel weekend lang spannende acts uit de broeierige, bruisende Belgische muziekscène.

In België broeit het in de muziekscene als nooit tevoren en het aanbod is onverminderd groot. De nadruk ligt op opkomende Belgisch talent met acts die in eigen land al meer bekendheid hebben of zelfs al gevestigd zijn.

Pssst...

Op deze editie van Ik Zie U Graag zie je Zwangere Guy, Millionaire, Compact Disk Dummies, SONS, IBE, Brihang, Mintzkov, School Is Cool, Fixkes, Cocaine Piss, Black Leather Jacket, Ruby Grace, NAFT, Compro Oro, Tessa Dixson, Echo Beatty, Crooked Steps, EMY en HEISA.

LINE-UP

Zwangere Guy

Vier seizoenen, drie gewesten, twee ogen en een Zwangere Guy, atoom uit een vijfhoekig element dat vernieuwing zaait en harmonieus verbindt. Gorik van Oudheusden alias Zwangere Guy werd als deel van het Brusselse hiphopcollectief Stikstof bekend en is inmiddels één van de hoofdrolspelers van België. Met zijn mixtape ‘Zwangerschapsverlof Vol. 3’ zette hij zichzelf op de kaart en afgelopen zomer veroverde hij ook Nederland.


Millionaire

Twee jaar na magnum opus ‘Sciencing’ staat Tim Vanhamel weer voor de deur met een nieuwe Millionaire ‘APPLZ ≠ APPLZ’ die in maart 2020 wordt verwacht. Tim Vanhamel gaat in 2020 samen met zijn bekende muzikanten ook weer op tour en komen ook langs Ik Zie U Graag. Eerder speelde hij al bij Evil Superstars en dEUS en in 2001 startte hij Millionaire op. In 2017 volgde de grote terugkeer van Millionaire na een korte stilte.


IBE

IBE

Als singer-songwriter raast Ibe als een wervelwind door het muzieklandschap. In 2017 op vijftienjarige leeftijd wint hij de Ed Sheeran coverwedstrijd op Studio Brussel met zijn prachtige pianoversie van ‘Tenerife Sea’. Dit jaar deed Ibe mee aan The Voice van Vlaanderen en is direct de gedoodverfde winnaar. Hij ontroert met covers van Lewis Capaldi en George Ezra. En hij weet deze verwachtingen waar te maken als hij als winnaar van The Voice uit de bus komt. Zijn eerste single ‘Table of Fools’ doet het direct goed op zowel alle Vlaamse radiozenders.


Mintzkov

Mintzkov timmert al jaren aan de weg. Met meerdere platen, ettelijke singles en tours in diverse landen staat de band meer dan ooit. In 2000 won Mintzkov, vroeger ookwel Mintzkov Luna, Humo’s Rock Rally. Met de single ‘Opening Fire’ uit 2010 scoorde de band een nummer 1-hit in de Afrekening op Studio Brussel. Mintkov was even van de radar verdwenen, maar ze zijn nu weer helemaal terug!


Fixkes

Fixkes

Ken je Myspace nog? Of Soundcloud? Vroeger was dat de plek voor muziek. Fixkes maakte daar eind 2005 volop gebruik van. Al na een repetitie werd er een demo opgenomen, je kunt maar alvast klaarzijn voor de Humo’s Rock Rally. In de schuur tussen de fietsen werden de eerste vier nummers opgenomen. Humo’s Rock Rally hebben ze dan nooit gehaald, maar toch kwam Fixkes snel bij Studio Brussel. ‘Kvraagtegaan’ werd direct hotshot op Studio Brussel en parkeerde zich op de eerste plaats op de Ultratop. Fixkes was the next big thing.

Nu is het 2020 en is Myspace ver naar de achtergrond verdwenen. In mei komt de vierde plaat van Fixkes uit. Met een dikke hint naar de jaren ’90. Maar als de heuptasjes mogen, broeken weer de breedte in gaan en sweaters om het hardst schreeuwen, is het alleen nog maar wachten op spermajeans. Of Fixkes. Of beide natuurlijk.


