Vrijdag 10 juni
Scott Matthews
+ Will Knox
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Blues
  • Folk
  • Singer-Songwriter

Dit is de verplaatste show van Scott Matthews die eigenlijk op 25 februari en op 3 december in 2021 zou plaatsvinden.

Bomvol evolutie, zo kun je de carrière van Scott Matthews het best omschrijven. Hij daagt zichzelf altijd creatief uit in een carrière die wordt gekenmerkt door zijn zeldzame kwaliteit. De kwaliteit van Matthews’ ambacht is een gegeven. Hij stamt af van grootheden als Jeff Buckley en Drake, John Martyn en Paul Simon. Het winnen van de Ivor Novello-awards, een van de belangrijkste prijzen voor componisten en songwriters, is dan ook de kroon op zijn werk. Op zijn nieuwe plaat verkent Scott een vleugje elektronisch minimalisme. Emotionele synthesizers en pulserende drumgrooves vervangen de percussie, strijkers en blazers. Weer een nieuwe ontdekkingsreis van Scott in zijn veelzijdige muziek.

Scott komt samen met zijn gitaar, een vleugje aan elektronica, een bluesy en folky sound en zijn rauwe stem vol emotie naar MEZZ. Als een echte muzikale alchemist zet hij basismetaal om in goud. Een echte must see voor liefhebbers van bijzondere singer songwriters met een folky geluid.

“Een indrukwekkende speler, met een gemakkelijke, ingetogen fingerpicking-techniek, wat hem onderscheidend maakt is zijn elegante, stille, soulvolle vocale werk in een stijl die doet denken aan John Martyn” – The Guardian

De singer-songwriter Will Knox verruilde in 2017 Londen voor Haarlem. Naast zijn eigen werk werkt hij ook samen met veel Nederlandse artiesten zoals o.a. Duncan Laurence, Dotan en Miss Montreal. Eerder dit jaar kwam zijn album ‘Shedding + Blooming’ uit. Een album vol woordreeksen op een akoestische basis met folk invloeden.

MEZZ tipt