Zondag 5 november
ROOTZZ
Baptiste W. Hamon + Quiet Hollers + more
13:00 (Doors: 13:00)
Jupiler zaal + Kleine zaal
13:00 (Doors: 13:00) | Jupiler zaal + Kleine zaal
€15,-

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Americana
  • Folk
  • Roots

ROOTZZ is een eendaags indoor festival, gepresenteerd door MEZZ en Bureau Zwaardvis, in een charmante entourage met de beste hedendaagse country, singer-songwriter, (indie)folk en andere vormen van rootsmuziek. Op de eerste editie spelen onder andere Baptiste W. Hamon (FR), Quiet Hollers (USA), Christof van der Ven (NL/UK), AWKWARD i, Aidan & The Wild en Mr. Glory and the Giant

Het tijdschema voor komende zondag:
► 14:30 – 15:15 AWKWARD i
► 15:15 – 16:00 Aidan & the Wild
► 16:15 – 17:00 Baptiste W. Hamon
► 17:15 – 17:45 Christof van der Ven
► 18:00 – 18:30 Mr. Glory and the Giant
► 18:45 – 19:45 Quiet Hollers

Baptiste W. Hamon is een singer-songwriter uit Parijs met een grote liefde voor Texas. Hij reisde af naar Nashville om daar zijn debuutplaat ‘L’insouciance’ op te nemen. Wat Baptiste W. Hamon zo onderscheidend maakt, is dat hij twee authentieke muziekstijlen – Amerikaanse country en Franse chansons – op een prachtige manier weet te verenigen. Festivals als Naked Song, Into The Great Wide Open en TakeRoot hebben reeds kennis gemaakt met zijn ontroerende muziek wanneer hij het plankier in MEZZ betreedt.

Quiet Hollers uit Louisville, Kentucky (USA) debuteerde in 2013 met I Am The Morning, een album dat op bescheiden niveau in de indierock/alt-country scene lovend werd ontvangen. De release van het titelloze tweede album in 2016, grofweg een fijne mix van Band Of Horses, The National en The Shins – opende nieuwe deuren en bracht de band voor het eerst naar Nederland. De komende tour waarin ook MEZZ wordt aangedaan gaat gepaard met de release van het nieuwe album ‘Amen Breaks’.

Hoewel geboren Brabander en huidig Londenaar Christof van der Ven al op festivals als Glastonbury, Rock Werchter en Pinkpop heeft gespeeld, is hij voor het grote publiek nog onbekend. Als bandlid van Bear’s Den tourt hij de wereld rond, maar in zijn solowerk krijgt zijn klasse alle ruimte en hoeft hij die niet te delen. Nu ja, met zijn eigen publiek dat rap in omvang zal toenemen, want geloof maar dat je aangenaam verrast zult worden door dit grote indiefolktalent.

AWKWARD i is een gevestigde naam in singer-songwriterland. Twee zeer goed ontvangen albums verschenen er reeds op label annex keurmerk Excelsior Records. Djurre de Haan, de persoon die schuil gaat achter het alter ego, is daarnaast ook componist van muziek voor films en theater. Begin 2018 komt het derde album van AKWARD i uit, getiteld ‘KYD’. Een gevarieerde en rijke plaat waarop de grenzen tussen pop, blues, folk en indie vervagen, maar de krachtige vocalen van De Haan altijd de richting blijven bepalen. Gewapend met enkel gitaar en stem zal hij dit najaar het nieuwe werk live spelen.

Folk, blues en andere americana-varianten die zijn ontstaan in de eerste helft van de 20e eeuw zijn de kaders waarbinnen gewerkt wordt door het Eindhovense Aidan & The Wild. Daarbij wordt het complete spectrum aan dynamiek benut: van fluisterzachte luisterliedjes tot groots opgezette songs. Bij vlagen virtuoos, op momenten psychedelisch of dansbaar, met mythes en heldenverhalen die tekstueel centraal staan.

Pepijn van Keppel is al enige tijd muzikaal actief onder de naam Little Giant. Sinds kort wordt hij ondersteund door een drummer. Het duo heeft zich omgedoopt tot Mr. Glory and the Giant en vormt een sprankelend tandem dat progressieve folkrock speelt.

MEZZ tipt