Vrijdag 8 maart
The Fortunate Sons
CCR - 50 jaar na Woodstock
19:30 (Doors: 18:30)
Jupiler zaal
19:30 (Doors: 18:30) | Jupiler zaal
€15

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Tribute

In 2019 is het 50 jaar geleden dat John Fogerty en zijn Creedence Clearwater Revival een legendarisch optreden gaven op het al even zo legendarische Woodstock Festival. Ter ere van dit jubileum brengen “The Fortunate Sons” deze show nu opnieuw integraal naar de bühne. Ondanks het nachtelijke uur van de Woodstock-show en het feit dat de show in geen enkele officiële Woodstock uitgave is opgenomen, is dit nog altijd één van de hoogtepunten van het festival. Een optreden waar 50 jaar later nog steeds over wordt gepraat! Het waren de hoogtijdagen van CCR, waarin de band met haar eigenzinnige mix van pakkende hits en uitgesponnen improvisaties haar unieke klasse etaleerde.

Dat de muziek van Fogerty en de zijnen na 50 jaar nog steeds springlevend is wordt wel bewezen door hun talloze noteringen in de Top 2000 elk jaar, alsmede de vele airplay op de radio en de aanwezigheid van hun muziek in horeca en uitgaansleven. Ook wordt de muziek nog altijd veel gebruikt in films en series. En natuurlijk doet een band als The Fortunate Sons met hun tribute to CCR een flinke duit in dat zakje.

The Fortunate Sons vertolken al meer dan 10 jaar op overtuigende wijze de muziek van Creedence. Hun interpretatie van de pakkende songs oogst steevast veel lof en waardering. Wanneer het intro van Born On The Bayou wordt ingezet en de ritmesectie, bestaande uit Ipo van Drooge op drums en Marco Oonincx op bas, invalt dan voel je een golf van opwinding door de zaal gaan. En wanneer zanger Toon Eppink de eerste woorden in de microfoon brult dan zie je de hoofden goedkeurend meedeinzen op het ritme van de muziek.

Speciaal voor deze “50 Jaar na Woodstock” clubtour heeft de band een vierde man ingelijfd om de authentieke CCR-sound nog dichter te benaderen. In de Rotterdamse multi-instrumentalist/zanger Jan van Bijnen hebben ze de juiste man gevonden die precies aanvoelt wat de muziek nodig heeft om het publiek mee te nemen op de ultieme CCR-trip.

Naast de integrale uitvoering van de Woodstock set zal de show aangevuld worden met een greep uit het glansrijke CCR repertoire. De lange rij hits zorgt voor een feest der herkenning, met hier en daar plek voor een juweeltje van een albumtrack of b-kantje voor de echte die-hard fans en fijnproevers.

“Een weergaloze ode aan Creedence Clearwater Revival”

MEZZ tipt