Vrijdag 6 april
Ik Zie U Graag – Dag 1
Novastar + Hydrogen Sea presents Automata
18:00 (Doors: 17:30)
Jupiler zaal + Kleine zaal
18:00 (Doors: 17:30) | Jupiler zaal + Kleine zaal
€24,50

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • België
  • Indie
  • Pop
  • Rock

Vrijdag 6 en zaterdag 7 april presenteert Mezz traditiegetrouw het enige Belgische festival van Nederland: Ik Zie U Graag. Mezz heeft al jaren een neusje voor de Belgische muziekscene, zo stonden er in het verleden al bands als Oscar & The Wolf, Bazart, Warhaus, Tamino, Gabriel Rios en Balthazar.  De namen voor de vrijdag van alweer de tiende editie van het festival zijn  Novastar (solo), Hydrogen Sea presents AutomataSun GodsThe Very Very Danger, blackwave. en Danny Blue And The Old Socks

De passe-partout en dagkaarten verkoop van Ik Zie U Graag is direct gestart. Een passe-partout kost je €37,50  en losse dagkaarten kosten €24,50 inclusief servicekosten.

Passe-partout koop je hier.
Dagkaarten voor de vrijdag hier.
Dagkaarten voor de zaterdag hier.

Joost Zwegers beter bekend als Novastar begrijpt als de beste hoe je de perfecte song schrijft. Voorbeelden zijn er genoeg: Mars needs woman, Because, Never Back Down, Light up my life, Lost & Blown Away, The best is Yet to Come en natuurlijk de quintessential Novastar track: Wrong. Wie goed opgelet heeft, heeft gezien dat Joost druk aan het werk is in de studio in Brighton. Dat kan alleen maar betekenen dat er een nieuw album aankomt. Tijdens Ik Zie U Graag zal hij dan ook nummers spelen van zijn nog niet verschenen album.

Kleiner, intiemer, spannender dan ooit
Novastar staat garant voor doorleefde popliedjes met een flinke portie emotie en bezieling. Met zijn album Another Lonely Soul (2004) forceerde hij de doorbraak naar het grote publiek. Hierna verscheen in 2008 de waardige opvolger ‘Almost Bangor’ waar hij opnieuw toonde een fantastische songwriter te zijn. In 2018 is het inmiddels alweer 4 jaar geleden dat hij met nieuw materiaal op de proppen kwam. Tijdens Ik Zie U Graag dus wederom een primeur. Kleiner, intiemer, spannender dan ooit, dichtbij het publiek en helemaal alleen: Novastar (solo).

Hydrogen Sea presents Automata
Zeer fier zijn wij met de komst van dit bijzondere project op Ik Zie U Graag. Nog niet eerder was ‘Automata’ te zien in Nederland en op 6 april gaat dit voor het eerst gebeuren.
We kennen Hydrogen Sea natuurlijk al van de synths en donkere beats van PJ Seaux en dromerige vocalen van zangeres Birsen Uçar. Geen duo weet de elektronische en akoestische sounds zo goed te verenigen. Met ‘Automata’ stapt Hydrogen Sea even af van de digitale elektronica en verdiepen ze zich in het analoge. Dit als een soort van reactie tegen de moderne wereld waarin digitalisering en automatisering de rol van de mens langzaam begint te vervangen. Electronische klanken die aanvankelijk uit de computer lijken te komen worden volledig analoog gereconstrueerd door de muzikanten. Voor deze reeks breidt Hydrogen Sea hun klantenpalet uit met onder andere violiste Patricia Vanneste (Balthazar) en Joris Caluwaerts (STUFF) op keys. Laat je betoveren door een band die vaardig met weemoed boetseert.

Sun Gods is het vervolg op Barefoot And The Shoes. Na een time-out van een jaar komen deze Gentenaren terug met een nieuw en vooral eigen geluid waarvan de single ‘Voices’ het eerste wapenfeit is. Sun Gods heeft een sound die echo’s doet weerklinken uit de jaren tachtig, maar met een prominente actuele twist.  Zanger Brent Buckler weet je te raken met zijn zware en krachtige stem. Sun Gods laat zich inspireren door acts als The War On Drugs, Peter Gabriel, HAIM en Paul Simon.

De leden van de nieuwe formatie The Very Very Danger draaien stiekem al heel wat jaren mee in Gentse rockscene. Ian Clement als frontman van Wallace Vanborn en Michélé De Feudis van Horses On Fire. Hun nieuwe muziek laat zich niet zo gemakkelijk in een hokje stoppen. Als we dan toch een poging doen; garage, rock, indie en Doom met een toefje hysterie en absurdisme.

Het Antwerps/Gentse blackwave. is een creatief hiphopduo dat dolgraag het podium deelt met jazzmuzikanten. Chille grooves, downtempofunk en heel veel talent… blackwave. heeft het. Er zit een lekkere scheut nineties in, maar de heren tillen deze heerlijk smeuïge groove live probleemloos naar 2017, waarbij ze dus worden begeleid door jazzmuzikanten van het Antwerpse Conservatorium.

Op 12 mei 2017 dropte zij hun eerste EP ‘Mic Check’. Een half jaar geleden is hun tweede clip ‘Big Dreams’ online gezet. Deze track is zo goed opgepikt dat het na de release meteen in de URBAN ultratop 50 en in de top 20 van de Spotify Viral 50 stond zowel in België als Nederland!

Danny Blue And The Old Socks, de vierkoppige band uit Antwerpen. Een band die de undergroundconcertganger bekend in de oren zal klinken, want ondertussen hebben de vier zo’n veertig optredens achter de kiezen. 20 oktober verscheen het nieuwste album ‘Backyard Days’. Een heerlijk deuntje met het nodige venijn en de broodnodige humor, dit maar om te zeggen dat België een indiebandje rijker is waar rekening mee moet worden gehouden! Het viertal brengt naar eigen zeggen lo-fi indie uptempo tropical bikini-rock, artiesten als Mac DeMarco, The Drums, Kurt Vile of Beach Fossils komen spontaan in je op.

MEZZ tipt