Vrijdag 7 april
Ik Zie U Graag 2017 passe partout
Warhaus + Absynthe Minded + Compact Disk Dummies + Coely + Tamino e.a.
17:00
Jupiler zaal + Kleine zaal
17:00 | Jupiler zaal + Kleine zaal
€35

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Alternative
  • Hiphop
  • Indie
  • Pop
  • Rock
  • Singer-Songwriter

Het blokkenschema is hier te downloaden! Let op: Warhaus op zaterdag begint al om 20.00 uur. Zorg dat je er op tijd bij bent als je het niet wil missen!

Zet maar vast in je agenda: de negende editie van hét Belgische popfestival van Nederland is op 7, 8 en 9 april 2017. Een passe-partout voor alle dagen kost €35.

Programma vrijdag 7 april: Absynthe Minded, Coely, Tamino, Whispering Sons, Pomrad en Low Land Home. Dagtickets €20 hier te koop.

Programma zaterdag 8 april: Warhaus, Compact Disk Dummies, Krankland, Barely Autumn, Amongster en Piquet. Ook kun je deze avond vanaf 19.00 uur terecht bij het Grand Theatre aan het Van Coothplein voor een speciale editie van Dubbelspel, waar visuals en muziek samenkomen. Dagtickets €20 hier te koop.

Programma zondag 9 april: In samenwerking met Vi.be presenteren we nieuwe, opkomende bands op Ik Zie U Graag: Bitches Brew, I’m The Hung, Morphine Milkshake, WYNN. Daarnaast nodigt België-watcher Willem Jongeneelen o.a. Mario Goossens en Eric Didden (drummer en manager van Triggerfinger) uit om in een intieme setting te ‘klappen’ over de liefde voor muziek en de Belgische muziekscene. De zondag is gratis toegankelijk.

Mezz weet wat er speelt in de Belgische muziekscene
Breda is de poort naar Nederland voor veel muzikanten uit België. Poppodium Mezz volgt de ontwikkelingen in de Belgische muziekscene op de voet. Er staan dan ook regelmatig optredens van Belgische acts op ons programma. Onder de noemer Ik Zie U Graag tonen we onze liefde voor popmuziek uit België. In Mezz kun je beginnende en opkomende acts ontdekken en genieten van (internationaal) bekende namen uit de broeiende, bruisende en bloeiende Belgische muziekscene.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en zet jezelf aanwezig op het facebook event.

Warhaus

Warhaus is Maarten Devoldere, één van de frontmannen van de Belgische indiepop-rock sensatie Balthazar. Met zijn soloproject bracht Devoldere onlangs het debuutalbum We Fucked A Flame Into Being uit, een ode aan de liefde en de ongrijpbaarheid ervan. De donkere klanken op de plaat blijven je verrassen en af en toe hoor je de lichte stem van vriendin Sylvie Kreusch (Soldier’s Heart) ertussendoor.

Absynthe Minded

Absynthe Minded zag het daglicht in 1999 en is uitgegroeid tot één van de meest populaire pop/rock bands van onze zuiderburen. Hun muziek klinkt vertrouwd, maar ook heerlijk experimenteel met soms een vleugje jazz, folk en funk ertussendoor. Met hits als Envoi veroverde de band de harten van velen in binnen- en buitenland. Na een korte stilte werkt de band nu aan een comeback en brengen ze binnenkort, in een iets gewijzigde formatie binnenkort het nieuwe album JUNGLE EYES uit.

Coely

De Antwerpse rapper Coely werd op 17-jarige leeftijd ontdekt, wat het begin betekende van een enorme roller coaster. Zo was ze het voorprogramma van o.a. Kanye West, Snoop Dogg, Jessie Ware en kendrick Lamar en stond ze op diverse festivals door heel Europa. Coely blijft verrassen en weet met haar natuurlijke flair, haar krachtige stem en sympathieke persoonlijkheid het publiek als geen ander in te pakken. In de zomer van 2016 bracht ze haar nieuwe single Don’t Care uit, die ze maakte in samenwerking DVTCH NORRIS. En dat beloofd wat!

Compact Disk dummies

Als tieners won Compact Disk Dummies Humo’s Rock Rally en onlangs sleepten de broers een MIA binnen. Een kroon op hun werk, want dit duo krijgt zelfs de meest verstokte hater aan het dansen. Denk aan het laatste werk van Tame Impala, maar we horen hier en daar ook invloeden van The Subs, The Knive, Front 242, Animal Collective en Crystal Castles.

