Sun 04 Jun

Worldwide

Met o.a. Vieux Farka Touré + Conjunto Papa Upa Koop Tickets
World Wide
Jupiler Zaal
20:00 (Doors: 19:30)
Ticketinfo
  • € 20,00 (Normaal)
Genre
  • wereldmuziek
Share

Worldwide is een feestelijke trip om de wereld. Vanuit alle windstreken brengen we verschillende muzikale tradities bij elkaar. De combinatie van popmuziek en culturen van over de hele wereld komt samen in een dampende muzikale smeltkroes. Worldwide brengt het beste van deze werelden samen met bekende acts en nieuwe namen.

Vieux Farka

Vieux Farka Touré

Gitaarspelen zit bij Vieux Farka in het DNA. Met de legendarische gitarist Ali Farka Touré als vader, kroop het bloed waar het niet gaan kon. De Malinese Hendrix van de Sahara combineert scheurende gitaren met traditionele Malinese muziek.

Op Mon Pays brengt Farka een ode aan zijn vaderland, aan de schoonheid en cultuur van zijn geboorteland dat al sinds 2012 wordt getroffen door territoriale gevechten tussen de Toearegs en islamitische rebellen. Een alom geprezen album van een van de rijzende sterren in de wereldmuziek.

Met elk project probeert Vieux Farka Touré zijn horizon te verbreden en nieuwe uitdagingen op te zoeken. De samenwerkingen met Idan Raichel en Julia Easterlin zorgen voor genre-overstijgende samenwerkingen en levert hem de titel van ’s werelds meest getalenteerde en innovatieve muzikant op.

Conjunto Papa Upa

Conjunto Papa Upa

Mind blowing tropical psychedelica. Gewoon uit Amsterdam, maar ontstaan vanuit de muzikale erfenis van bandleader Alex Figueira: de geluiden uit het Caracas van zijn jeugd. Muziek was overal; schallend uit autoradio’s, straatfeesten, de supermarkten en bussen.

Het resultaat is een gruizig geluid, samen met Afrikaanse en Caribische ritmes, psychedelica, surf, samba, old school salsa, funk en sarcastische teksten over de socio-politieke situatie in Venezuela, resulteert in een onweerstaanbare en dansbare mix die tegelijkertijd zowel vintage als futuristisch en vreemd als leuk is. De basis is het ritme, zo is Conjunto altijd op zoek naar nieuwe manieren om armen, benen en heupen in beweging te krijgen en de spanning erin te houden.

NaraBara

NaraBara

NaraBara ontstond met de release van hun debuutalbum ‘Hamt Zamin Hümüs’ dat begin 2023 werd uitgebracht. Onder leiding van muziekproducent Yider brengt de band een groep ervaren muzikanten samen, waaronder toetsenist Asr, bassist Erdàn, gitarist Suoty en drummer Zhitong Xu.

De muziek van NaraBara versmelt naadloos met elementen uit de wereldmuziek, wat resulteert in een uniek en dynamisch geluid. Hun gezamenlijke energie creëert een heldere en melodieuze soundscape, gesymboliseerd door de omtrek van de zon, die hun gedeelde reis vertegenwoordigt. Het proces van dit nieuwe project is net als de naam van het album, dat oude vrienden oproept met gelijkgestemden geesten die inspiratie putten uit hun collectieve energie.

Oh Voyage

Oh Voyage

Het dynamische duo is afkomstig uit Istanbul en nu gevestigd in Rotterdam en Poznan. Het unieke geluid van het duo combineert naadloos downtempo elektronische dansbeats met organische Anatolische psychedelica.

Live is het dynamische duo een spektakel om te aanschouwen. Het gebruik van traditionele instrumenten uit het Midden-Oosten voeren het publiek mee naar buitenaardse rijken. Een unieke mix van oude tradities en hedendaagse stijlen, waarbij de passie voor verschillende culturen en muziek voelbaar is.

Meer in MEZZ