Sun 05 Nov

ROOTZZ

Baptiste W. Hamon + Quiet Hollers Koop Tickets
Jupiler zaal + Kleine zaal
14:00
Ticketinfo
    €15,-
Genre
  • Americana
  • Folk
  • Roots
Share

ROOTZZ is een eendaags indoor festival, gepresenteerd door MEZZ en Bureau Zwaardvis, in een charmante entourage met de beste hedendaagse country, singer-songwriter, (indie)folk en andere vormen van rootsmuziek. Op de eerste editie spelen onder andere Baptiste W. Hamon, Quiet Hollers  en Christof van der Ven. Meer namen volgen gauw.

Baptiste W. Hamon is een singer-songwriter uit Parijs met een grote liefde voor Texas. Hij reisde af naar Nashville om daar zijn debuutplaat ‘L’insouciance’ op te nemen. Wat Baptiste W. Hamon zo onderscheidend maakt, is dat hij twee authentieke muziekstijlen – Amerikaanse country en Franse chansons – op een prachtige manier weet te verenigen. Festivals als Naked Song, Into The Great Wide Open en TakeRoot hebben reeds kennis gemaakt met zijn ontroerende muziek wanneer hij het plankier in MEZZ betreedt.

Quiet Hollers uit Louisville, Kentucky (USA) debuteerde in 2013 met I Am The Morning, een album dat op bescheiden niveau in de indierock/alt-country scene lovend werd ontvangen. De release van het titelloze tweede album in 2016, grofweg een fijne mix van Band Of Horses, The National en The Shins – opende nieuwe deuren en bracht de band voor het eerst naar Nederland. De komende tour waarin ook MEZZ wordt aangedaan gaat gepaard met de release van het nieuwe album ‘Amen Breaks’.

Hoewel geboren Brabander en huidig Londenaar Christof van der Ven al op festivals als Glastonbury, Rock Werchter en Pinkpop heeft gespeeld, is hij voor het grote publiek nog onbekend. Als bandlid van Bear’s Den tourt hij de wereld rond, maar in zijn solowerk krijgt zijn klasse alle ruimte en hoeft hij die niet te delen. Nu ja, met zijn eigen publiek dat rap in omvang zal toenemen, want geloof maar dat je aangenaam verrast zult worden door dit grote indiefolktalent.

Meer in MEZZ