Zondag 30 april
Messer Chups
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Punk
  • Rockabilly
  • surfrock

Messer Chups is sinds 1998 het geestenkind van Oleg Fomchenkov (ook wel bekend als Oleg Gitarkin), afkomstig uit Sint Petersburg in Rusland. De buitengewone gitarist speelde eerst met Oleg Kostrov in Messer für Frau Müller. Messer Chups wordt daarom vaak ook beschouwd als een ‘spin-off’ van de eerdergenoemde band. Het woord ‘Messer’ is namelijk Duits voor ‘mes’ en ‘Chups’ is afkomstig van de lolly’s van het merk Chupa Chups! Messer Chups heeft in het verleden verschillende samenstellingen gehad en bestaat op dit moment uit het volgende drietal (bijnamen): ‘Guitaracula’, ‘Zombierella’ en ‘Rocking Eugene’.

De muzikale stijl van de band kan omschreven worden als een mix van surf rock en traditionele Russische muziek, met invloeden vanuit Link Wray en The Ventures. Het plaatje wordt vervolgens compleet gemaakt met samples van historische opnames/speeches, lounge muziek en soundtracks van vintage films. Live voegen ze hier zelfs nog een extra element aan toe met projecties van oude horror en sci-fi films!

Een knotsgekke boel dus en een aanrader voor als je op zoek bent naar unieke internationale muziek!

‘This is the sort of music you would expect to hear coming from a car abandoned in a graveyard at midnight during a real-life Twilight Zone’. – Spotify

 

MEZZ tipt