Sat 07 Apr

Ik Zie U Graag

King Dalton + Pale Grey + Tin Fingers Koop Tickets
Jupiler zaal + Kleine zaal
20:00 (Doors: 19:30)
Ticketinfo
    Early Bird Passe-partout €32,50 | Dagticket €24,50
Genre
  • België
  • Indie
  • Pop
  • Rock
Share

De zaterdag van Ik Zie U Graag wordt een eclectisch samenkomen trashy noiserock, ongrijpbare avant-garde psych, dromerige indie hiphop en zomerse pop. En dan nog te bedenken dat het programma nog niet compleet is.

King Dalton komt met hun  blues, folk, jazz, avant-garde, psychedelica en organische funk deze zaterdag kleuren. Daarnaast staan ook de jonge Antwerpenaren van Tin Fingers met hun frisse zomerse pop op de bühne. De dromerige hiphop beïnvloede indie pop komt deze avond van de mannen Pale Grey. Ook de favoriet van de Humo’s Rock Rally 2016, Dirk. speelt deze avond en dat is  zeker live een intense ervaring waarbij de stoppen nog net niet doorslaan.

De passe-partout en dagkaarten verkoop van Ik Zie U Graag is direct begonnen. Net als voorgaande jaren hebben we een select aantal early bird passe-partouts tickets beschikbaar voor slechts €32,50 inclusief servicekosten. Losse dagkaarten kosten €24,50 inclusief servicekosten.

Passe-partout koop je hier.
Dagkaarten voor de vrijdag hier.
Dagkaarten voor de zaterdag hier.

Publieksfavoriet King Dalton timmert al meer dan tien jaar aan de weg en eindelijk is het zo ver dat we ze weer mogen ontvangen. Op hun nieuwe plaat ‘Third’ gaat de band een uniek en kakelvers geluid laten horen. Met een gezonde dosis perfectionisme en ambitie werkten ze in zes verschillende studio’s aan het perfecte geluid. Je hoort een groep die zacht uit de hoek komt en daarnaast de harde uithalen niet schuwt. Een mix van J.J. Cale, Jimi Hendrix en Daniel Norgren. Blues, folk, jazz, avant-garde, psychedelica, organische funk of trance: King Dalton has it all!

De jonge Antwerpse band Ting Fingers bracht onlangs hun ijzersterke EP ‘No Hero’ uit. Een fris, zomers en knettercatchy geluid dat met vlagen doet denken aan acts als Vampire weekend, MacDeMarco, Wild Nothing en Depeche Mode. Ze namen hun tijd om de opvolger van ‘Rooms On Rooms’ tot in de puntjes voor te bereiden. Met het duidelijke signatuur van producer Jasper Maekelberg (Faces On TV) zijn wij blij dat we er al die tijd op gewacht hebben. Ze zijn klaar om de volgende popsensatie uit België te worden.

De gedoodverfde favoriet van Humo’s Rock Rally 2016, dirk. komt begin februari 2018 met een wel heel erg straf debuut naar buiten. Trashy noiserock met een kurkdroge, rauwe stem maken en tegelijk de naam van een vijftigjarige boekhouder dragen. Een prijs voor de meest spannende bandnaam gaat dirk. in elk geval niet winnen, maar intrigerend zijn ze des te meer. En net zoals het niet ongewoon is bij boekhouders, gaat ook dirk. op zoek naar de waanzin, naar het moment waarop de stoppen nog net niet doorslaan. Ze claimen zelfs dat je een beetje bang moet worden van dirk. Maar hé, laat dat je vooral niet afschrikken of zo;)

Pale Grey maakt dromerige, hiphop beïnvloede indiepop. Het is subtiel, gelaagd en heel slim gearrangeerd. Een jaar lang was de band vooral te vinden in de studio en dat resulteerde in langspeler ‘Waves’ die afgelopen oktober het levenslicht zag. De plaat ontleed zijn naam aan de ‘Wave file’, de files vol ideeën en nieuwe geluiden die de heren onderling naar elkaar verstuurde. Vervolgens heeft de Franse producer Yann Arnaud (Air, Phoenix) zijn expertise op de plaat losgelaten en lag daar een fantastische langspeler die de band graag aan je komt voorstellen op de zaterdag van Ik Zie U Graag.

 

 

Meer in MEZZ