Vrijdag 19 mei
Spasmodique
+ Lifeless Past
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • postpunk
  • Rock

Spasmodique is een Rotterdamse cultband die al meer dan 40 jaar meedraait. Ontstaan in 1981, in de gangen van een psychogeriatrisch verpleeghuis in Capelle a/d IJssel, ontwikkelde het kwartet zich tot een meedogenloze live-band die gedurende de jaren 80 en vroege jaren 90 door heel Europa speelde en vier studioalbums uitbracht. In april brachten ze hun nieuwe album Hold On To A Scream uit. Hun eerste nieuwe werk sinds 2016.

De band maakt een mengeling van rock en postpunk, gedomineerd door gitaren en hypnotiserende, strakke ritmes. Duistere vocalen en een gevaarlijke sfeer hangen over de nummers heen als een mistige nacht met een volle maan. De muziek voelt zo onveilig als een messengevecht in een bikers kroeg. Spasmodique is al decennia omhuld in de mystiek van hun obscure nummers en meedogenloze live reputatie.

Lifeless Past

Lifeless Past is een duo uit Den Haag/Rotterdam die muziek maakt met invloeden uit de vroege new wave en deathrock movement. Dit allemaal verpakt in een modern jasje. Het project is in 2012 door Injerreau Cijntje ”Satori” gestart. Later is de band ook live gaan spelen en worden ze gekenmerkt door hun shimmy koude drums, trappelende gitaren en donkere winterse zang.

MEZZ tipt