Zondag 7 november
Wild Romance
+ PYRO
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Rock

Voor toegang tot MEZZ is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk. Dit kan met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of recent negatieve test via Testen Voor Toegang (maximaal 24 uur voor aanvang). Voor het maken van een testafspraak of meer informatie over Testen voor Toegang check de website.

Bij zijn ‘Final Checkin’ Out’ vanaf het Hilton Hotel  had Herman Brood dat handgeschreven emotionele briefje in zijn binnenzak met zijn tekst : “ Maak er een feest van…..!!”

Op 7 november, het weekend dat Herman Brood 75 jaar zou worden, vieren we zijn verjaardag groots met zijn legendarische begeleidingsband Wild Romance. Een spectaculaire avond met ‘very special guests’ die je als Brood liefhebber niet mag missen.

PYRO

Deze zanger, gitarist, producer, schrijver én drummer is als een one-man-band, maar weet ook dat je dan live armen te kort komt. Hij trommelde vrienden en oud-collega’s van zijn band uit het verleden op (Monks Avenue, Universal Music) en het vuur laaide direct weer op.

Als PYRO speelde hij zichzelf in de kijker door als band aan The Voice of Holland mee te doen: “Heel vet om dat wereldje mee te maken, we hebben onwijs gelachen, maar het is ook fijn om dan gewoon weer met je poten in Brabant op de grond te staan hoor.” Zijn eerste headline show vond plaats in de Effenaar, Eindhoven en die was gelijk uitverkocht. PYRO bracht 2 EP’s uit. Out of The River (2019) en Coming Down (2021) kregen de nodige support op radio en SpoUfy. Playlists als New Music Friday, Made In NL en New AlternaUve omarmden zijn songs, maar ook in de radiowereld is de support niet van de minsten. KINK, 3FM, Rob Stenders, Leo Blokhuis en Coen Swijnenberg voegden nummers aan hun playlists toe. Ook speelde hij live bij Giel op NPO Radio 2.

Er liggen meerdere nummers klaar die de komende maanden uitkomen. Ik heb het al aan wat mensen om me heen laten horen en zij horen er bands als U2, Coldplay en OneRepublic in, ik ben vooral trots om überhaupt daarmee vergeleken te worden.” PYRO schreef alles en speelde ze voor het grootste gedeelte zelf in. Producer Niels Zuiderhoek (o.a. Kensington, Di-Rect) legt momenteel de laatste hand aan PYRO’s kleurrijke sound. In de herfst van 2021 verschijnt de eerste single ‘Wiser’, een echte moodbooster: “iedereen voelt zich wel eens klote toch? Dat mag, dat is prima. Voor dat soort momenten heb ik met ‘Wiser’ een soundtrack te bieden. Ik zing over hoe ik in een donkere periode belangrijke levenslessen heb geleerd, waardoor ik nu veel beter met bepaalde situaBes kan omgaan. Ik ben wijzer geworden en dát gegeven heeR me geïnspireerd dit nummer te schrijven.”

Live wordt PYRO bijgestaan door zijn broer Stein (bass), Steef van Sambeeck (gitaar) en Jules van der Heijden (drums). Music Hub Brabant voegde hem toe aan hun talentontwikkelingsprogramma en ondertussen volgt hij de opleiding Lyric WriUng aan de presUgieuze Berklee School of Music in de Verenigde Staten.

MEZZ tipt