Donderdag 3 februari
The Fortunate Sons – A Tribute To CCR
Cosmo's Factory Live!
20:00 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:00 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Rock
  • Tribute

Na een succesvolle tournee ter gelegenheid van ‘CCR; 50 jaar na Woodstock’ in 2019 staan The Fortunate Sons in 2022 opnieuw op de planken met een eerbetoon aan een CCR’s ‘Cosmo’s Factory’. Een klassieker die ruim 50 jaar na dato gezien wordt als het absolute hoogtepunt uit de toch al uitpuilende Creedence-catalogus.

Het album wordt gekenmerkt door een grote diversiteit aan stijlen, maar ook stijf staat van de hitpotentie. Creedence krakers als ‘Who’ll Stop The Rain’, ‘Travelin Band’ en ‘Up Around The Bend’, om er maar een paar te noemen. Echter, waar hits op elke CCR-plaat ruimschoots vertegenwoordigd zijn, is het juist de experimenteerdrift die Cosmo’s Factory zo bijzonder maakt. Zo is er in de ruim zeven minuten durende opener ‘Ramble Tamble’ ruimte voor typische jaren ’70 psychedelica en worden met liefst vier covers rock ‘n’ roll helden Elvis, Bo Didley en Roy Orbinson geëerd. Met als meest bekende van deze reeks covers de iconische vertolking van Marvin Gaye’s “I Heard It Through The Grapevine”.

Met de langspeler leverden John Fogerty en de zijnen een absoluut meesterwerk af. Naast de integrale vertolking van ‘Cosmo’s Factory’ zal de show aangevuld worden met de grootste hits van CCR tot een ruim twee uur durend feest der herkenning. Zingen en swingen gegarandeerd!

MEZZ tipt