NAFT

Blazers die blazen, drummers die drummen en juichers die juichen. NAFT laat elk feestje draaien, laaien, ontploffen. NAFT blikt en likt aanstekelijk in je oorschelp met een eigenzinnige mix van house, techno en de betere beats. Gisteren nog in de dj-booth, vandaag live en knallend zowel op podia als op straat. In 2018 ontstond het gezelschap bestaande uit een unieke, zeldzame muzikale energie tussen Geraard Buyck (triangel), Floris De Smet (fagot), Jan Heirman (pauk), Tom Heynssens (hobo), Robbe Latré (blokfluit) en Niels Van Paemel (Engelse hoorn) waar ze voor het eerst op Gentse straatstenen speelde. Nu zijn ze bezig aan opmars in België en Nederland!


Compro Oro

Soms moet een band eens een stevige omweg maken om te weten waar hij thuishoort. En dat is precies wat Compro Oro heeft gedaan sinds hun debuut in 2015. Ze zijn een van de meest toonaangevende bands in de voortrollende New Wave Jazz. Het allereerste album ‘Transatlantic’ was een ode aan jazzvibrafonist Cal Tjader met hints naar Cuba en later volgde ‘Bombarda’ wat qua sound lijkt op een lsd-trip in een donkere kelder in West-Afrika. Op 18 oktober verscheen het nieuwe album ‘Suburban Exotica’ waarin de band nog een stap verder gaat en geluiden uit het Midden-Oosten toevoegt aan hun mix.


Tessa Dixson

Tessa Dixson

Tessa Dixson laat zich niet in één hokje plaatsen. Haar alternatieve, maar dansbare pop bevat veel invloeden vanuit verschillende genres. Dit jaar wordt ze bekroond tot de Nieuwe Lichting. Over haar nummer ‘Beautiful Pain’ zegt Flip Kowlier dat het een nummer is van hoog niveau. ‘Het zit goed vanaf de eerste noot, heeft een sterk refrein en gaat ergens naartoe’ aldus Flip. Tessa neemt de tijd om haar liveoptreden te perfectioneren en langzaamaan is ze een van de meest opwindende popacts van België aan het worden.


Echo Beatty

Echo Beatty

Echo Beatty, pseudoniem voor Annelies Van Dinter, maakt betoverende nummers met een indringende stem, wereldvreemd en spookachtig. Op haar twintigste werkte ze al samen met Trixie Whitley, The Black Heart Rebellion en nog vele anderen. Het is dan niet gek dat op 6 november Echo Beatty ook al te zien is in MEZZ als voorprogramma van Trixie Whitley. Voor haar twee studioalbums ‘Tidal Motions’ en ‘Nonetheless’ ontving ze jubelende persrecensies. Op 19 oktober kwam haar nieuwe EP ‘Ode To The Attempt’ uit. Op deze plaat klinkt Annelies nog meer open en naakt dan ze al was en danst ze op de grenzen van alternatieve pop, rock en indiefolk.


HEISA

HEISA

Zelden bedekte een bandnaam de inhoud zo goed als met HEISA. De drie jongemannen staan met beide benen op de grond en hebben muzikaal goud in handen. Bezeten en zorgvuldig gemeten. Onrustwekkend en subtiel. Desoriënterend en toch pakkend. HEISA is het allemaal, en bij voorkeur tegelijkertijd. HEISA houdt van ritmes, atmosferen en toetsenborden en verbreekt de geduldig opgebouwde spanning met pijnlijke gitaren en golven van vervorming op willekeurige momenten. Op de weg laat HEISA een spoor van vernietiging achter. De liveshows zijn opwindend, enigszins theatraal en flirten met de grenzen van wat het publiek kan verdragen. Geen twijfel over mogelijk: HEISA stimuleert, kronkelt en verwoest.


Meer in MEZZ