Vrijdag 17 november
Tommy Castro & The Painkillers
+ Eamonn McCormack
19:30 (Doors: 19:00)
Jupiler zaal
19:30 (Doors: 19:00) | Jupiler zaal
vvk €24 / dvk €28

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Blues
  • Funk
  • Soul

Let op: tickets voor dit concert zijn op de website van Ticketmaster verkrijgbaar via deze link.

Al meer dan 40 jaar weet Tommy Castro zijn passie voor blues op een spectaculaire manier te vertolken. Hij speelde duizenden shows voor nog meer gillende fans en heeft in verschillende formaties maar liefst 14 albums uitgebracht. Daarnaast stond Castro niet alleen met B.B. King op het podium, maar won hij ook nog eens de B.B. King Entertainer Of The Year Award. Sinds 2012 vormt hij met The Painkillers een viermansformatie zonder poespas.

Dat Tommy Castro & The Painkillers niks van grenzen tussen genres willen weten laten ze duidelijk horen op hun laatste album Method To My Madness (2015) waar de funk, soul en R&B letterlijk tussen alle noten doorsijpelt. Ook live wisselt Castro zijn rauwe soulvolle stem moeiteloos af met een gierende gitaarsolo. Bassist Randy McDonald, toetsenist Michael Emerson en drummer Bowen Brown doen de rest en maken het plaatje helemaal compleet.

Eamonn McCormack zal de avond openen. Op negenjarige leeftijd pakte hij de gitaar op en die liet hij niet meer los. Met invloeden van Cat Stevens en Neil Young ging hij aan de slag en later liet hij zich ook inspireren door Jimi Hendrix en Eric Clapton.

Dit concert wordt gepresenteerd door Stichting Rhythm & Blues Breda

MEZZ tipt