Donderdag 9 september
Portland
Late show
22:00 (Doors: 21:30)
Jupiler Zaal
22:00 (Doors: 21:30) | Jupiler Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Indie
  • Pop

Update: De show van Portland gaat door in een 1,5m setting. Portland zal twee shows spelen met een vroege en een late zit.  Helaas zal het voorprogramma helaas komen te vervallen. Voor deze show is geen coronatestbewijs nodig.

Portland is het creatieve geesteskind van songwriter Jente Pironet. Na jaren van schrijven, aanpassen en weer herschrijven was Jente klaar om zijn prachtige werk met de wereld te delen, zo ontstond Portland! De zanger wordt getypeerd door dromerige en melancholische popnummers ondersteund door teksten geladen met een heerlijke nostalgie.

Nadat Jente zijn muzikale soulmate vond in medestudent Sarah Pepels werd Portland al snel een duo. Het songmateriaal werd herschreven en al snel werd duidelijk dat Jente’s en Sarah’s stemmen een wonderlijke combinatie vormen. Versterkt door Gill Princen aan de electronica en Arno de Bock op de drums gaat Portland verder als band en creëert een geheel eigen sound.

Debuut single ‘Pouring Rain’ heb je vast al gehoord na het succes op de streaming platformen. Ook de opvolgers ‘Lucky Clover’ en ‘Expectations’ tonen aan dat Portland menens is. Hierna volgde het debuutalbum ‘Your Colours Will Stain’ met 11 nummers die perfect tonen wie Portland is. Het album toont een band met zelfvertrouwen en karakter en biedt een groots pallet van stijlen. Van stijlvol gearrangeerde dromerige indierock tot dansbare en funky electropop en van groots en episch tot pure pianoballads. Soms zelfs alles tegelijk in één nummer, luister maar eens naar het overrompelende ‘Deadlines’! Één ding hebben alle nummers gemeen, die twee machtige, aan de hartspier klauwende stemmen die bij elk nummer dieper onder je huid kruipen. Na het uitverkopen van een Belgische clubtour en een fantastische show op Ik Zie U Graag keert Portland terug naar MEZZ!

MEZZ tipt