Vrijdag 16 juni
The Veils
+ Someone
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Alternative rock
  • Indie

Het is zeven jaar geleden sinds het vijfde en laatste studioalbum ‘Total Depravity’ van The Veils uitkwam. De nieuwe dubbel-LP ‘And Out Of The Void Came Love’ is het resultaat van een lange periode van isolatie en nieuw leven.

De Engelse indie-/alternatieve rockband The Veils maakt melancholische muziek. Het is een charismatische band die elk optreden weergaloos maakt en het publiek in haar greep houdt. De frontman Finn Andrews wordt door het hoofd van Rough Trade Records, Geoff Travis, omschreven als ”een jonge, maar volwassen kunstenaar in de geest van Nick Cave en David Bowie”. De band maakte naam met platen vol donkere romantische liedjes die opvielen door hun knappe melodieën en emotionele teksten.

Someone

De Amsterdamse singer-songwriter Tessa Rose Jackson, alias Someone, breekt in 2013 door met haar psychpop liedjes. Ze gooit hoge ogen op Eurosonic Noorderslag in Groningen en wordt uitgeroepen tot 3FM Talent. Daarnaast is ze een filmcomponist, waardoor haar muziek cinematisch aanvoelt.

Met het nieuwste album ‘Owls’ neemt ze haar luisteraars mee op een fascinerende audiotrip. Someone en haar 6-koppige band nemen het publiek mee op reis, van de intiemste vertellingen naar meeslepende, psychedelische hoogtepunten.

“Sounding perfect in every way, arrangement-wise, song-wise, sound-wise.” – Cerys Matthews (BBC 6)

MEZZ tipt