Vrijdag 7 april
Ik Zie U Graag: Absynthe Minded + Coely
+ Whispering Sons + Tamino + Pomrad + Low Land Home
18:00
Jupiler zaal + Kleine zaal
18:00 | Jupiler zaal + Kleine zaal
€20

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Alternative
  • Hiphop
  • Indie
  • Pop
  • Rock
  • Singer-Songwriter

Het blokkenschema kun je hier downloaden.

Het tweede weekend van april vindt alweer de negende editie van Ik Zie U Graag plaats in Mezz. Tijdens hét Belgische popfestival van Nederland kun je maar liefst drie dagen lang weer volop genieten van de gevestigde Belgische namen, maar ook voor het ontdekken van nieuwe en opkomende bandjes ben je hier op de juiste plek!

Vandaag staan Absynthe Minded, Coely, Tamino, Whispering Sons, Pomrad en Low Land Home.

Passe-partouts zijn via deze link te koop.

Absynthe Minded

Absynthe Minded zag het daglicht in 1999 en is uitgegroeid tot één van de meest populaire pop/rock bands van onze zuiderburen. Hun muziek klinkt vertrouwd, maar ook heerlijk experimenteel met soms een vleugje jazz, folk en funk ertussendoor. Met hits als Envoi veroverde de band de harten van velen in binnen- en buitenland. Na een korte stilte werkt de band nu aan een comeback en brengen ze binnenkort, in een iets gewijzigde formatie binnenkort het nieuwe album JUNGLE EYES uit.

Tamino

Pas 20 jaar is ‘ie, deze zanger, gitarist en pianist uit Antwerpen. Als je regelmatig Studio Brussel luistert kán het liedje Habibi je gewoon niet ontgaan zijn. Niet alleen is Tamino-Amir Moharam Fouad winnaar van De Nieuwe Lichting, zijn melancholische nummer raakt je diep in het hart, zoals Jeff Buckley dat zou doen. Hij heeft samen met muzikale duizendpoot Tom Pintens zijn eerste EP opgenomen; dat belooft wat!

Whispering Sons

Het donkere en atmosferische geluid van postpunk band Whispering Sons bindt vertwijfeling en nervositeit samen tot een onheilspellend geheel. Nadat ze in de eerste twee jaar hun eigen geluid wisten te ontwikkelen, bracht de 5-koppige band in 2015 hun eerste EP Endless Party uit. Hoewel Whispering Sons nog redelijk jong is ontvingen ze lovende recensies in binnen- en buitenland en werd de band in april 2016 tot winnaar van Humo’s Rock Rally 2016 gekroond.

Pomrad

FFFFunk met een moddervette F. Dat is waar de Antwerpse producer en keyboardspeler Pomrad voor staat. Met de nummers van zijn debuutalbum Knights neemt hij je mee in zijn eigen fantasiewereld en laat je verbeelding op hol slaan. Ook live laten Pomrad en zijn band je niet onbewogen. De elektrobeats pompen en zuigen aan je trommelvlies, een venijnig slappende basgitaar trippelt over de contouren van de song. Je oren snoepen, je heupen geraken vergrendeld in de groove, je hersens tintelen.

Low Land Home

De Nieuwe Lichting van Studio Brussel bestempelde hem als de Gentse Nick Cave. Met reden, want het Low Land Home van Jo Geboers palmt je hart in met duistere indie, donkere zang en intrigerende melodieën. Voor fans van The National en Other Lives!

Coely

De Antwerpse rapper Coely werd op 17-jarige leeftijd ontdekt, wat het begin betekende van een enorme roller coaster. Zo was ze het voorprogramma van o.a. Kanye West, Snoop Dogg, Jessie Ware en kendrick Lamar en stond ze op diverse festivals door heel Europa. Coely blijft verrassen en weet met haar natuurlijke flair, haar krachtige stem en sympathieke persoonlijkheid het publiek als geen ander in te pakken. In de zomer van 2016 bracht ze haar nieuwe single Don’t Care uit, die ze maakte in samenwerking DVTCH NORRIS. En dat beloofd wat!

MEZZ tipt