Vrijdag 6 mei
The Dirty Denims release show
+ Queen of Spades
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Hardrock
  • powerpop
  • Punkrock
Dit is de verplaatste show van The Dirty Denims + Queen of Spades die oorspronkelijk op zaterdag 5 maart in 2022 zou plaatsvinden.

‘Playing rock ‘n roll, loud, fast and dirty’. Dat is wat het kwartet van The Dirty Denims sinds 2006 het liefste doet! Inmiddels zijn ze meer dan 400 optredens verder en brachten ze twee EP’s, drie albums en een handjevol aan singles uit. Tussen deze gigs zaten onder andere festivals als Lowlands, Zwarte Cross en Bospop. Daarnaast hebben ze in het voorprogramma van echt grote jongens in de scene gestaan: onder andere Slash, Whitesnake, Golden Earring en Steel Panther! Deze 16 jaar geen wilde achtbaanrit noemen is een understatement.

Qua muzikale stijl maakt de band catchy hardrock en powerpop, gemixt met een vleugje punkrock als toetje. Al noemt The Dirty Denims het zelf liever ‘Happy Hardrock’: hardrock waar je blij van wordt! Het is poepstrak, de riffs doen je denken aan Ramones en AC/DC, terwijl de vocalen sporen van Joan Jett en Debbie Harry achterlaten.

Op 10 december 2021 is een wens van zowel de formatie als de fans in vervulling gegaan: het releasen van een live album, genaamd ‘Raw Denim’. De rauwe power en flinke dosis energie van The Dirty Denims komt daarin extra goed over, want zowel de fans als de band zijn van mening dat ze vooral een band zijn die je live moet zien. Of je dus een vieze spijkerbroek hebt of niet, met een bezoek aan The Dirty Denims heb je een rockende avond in het verschiet!

Queen of Spades

Sinds 2019 heeft het Nederlandse publiek kennis kunnen maken met een vijftal aan gretige jonge honden. Hardrockband Queen of Spades vertegenwoordigt een nieuwe en creatieve noot in een genre wat volgens hen is gestagneerd. Invloeden komen zowel uit de grote namen van de oude garde (AC/DC, Guns N’ Roses) als die van moderne acts. Denk hierbij aan The Pretty Reckless, Halestorm en Rage Against The Machine. Om aan deze formule een eigen twist te geven voegen de bandleden individueel nog verschillende elementen toe aan de muziek.

In het begin van 2021 zag het debuutalbum van Queen of Spades het levenslicht, genaamd ‘Devil in Disguise’. Dit wordt opgevolgd door veel nieuw werk in 2022.

MEZZ tipt