Hey Mezz, Watskeburt?!

Hey Mezz, Watskeburt?!

Van april tot oktober 2019 was MEZZ gesloten in verband met een verbouwing. Het gebouw werd gerenoveerd en waar mogelijk verbeterd. Wil je precies weten wat er tijdens de verbouwing is aangepakt? Lees dan mezz.nl/verbouwt.

 

Om te beginnen is de Jupiler Zaal ruimer geworden maar de capaciteit is hetzelfde gebleven. De capaciteit blijft dus: maximaal 600 bezoekers in de Jupiler Zaal en maximaal 100 bezoekers in de Kleine Zaal. Door de extra ingang linksvoor in de zaal, de aangepaste bar achter in de zaal en een extra bar links in de wand is de spreiding van het publiek verbeterd. Op het balkon zijn de zichtlijnen verbeterd door de vernieuwde balkonrand en zijn zelftaps geplaatst waar bier en water getapt kan worden. Als bezoeker van de Jupiler Zaal kun je voor, tijdens en na het concert terecht in het gloednieuwe Popcafé achter in MEZZ. Hier hebben we een uitgebreid assortiment aan dranken, speciaalbier, koffie, thee en snacks. Het Popcafé is een sfeervolle ontmoetingsplek met uitzicht op het Chassé Park. Na de concerten is het Popcafé toegankelijk voor beide zalen en vind je hier merchandise van de bands en een dj die nog wat fijne platen draait.

Ook backstage is er het nodige veranderd. Een flinke uitbouw aan de zijkant van het pand zorgt voor meer ruimte.  Voortaan kan er dan ook binnen worden geladen en gelost, is de toegang tot het podium verbeterd, is er een personeelsruimte met eigen toiletten gerealiseerd en hebben we up-to-date faciliteiten die de handeling backstage verbeteren. Er is nu bijvoorbeeld meer ruimte voor (lokale) voorprogramma’s maar ook de algehele voorzieningen voor artiest en personeel zijn erop vooruitgegaan. In het hele pand is de luchtbehandeling vernieuwd; er is meer frisse lucht en verwarming die zorgt voor een aangename temperatuur.  De uitbouw aan de buitenkant is bedekt met jonge planten, deze moeten nog even groeien. Tot die tijd zal dit worden afgezet met een bouwhek maar over een jaartje is daar dus prachtige natuurlijke begroeiing te zien.

Verder nog even over de Kleine Zaal: hier is niks veranderd behalve een nieuwe barombouw. De uitbreiding van deze ruimte naar een zaal voor 200 bezoekers zal naar verwachting plaatsvinden in 2021.  

Met de heropening presenteert MEZZ ook een nieuw kunstproject. De gang van de Jupiler Zaal wordt van boven tot onder en van voor tot achter één groot videokunstwerk van ca. 150 m2. Talentvolle videokunstenaars, clipmakers of fanatieke thuisbeeldmakers kunnen hun werk aanbieden en bij elke show worden deze vertoont.  Als bezoeker word je straks keer op keer weer verrast door nieuwe beelden. Het project is een samenwerking tussen MEZZ en Het Blauwe Uur.  

Wat verandert er nu voor jou?

  • MEZZ is cashless: je betaalt dus overal met je bankpas.
  • Liever met cash betalen? Koop dan een MEZZ betaalpas voor € 2,50 en waardeer je pas op met cash geld.
  • De grijze MEZZ-munten zijn geldig tot 31 december 2021, maar je kunt hier niet meer mee betalen aan de barren. De waarde van je MEZZ-munten laat je overzetten op een prepaid betaalpas van MEZZ. Het overzetten van je MEZZ-munten op een betaalpas is gratis en kan tijdens de activiteiten maar ook op speciale momenten. Houd voor deze momenten onze social media en nieuwsbrief in de gaten!
  • De lockers voor bezoekers van de Jupiler Zaal bevinden zich in de foyer en bij het Popcafé. Betaal met je pinpas bij de terminal en je locker gaat open. De locker biedt plaats voor maximaal 2 jassen.
  • In de Kleine Zaal hang je je jas op in de (onbewaakte) garderobe.
  • Grote tassen en jassen zijn niet toegestaan in de zaal. Laat tassen zoveel mogelijk thuis of in de auto.
  • MEZZ is rookvrij. Roken doe je bij de rookpaal op het voorplein.
  • Het Popcafé is voor, tijdens en na het concert in de Jupiler Zaal geopend en vind je aan het einde van de foyer rechts. Na afloop van de concerten is het Popcafé ook geopend voor bezoekers aan de Kleine Zaal.

Houd voor alle laatste informatie onze sociale kanalen in de gaten.  

Problemen of nog vragen? Spreek een van onze hospitality medewerkers aan op de avond zelf, neem contact op via info@mezz.nl of bel 076 – 515 66 77.

Impressie