Vrijdag 9 december
Temple Fang
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • experimentele rock
  • spacerock

Het vierkoppige space-rockmonster Temple Fang heeft een enorme live reputatie in binnen- en buitenland. Ze houden van experiment en spelen in het moment; een show van dit constant veranderende beest is nooit hetzelfde. Ze herkauwen nooit oud materiaal, maar is altijd gericht op het verkennen en ontwikkelen van nieuwe dingen, want dit is wat er nu gebeurt en nooit meer zal gebeuren. Rock ’n roll als middel om spirituele vrijheid te bereiken!

Vlak voor de pandemie was de band bezig met een overwinningsrun die hen langs tientallen clubs en festivals als Roadburn en Desertfest tot de Nederlandse televisie bracht. In tijden van crisis heeft de band zich verder ontwikkelt tot een ander beest. Met drummer Egon Loosveldt aan boord is Temple Fang in staat om hun toch al uitgebreide geluid verder te ontwikkelen naar de meest afgelegen hoeken in het muzikale universum. Van nagesynchroniseerde excursies naar jazzy intermezzo’s, prachtige harmonieën tot geestverruimende riffs, psychedelische verkenningen tot full-on body-rock. Heavy, maar elegant, extatisch rockend en intens psychedelisch.

Voor fans van Grateful Dead, Motorpsycho, Hendrix en Coltrane.

“A guitar orchestra, a guitar hurricane! These are guys that breathe space rock, grey haired from head banging, their fingers crooked from playing pentatonic and mixolydian scales” – 3voor12

MEZZ tipt