Tamino

Pas 20 jaar is ‘ie, deze zanger, gitarist en pianist uit Antwerpen. Als je regelmatig Studio Brussel luistert kán het liedje Habibi je gewoon niet ontgaan zijn. Niet alleen is Tamino-Amir Moharam Fouad winnaar van De Nieuwe Lichting, zijn melancholische nummer raakt je diep in het hart, zoals Jeff Buckley dat zou doen. Hij heeft samen met muzikale duizendpoot Tom Pintens zijn eerste EP opgenomen; dat belooft wat!

Whispering Sons

Het donkere en atmosferische geluid van postpunk band Whispering Sons bindt vertwijfeling en nervositeit samen tot een onheilspellend geheel. Nadat ze in de eerste twee jaar hun eigen geluid wisten te ontwikkelen, bracht de 5-koppige band in 2015 hun eerste EP Endless Party uit. Hoewel Whispering Sons nog redelijk jong is ontvingen ze lovende recensies in binnen- en buitenland en werd de band in april 2016 tot winnaar van Humo’s Rock Rally 2016 gekroond.

Krankland

Misschien ken je Thomas Werbrouck van de vrolijke punkpopband Little Trouble Kids, maar met Krankland slaat hij een compleet andere weg in. Op debuutalbum Wanderrooms, geproduceerd door Pascal Deweze, horen we pakkende 90’s psychpop, zwevend tussen Devendra Banhart, The Posies, Sparklehorse, Sonic Youth, Nick Cave, Elliott Smith en Tom Waits. In zijn band komen we leden van Magnus, SX, Amatorski, Yuko en Faces On TV tegen; ook niet de minsten!

Amongster

Amongster neemt je tijdens Ik Zie U Graag mee in zijn spannende zoektocht zonder vooraf bepaalde bestemming. Laat je meevoeren met de dromerige zanglijnen, gedragen door het doorleefde stemgeluid van de frontman, die perfect combineren met de intieme popliedjes, warme electronica en dansbare melancholie. In de pers werd de sound al eens geschetst als ‘ergens tussen rasp en haardvuur’. Amongster was in 2014 winnaar van De Nieuwe Lichting en speelde op Pukkelpop. In 2015 volgde de gelijknamige EP en onlangs verscheen het debuutalbum Trust Yourself to the Water. Live is Amongster een viermansformatie, waarbij het kwartet niet schuwt om de liedjes een extra dimensie te geven in dynamiek en experiment.

Barely Autumn

Barely Autumn brengt alternatieve indie pop recht uit het hart en is een echte aanrader voor liefhebbers van Sophia, Eels, Neil Young en Elliot Smith. Vorig jaar dook de jonge band al op als Verse Vangst, de rubriek van Indiestyle waarin ze recente Belgische singles in de kijker zetten: “Wat Barely Autumn met donkere kleuren en akkoorden doet, is alvast een streling voor het oor”. Op dit moment werken de mannen hard aan hun debuutplaat. Dit doen ze in samenwerking met Wouter Vlaeminck en John Davis (o.a. Blur, Nick Cave, R.E.M., Led Zeppelin).

Pomrad

FFFFunk met een moddervette F. Dat is waar de Antwerpse producer en keyboardspeler Pomrad voor staat. Met de nummers van zijn debuutalbum Knights neemt hij je mee in zijn eigen fantasiewereld en laat je verbeelding op hol slaan. Ook live laten Pomrad en zijn band je niet onbewogen. De elektrobeats pompen en zuigen aan je trommelvlies, een venijnig slappende basgitaar trippelt over de contouren van de song. Je oren snoepen, je heupen geraken vergrendeld in de groove, je hersens tintelen.

Low Land Home

De Nieuwe Lichting van Studio Brussel bestempelde hem als de Gentse Nick Cave. Met reden, want het Low Land Home van Jo Geboers palmt je hart in met duistere indie, donkere zang en intrigerende melodieën. Voor fans van The National en Other Lives!

Piquet

Piquet is de band rond Lien Moris en is op zijn minst apart te noemen. Haar bizarre Nederlandse teksten en experimentele pop brengt ze op een ingetogen manier, maar wanneer het echt moet is ze ook niet vies van punk en oosterse psychedelica. Eén ding is zeker: tegendraads, koppig en doelbewust zal Piquet je met haar iets hypnotische stem achterlaten met een gevoel van verbijstering maar ook zeker verwondering.

MEZZ tipt