Zaterdag 8 april
Ik Zie U Graag: Warhaus + Compact Disk Dummies
+ Krankland + Barely Autumn + Amongster + Piquet
18:00
Jupiler zaal + Kleine zaal
18:00 | Jupiler zaal + Kleine zaal
€20

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Alternative
  • Hiphop
  • Indie
  • Pop
  • Rock
  • Singer-Songwriter

Het blokkenschema kun je hier downloaden. Let op: Warhaus begint al om 20.00 uur. Zorg dat je er op tijd bij bent als je het niet wil missen!

Tijdens de 9e editie van Ik Zie U Graag staat Mezz weer geheel in het teken van de broeiende Belgische muziekscene. In het tweede weekend van april kun je maar liefst drie dagen lang weer volop genieten van gevestigde Belgische namen, maar ook van wat onontdekte pareltjes.

Vandaag staan Warhaus, Compact Disk Dummies, Krankland, Barely Autumn, Piquet en Amongster.

Ook kun je deze avond vanaf 19.00 uur terecht bij het Grand Theatre aan het Van Coothplein voor een speciale editie van Dubbelspel, waar visuals en muziek samenkomen.

Passe-partouts zijn via deze link te koop.

Warhaus

Warhaus is Maarten Devoldere, één van de frontmannen van de Belgische indiepop-rock sensatie Balthazar. Met zijn soloproject bracht Devoldere onlangs het debuutalbum We Fucked A Flame Into Being uit, een ode aan de liefde en de ongrijpbaarheid ervan. De donkere klanken op de plaat blijven je verrassen en af en toe hoor je de lichte stem van vriendin Sylvie Kreusch (Soldier’s Heart) ertussendoor

Compact Disk Dummies

Als tieners won Compact Disk Dummies Humo’s Rock Rally en onlangs sleepten de broers een MIA binnen. Een kroon op hun werk, want dit duo krijgt zelfs de meest verstokte hater aan het dansen. Denk aan het laatste werk van Tame Impala, maar we horen hier en daar ook invloeden van The Subs, The Knive, Front 242, Animal Collective en Crystal Castles.

Krankland

Misschien ken je Thomas Werbrouck van de vrolijke punkpopband Little Trouble Kids, maar met Krankland slaat hij een compleet andere weg in. Op debuutalbum Wanderrooms, geproduceerd door Pascal Deweze, horen we pakkende 90’s psychpop, zwevend tussen Devendra Banhart, The Posies, Sparklehorse, Sonic Youth, Nick Cave, Elliott Smith en Tom Waits. In zijn band komen we leden van Magnus, SX, Amatorski, Yuko en Faces On TV tegen; ook niet de minsten!

Barely Autumn

Barely Autumn brengt alternatieve indie pop recht uit het hart en is een echte aanrader voor liefhebbers van Sophia, Eels, Neil Young en Elliot Smith. Vorig jaar dook de jonge band al op als Verse Vangst van Indiestyle, de rubriek waarin ze recente Belgische singles in de kijker zetten: “Wat Barely Autumn met donkere kleuren en akkoorden doet, is alvast een streling voor het oor”. Op dit moment werken de mannen hard aan hun debuutplaat. Dit doen ze in samenwerking met Wouter Vlaeminck en John Davis (o.a. Blur, Nick Cave, R.E.M., Led Zeppelin).

Amongster

Amongster neemt je tijdens Ik Zie U Graag mee in zijn spannende zoektocht zonder vooraf bepaalde bestemming. Laat je meevoeren met de dromerige zanglijnen, gedragen door het doorleefde stemgeluid van de frontman, die perfect combineren met de intieme popliedjes, warme electronica en dansbare melancholie. In de pers werd de sound al eens geschetst als ‘ergens tussen rasp en haardvuur’. Amongster was in 2014 winnaar van De Nieuwe Lichting en speelde op Pukkelpop. In 2015 volgde de gelijknamige EP en onlangs verscheen het debuutalbum Trust Yourself to the Water. Live is Amongster een viermansformatie, waarbij het kwartet niet schuwt om de liedjes een extra dimensie te geven in dynamiek en experiment.

Piquet

Piquet is de band rond Lien Moris en is op zijn minst apart te noemen. Haar bizarre Nederlandse teksten en experimentele pop brengt ze op een ingetogen manier, maar wanneer het echt moet is ze ook niet vies van punk en oosterse psychedelica. Eén ding is zeker: tegendraads, koppig en doelbewust zal Piquet je met haar iets hypnotische stem achterlaten met een gevoel van verbijstering maar ook zeker verwondering.

Grand Theatre

In samenwerking met het Belgische kansenplatform Poppunt en Vlaams cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam hebben we een extra locatie aan het programma toegevoegd. Bij het Grand Theatre aan het Van Coothplein kun je zaterdag vanaf 19.00 uur terecht voor een speciale editie van Dubbelspel, waar visuals en muziek samenkomen.

Chantal Acda X Wide Vercnocke
Chantal Acda
 draaide al even mee in formaties als Isbells, Marble Sounds en True Bypass, maar twee jaar geleden besloot ze haar solocarrière te starten. Tijdens Dubbelspel brengt ze haar persoonlijke songs vol diepere lagen en kwetsbaarheid, terwijl de jonge illustrator Wide Vercnocke, bekend van de graphic novel Wildvlees, het Krachtvoer festival en poëzie- en liveperformances, voor de visuals zal zorgen.

Dijf Sanders
Muzikant en producer Dijf Sanders bracht in 2016 zijn exotisch klinkende album Moonlit planetarium uit. Zijn muziek wordt ondersteund met prachtige visuals. Maar dat niet alleen! Tijdens Dubbelspel vertelt hij hoe zijn muziek tot stand komt. Wat is er nou eerst, de muziek of het beeld? Of ontstaat het allemaal heel organisch?

A/T/O/S
De eerste release van het producersduo A/T/O/S  werd meteen opgemerkt door DEEP MEDi MUSIK. Onlangs stond deze neo-triphopact in het voorprogramma van Tricky en werden ze met hun debuut genomineerd voor Humo’s Pop Poll in de categorie ‘album van het jaar’. Een lijstje om fier op te zijn! In februari van dit jaar kwam hun tweede album Outboxed uit. Samen met hun vaste VJ maken ze er een muzikaal en visueel spektakel van.

De sessies van Dubbelspel worden opgenomen en ter plekke op een mooie 12-inch gezet door de mannen van Daft Instavinyl.

 

MEZZ tipt