Zaterdag 7 april
Ik Zie U Graag – Dag 2
Intergalactic Lovers + King Dalton
18:00 (Doors: 17:30)
Jupiler zaal + Kleine zaal
18:00 (Doors: 17:30) | Jupiler zaal + Kleine zaal
€24,50

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • België
  • Indie
  • Pop
  • Rock

Vrijdag 6 en zaterdag 7 april presenteert Mezz traditiegetrouw het enige Belgische festival van Nederland: Ik Zie U Graag. Mezz heeft al jaren een neusje voor de Belgische muziekscene, zo stonden er in het verleden al bands als Oscar & The Wolf, Bazart, Warhaus, Tamino, Gabriel Rios en Balthazar.  De namen voor de zaterdag van alweer de tiende editie van het festival zijn: Intergalactic Lovers, King Dalton, Tin Fingers, Pale Grey, dirk. en Berg

De passe-partout en dagkaarten verkoop van Ik Zie U Graag is direct begonnen. Net als voorgaande jaren hebben we een select aantal early bird passe-partouts tickets beschikbaar voor slechts €32,50 inclusief servicekosten. Losse dagkaarten kosten €24,50 inclusief servicekosten.

Passe-partout koop je hier.
Dagkaarten voor de vrijdag hier.
Dagkaarten voor de zaterdag hier.

Intergalactic Lovers is de vierkoppige Vlaamse band rondom zangeres Lara Chedraoui. Met hun eerste twee albums maakt de band een grote indruk. Nu is het 3e album ‘Exhale’ uit. Met het eerste nummer ‘Between The Lines’ van die plaat, slaat het viertal een nieuwe weg in. Ze flirten voorzichtig met postpunk en zoeken ook de duistere kanten van de melancholische indierock op.

De term ‘veelbelovend bandje’ is allang niet van toepassing. Intergalactic Lovers hoort bij de grote jongens. Terecht, want de subtiele doch puntige combinatie van pop, folk, new wave en indierock is uit duizenden te herkennen: de band overstijgt met gemak alle genres en labeltjes die op hen worden geplakt.

Publieksfavoriet King Dalton timmert al meer dan tien jaar aan de weg en eindelijk is het zo ver dat we ze weer mogen ontvangen. Op hun nieuwe plaat ‘Third’ gaat de band een uniek en kakelvers geluid laten horen. Met een gezonde dosis perfectionisme en ambitie werkten ze in zes verschillende studio’s aan het perfecte geluid. Je hoort een groep die zacht uit de hoek komt en daarnaast de harde uithalen niet schuwt. Een mix van J.J. Cale, Jimi Hendrix en Daniel Norgren. Blues, folk, jazz, avant-garde, psychedelica, organische funk of trance: King Dalton has it all!

De jonge Antwerpse band Tin Fingers bracht onlangs hun ijzersterke EP ‘No Hero’ uit. Een fris, zomers en knettercatchy geluid dat met vlagen doet denken aan acts als Vampire weekend, MacDeMarco, Wild Nothing en Depeche Mode. Ze namen hun tijd om de opvolger van ‘Rooms On Rooms’ tot in de puntjes voor te bereiden. Met het duidelijke signatuur van producer Jasper Maekelberg (Faces On TV) zijn wij blij dat we er al die tijd op gewacht hebben. Ze zijn klaar om de volgende popsensatie uit België te worden.

De gedoodverfde favoriet van Humo’s Rock Rally 2016, dirk. komt begin februari 2018 met een wel heel erg straf debuut naar buiten. Trashy noiserock met een kurkdroge, rauwe stem maken en tegelijk de naam van een vijftigjarige boekhouder dragen. Een prijs voor de meest spannende bandnaam gaat dirk. in elk geval niet winnen, maar intrigerend zijn ze des te meer. En net zoals het niet ongewoon is bij boekhouders, gaat ook dirk. op zoek naar de waanzin, naar het moment waarop de stoppen nog net niet doorslaan. Ze claimen zelfs dat je een beetje bang moet worden van dirk. Maar hé, laat dat je vooral niet afschrikken of zo;)

Pale Grey maakt dromerige, hiphop beïnvloede indiepop. Het is subtiel, gelaagd en heel slim gearrangeerd. Een jaar lang was de band vooral te vinden in de studio en dat resulteerde in langspeler ‘Waves’ die afgelopen oktober het levenslicht zag. De plaat ontleed zijn naam aan de ‘Wave file’, de files vol ideeën en nieuwe geluiden die de heren onderling naar elkaar verstuurde. Vervolgens heeft de Franse producer Yann Arnaud (Air, Phoenix) zijn expertise op de plaat losgelaten en lag daar een fantastische langspeler die de band graag aan je komt voorstellen op de zaterdag van Ik Zie U Graag.

Vi.be is het kansenplatform van Poppunt. De organisatie die zich inzet voor muzikanten en dj’s in Vlaanderen. Via popadvies, websites (poppunt.be en vi.be), publicaties, projecten en andere initiatieven zorgt Poppunt ervoor dat muzikanten en dj’s de juiste informatie in een heldere taal vinden, dat ze meer speelkansen krijgen en dat ze zichzelf beter kunnen promoten. Een prachtig platform waar zich elk jaar weer veel bands melden om op Ik Zie U Graag te spelen. Nieuwe, opkomende bands die een plek verdienen op dit festival,

Dit jaar winnaar van de Vi.be speelkans: Berg! De vijfkoppige Gentse band speelt dromerige popsongs met invloeden uit electronica, indie en 80’s synthpop. In 2015 werd de band al getipt door Studio Brussel als een band om in de gaten te houden. Vervolgens hebben ze in 2017 de selectie voor de Nieuwe Lichting 2017 van Studio Brussel behaald met het nummer ‘Alma’. In maart zal de band een nieuwe EP uitbrengen, waarmee je je alvast goed kan voorbereiden op de show!

MEZZ tipt