Zaterdag 27 januari
Elephant
+ Josephine Odhil
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal
€ 19,50

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Indie
Elephant is een ambitieuze, gepassioneerde band die ontstaan is tijdens de eerste lockdown. Ondanks de moeilijke omstandigheden heeft de Rotterdamse indieband al een paar successen op hun naam staan, waaronder de doorbraakplaat 'Big Thing'. Hun aankomende album, 'Shooting for the Moon', belooft onweerstaanbare gitaarmelodieën, standvastige nonchalance en romantische teksten.

Het is een hoopvol album waarvoor de band de hulp heeft ingeschakeld van de Vlaamse singer-songwriter Meskerem Mees en producer Pablo van de Poel (DeWolff), maar vooral putte uit hun eigen magische viereenheid. Lang waren ze alle vier vooral sidemen geweest in andermans projecten, nu hadden ze plots de hele speeltuin voor zichzelf.

Met een uitverkochte clubtour, de nodige airplay en de titel ‘Veelbelovend Talent’ uit handen van de Volkskrant, 3voor12 en 3FM zou je gerust kunnen stellen dat het Elephant voor de wind gaat!

Solo’s hoeven bij Elephant maar uit een paar noten te bestaan om te betoveren

Volkskrant

Josephine Odhil

Josephine Odhil speelde eerder op festivals als Lowlands, Transmusicales en Into The Great Wide Open met haar voormalige band The Mysterons. Met haar nieuwe soloproject creëert ze mysterieuze songs die je meenemen naar een wereld ver van hier. In januari 2023 bracht ze haar debuutalbum ‘Volatile’ uit.

Haar muziek wordt vaak omschreven als magisch realisme, met een subtiel vleugje surrealisme, esoterie en futurisme. Misschien wel het meest treffend bestempeld als ‘Surrealist Dream Pop’. Geïnspireerd door onder meer Broadcast, Melody’s Echo Chamber en Vanishing Twin, maar ook door lyrische verhalenvertellers zoals Kate Bush en conceptuele albums zoals Plantasia. In de creatieve wereld van Josephine ontdek je een intellectuele en artistieke diepgang die zeldzaam is binnen de popmuziek.

Josephine Odhil

MEZZ tipt