Fri 22 Dec 2017

Steak Number Eight + Brutus

+ Briqueville
Jupiler zaal
19:30 (Doors: 19:00)
Ticketinfo
    €15
Genre
  • Noise
  • Postrock
  • Progressive Rock
Share

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou:

Vind gerelateerde evenementen

Kom 2017 alvast keihard afsluiten in Mezz op 22 december. Een avondje de pit in. Holland beware, Belgium is coming. Steak Number Eight, Brutus en Briqueville. Postrock, Sludgemetal, Noise, post-metal, Blackgaze, Progressieve rock en Doom. You name it.

Steak Number Eight won in 2008 de Humo’s Rockrally en vanaf dat moment braken ze los. Postrock, sludgemetal of noise; het is allemaal om het even. Vernieuwend en aanstekelijk met meer en diepere lagen in de postrock. Experimentele elektronica, stuwende ritmes en dubbele zanglijnen. They will blow your mind!

De hoeveelheid noise die het trio uit Leuven weet te produceren is indrukwekkend, zoals vrijwel alles aan Brutus. Met een gitarist en bassist die losgaan met stomende post-metal, post-rock en freaky noise en de waanzinnige drummer-zangeres Stefanie, die dat allemaal bij elkaar houdt. Dit is kolossaal, dit is bruut, dit is Brutus.

Het mysterieuze verbond Briqueville is het best bewaarde metal geheim van België. Een machtige combinatie van post-metal, blackgaze, progressieve rock en doom is een aanslag op zowel lichaam als geest. Minder over-the-top dan Ghost, maar wel toegankelijker dan bijvoorbeeld Sunn O))). Overweldigend? Dat absoluut!

Meer in MEZZ