Zondag 8 juli
Terrasconcert XL
Story Edition
12:00 (Doors: 12:00)
Mezz terras
12:00 (Doors: 12:00) | Mezz terras
Toegang gratis

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • kleinkunst
  • spoken word
  • terrasconcert

Suprise suprise! Even klonk het alsof de terrasconcerten geschrapt zouden worden maar dat is gelukkig niet waar. Op de tekentafel lagen de plannen al voor de zomerprogrammering. Deze zomer hebben we 3 een terrasconcert XL op de planning staan. XL? Ja! Een groter terras, twee podia, food en meer optredens. Elke editie heeft een eigen thema. Op zondag 8 juli trappen we af met de ‘Story edition’ met Mathijs Leeuwis, Marco Martens en Onias Landveld. Wat lekkers te eten kun je scoren bij Soeperman Breda, die de lekkerste soepen, tosti’s en tapas vanuit het schattigste caravannetje van Nederland verkoopt.

GALIBIER

Mathijs Leeuwis komt met zijn nieuwe project, een instrumentale ode aan de mooiste en de meest pijnlijke beklimmingen die een mens kan tegenkomen, gespeeld op pedal steel gitaar. Ingegeven door een diepe liefde voor het afzien op de fiets en de organische klanken van de pedal steel is GALIBIER ontstaan. De Col du Galibier is een bergpas van 2645 meter hoog in de Franse Alpen. Tijdens de lange beklimming word je als fietser geconfronteerd met jezelf en je uithoudingsvermogen, terwijl het landschap in eindeloze bochten traag voorbij trekt en de bergtop in de verte lonkt. Deze ervaring wordt binnen GALIBIER gevangen in wat men geluidslandschappen noemt: elektronische soundscapes, aardse harmonieën, minimalistische open klanken en repeterende muzikale patronen. Tezamen vormen deze stukken een muzikaal eerbetoon aan de mooiste beklimmingen van Frankrijk en de bijzonderste verhalen uit het wielrennen.

Marco Martens

Marco Martens schildert met woorden, ruw en zonder opsmuk. Hij schildert gevoelens en beelden die herkenbaar zijn voor iedereen die schippert tussen dorp en stad. Hij observeert graag en presenteert veelzeggende details in kleine schetsjes. Zijn expressie en ritme zitten in de taal. Samen met muzikant Michiel van Iersel speelt hij – in intieme setting – liedjes van de albums Ieder huis is uit vertrekken gebouwd en Morgen zal ik thuis zijn; een mix van rap, theater en popliedjes.

Onias Landveld

Onias Landveld is vooral bekend in die stad hier enkele kilometers verderop waar hij als stadsdichter van Tilburg over straat mag. Het podium is echter waar hij het liefst staat. In 1989 ontvluchtte hij samen met zijn familie de Surinaamse burgeroorlog. Na 3 jaar te hebben gewoond in Utrecht, vertrok het gezin weer naar zijn geboorteland. Sinds 1998 woont hij in Tilburg. Na jaren te hebben rondgedwaald ontdekte hij zijn liefde voor het gesproken woord. In 2015 mocht hij daarvoor de Van Dale Spoken Award voor storytelling ontvangen. Het heeft hem nog meer gemotiveerd om naar mensen uit te reiken. Altijd zoekende om iemand te raken met een memorabele boodschap, blijft hij met woorden banden smeden. Hij houdt daarvan. Herkenning creëren door een zaadje te planten, gevoed met passie en identificatie.

MEZZ tipt