Thu 09 Sep

Portland

+ ISLE Koop Tickets
Portland
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30)
Ticketinfo
  • € 11,00 (Normaal)
Genre
  • Indie
  • Pop
Share

Dit is de verplaatste show van Portland die respectievelijk op 30 oktober 2020 en 25 februari 2021 zou plaatsvinden.

Portland is het creatieve geesteskind van songwriter Jente Pironet. Na jaren van schrijven, aanpassen en weer herschrijven was Jente klaar om zijn prachtige werk met de wereld te delen, zo ontstond Portland! De zanger wordt getypeerd door dromerige en melancholische popnummers ondersteund door teksten geladen met een heerlijke nostalgie.

Nadat Jente zijn muzikale soulmate vond in medestudent Sarah Pepels werd Portland al snel een duo. Het songmateriaal werd herschreven en al snel werd duidelijk dat Jente’s en Sarah’s stemmen een wonderlijke combinatie vormen. Versterkt door Gill Princen aan de electronica en Arno de Bock op de drums gaat Portland verder als band en creëert een geheel eigen sound.

Debuut single ‘Pouring Rain’ heb je vast al gehoord na het succes op de streaming platformen. Ook de opvolgers ‘Lucky Clover’ en ‘Expectations’ tonen aan dat Portland menens is. Hierna volgde het debuutalbum ‘Your Colours Will Stain’ met 11 nummers die perfect tonen wie Portland is. Het album toont een band met zelfvertrouwen en karakter en biedt een groots pallet van stijlen. Van stijlvol gearrangeerde dromerige indierock tot dansbare en funky electropop en van groots en episch tot pure pianoballads. Soms zelfs alles tegelijk in één nummer, luister maar eens naar het overrompelende ‘Deadlines’! Één ding hebben alle nummers gemeen, die twee machtige, aan de hartspier klauwende stemmen die bij elk nummer dieper onder je huid kruipen. Na het uitverkopen van een Belgische clubtour en een fantastische show op Ik Zie U Graag keert Portland terug naar MEZZ!

ISLE

ISLE is een dream pop duo dat samen op ontdekkingsreis is door de constant evoluerende wereld ISLE. Lise is een ongetemde dromer. Haar betoverende stem is je gids. Arjan, met de uitstraling van een soort jonge professor, maakt ISLE compleet als een muzikale uitvinder met een liefde om te creëren.

Samen scheppen zij een wereld van serene melodieën met intrigerende ‘spoken words’ en orkestrale arrangementen die je doen denken aan Björk en Ane Brun. Een wereld waar de atmosfeer meeklinkt met intieme en fantasierijke klanken, waar ze hun voorliefde voor warme akoestische instrumenten samenvoegen met hun liefde voor experimentele en elektronische geluiden.

Tijdens hun liveshow zal het zelfgebouwde lichtdecor, dat reageert op handbewegingen en muziekklanken, je verder meenemen in deze wereld vol verbeelding, mogelijkheden en ruimte! ISLE is een wereld die zich stukje bij beetje laat zien, van het werkelijke tot het onbekende, het onbeteugelde en het poëtische, hierin speels voortbewegend zullen zij je met hen mee voeren.

Meer in MEZZ