Zondag 24 maart
Teitur
+ Odelion
19:30 (Doors: 19:00)
Kleine zaal
19:30 (Doors: 19:00) | Kleine zaal
€12

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Singer-Songwriter

Als tiener droomde Teitur al van het maken van zijn eigen muziek. Hij was ervan overtuigd dat hij de prachtige, wilde en verweerde Faeröer-eilanden achter zich moest laten om dit te bereiken. In de bewoonde wereld was er toegang tot technologie en muzikale professionaliteit. In 2003 bracht hij zijn debuut ‘Poetry & Airplaines’ uit. Vol met eenvoudige, oprechte liedjes ontving Teitur lovende kritieken. Op zijn tweede album ‘Stay Under The Stars’ was zijn muziek rijper en bevatte aangrijpende personages. Voor deze plaat ontving hij twee Deense Grammies. Al snel kreeg hij de reputatie van een van de hardst werkende internationale artiesten. Hij vervolgt zijn eclectische carrière als muzikant, componist, singer-songwriter en producer. In Nederland sloeg Teitur de handen ineen met het Nederlands Blazers Ensemble. Samen verzorgde ze de film bij de kortfilm ‘Everyday Song’. Teitur kenmerkt zich door zijn popkant, maar veel van zijn nummers combineren weelderige melodieën met gedenkwaardige instrumentale hooks.

Singer-songwriter Teitur keert terug met zijn langverwachte soloalbum. Hij schreef zijn nummers terwijl hij de wereld rondreisde om muziek te maken. Het resultaat is een sierlijk album met 12 prachtige nummers.

In het voorprogramma Odelion. Margriet Sjoerdsma veroverde Nederland met ‘A Tribute to Eva Cassidy’ samen met haar broer. Het startschot voor deze uitverkochte shows was het optreden in VPRO’s Vrije Geluiden, gevolgd door North Sea Jazz Festival en een afgeladen Concertgebouw. Nu keert ze terug naar haar eerste liefde: eigen liedjes maken onder de naam Odelion. Haar liedjes kwamen tot leven in Odelien, een plaatsje in Noorwegen, ver weg van de waan van alledag: de stress, drukte en chaos van het moderne leven. Odelien staat midden in een overrompelend landschap, waar de natuur nog heer en meester is en de stilte oorverdovend. Het ideale decor om te schrijven over tijdloze thema’s als los- en achterlaten, durven springen, eenzaamheid, liefde, verwondering en vergeving. Geïnspireerd door haar teenage idols Tori Amos en Jeff Buckley schreef ze persoonlijker en intiemere liedjes, dichter op de huid dan ooit.

Haar nieuwe album komt in 2019 uit. Met haar voltallige band maakt ze een eclectisch album met een groots geluid, maar ook nog met haar favoriete breekbare liedjes. Verwacht avontuurlijke arrangementen met harmonisch spannende wendingen, melancholische melodieën met onverwachte afslagen en hobbels.

MEZZ tipt