Zaterdag 18 juli
Tangarine + The Martial
hey ho, let's go
18:30 (Doors: 17:30)
Jupiler zaal
18:30 (Doors: 17:30) | Jupiler zaal
€ 17,50 soloticket | € 35 duoticket

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Folk
  • Singer-Songwriter

‘Because of You’ is dé soundtrack van folkduo Tangarine, de ontregelde broederschap van Sander en Arnout Brinks. Een eeneiige tweeling die jaren lang hetzelfde leven leidde: een identiek uiterlijk en stembanden die niet zonder elkaar konden. Tot drie jaar terug één van de twee broers zijn eerste kind in zijn armen hield en het huwelijk van de andere broer stuk liep. Het is voor het eerst dat hun levens niet meer gelijk oplopen.

De mannen hadden opeens een wrange broederschap die zich liet doorspelen in hun zelf geproduceerde en laatste album ‘Because of You’. Voor deze opnames reisde het duo naar een studio in Arizona. In dit woestijngebied ondergingen ze een muzikale metamorfose: Tangarine was  niet langer de loepzuivere folkband. De typische blood harmony in hun tweelingzang is gebleven, maar de broers maakten tussen het zand grilligere en meeslependere tracks dan ooit tevoren. De harmonie wordt opengescheurd door scherpe gitaarpartijen en struinende afdwalingen over een muzikaal en rotsachtig terrein. 

Tangarine’s nieuwste plaat is de opvolger van de veelgeprezen platen There and Back (2016), Move On (2014) en hun doorbraakalbum Seek & Sigh (2013).

Tickets
Wegens alle maatregelen hebben we op dit moment plek voor maximaal 100 bezoekers. Je bestelt een duo- of een soloticket voor de voorstelling. Helaas kun je op dit moment maar met maximaal twee personen bij elkaar zitten. Er zijn verschillende tickets voor de zaal (enkel duo’s) en voor het balkon (duo’s en solo). Een medewerker van MEZZ zal je tijdens je bezoek een plek toewijzen.

Je bezoek aan MEZZ in tijden van corona.
Hoera, we zijn ontzettend blij dat we onze deuren weer mogen openen voor artiest, bezoeker, vrijwilliger en medewerker. Maar, je bezoek gaat wel een beetje anders zijn dan dat je van ons gewend bent. Je kunt bijvoorbeeld alleen langskomen wanneer je geen corona gerelateerde klachten hebt en in het bezit bent van een geldig ticket. Bereid je dus goed voor op je bezoek aan MEZZ en lees onze FAQ!

Mart van den Bighelaar, beter bekend als The Martial is een local. Misschien ken je hem wel! De 24e jarige songwriter is een multi-instrumentalist, heeft een grote portie aan doorzettingsvermogen en wandelt zonder pardon op onbekende terrein. Zowel persoonlijk als muzikaal gezien.

The Martial groeide breed op; in de natuur van Breda en in het stedelijke gebied. Een dubbel karakter dus. Dit hoor je ook in zijn nummers: het combineren van genres. Als krachtige vermengingen van stijlen die worden omschreven als Europese countrypop. Met een vriendelijk, teder en oprecht geluid. Een combinatie die leidde tot support shows voor artiesten als: Luke Combs, Lindsay Ell en Ashley Campbell. The Martial heeft een pure, optimistische houding, leeft in het moment en is de rust zelve.

MEZZ tipt