Sat 31 Oct

ROOTZZ

Tim Knol & Blue Grass Boogiemen, Mercy John + Jesse Malin Koop Tickets
Mezz
19:30 (Doors: 19:00)
Ticketinfo
    Early Bird € 10 | Normaal € 20
Genre
  • Americana
  • Country
  • Folk
  • Roots
  • Singer-Songwriter
Share

ROOTZZ is hét eendaags indoor festival met de beste hedendaagse country, singer-songwriter, blues, folk en andere vormen van rootsmuziek, dat zich afspeelt in de voor dit genre perfecte entourage van MEZZ. Voor ROOTZZ slaan het nieuwe boekingskantoor Harvest Music (voortgekomen uit eerdere partner Zwaardvis Music) en MEZZ de handen ineen. Eerdere jaren stonden artiesten als Baptiste W. Hamon, Luke Winslow-King, Willy Tea Taylor en Judy Blank op de planken bij ROOTZZ. Alle artiesten vinden qua inspiratie hun oorsprong in het muzikale erfgoed van het zuiden van de VS, maar met ieder hun eigen twist en inspiraties, live gepresenteerd in het zuiden van ons eigen land.

De line-up is nog niet compleet. In de komende periode maken we nog meer namen voor ROOTZZ bekend.

Met deze editie: Tim Knol & Blue Grass Boogiemen, Mercy John en Jesse Malin. 

Tim Knol & Blue Grass Boogiemen

Tim Knol & Blue Grass Boogiemen

Tim Knol & Blue Grass Boogiemen vormen een voorbestemd huwelijk. De karakteristieke klank van Knols stem kleur perfect bij het palet akoestische klanken van de Blue Grass Boogiemen. Op het gezamenlijke album ‘Happy Hour’ (2019) meanderen de fraaie zanglijnen door de – vaak virtuoos uitgevoerde – instrumentatie als een rivier door de Noord-Amerikaanse Appalachen, de bron van de bluegrass. De release werd gevolgd door een uitgebreide festivaltour: van Zwarte Cross tot Lowlands en de veelsterrenrecensies en positieve berichten in de nationale media vlogen je om de oren. Nu komt het even aanstekelijke als virtuoze bluegrassgezelschap naar Breda!


Mercy John

Mercy John

Met de release van zijn debuut ‘This Ain’t New York’ werd John Verhoeven alias Mercy John al geroemd om zijn songschrijverschap. Met ‘Let It Go Easy’ bleek dat hij ook in staat was nog een diepere laag in de creativiteit aan te boren. Dat had dan weer te maken met de angsten en demonen die aan de oppervlakte kwamen, iets wat paradoxaal genoeg gebeurde naar aanleiding van het succes van de debuutplaat. De persoonlijke rampspoed heeft een prachtplaat opgeleverd. De americana-invloeden zijn gebleven, maar de sound is wat rauwer en de song soms steviger. De reacties van zowel fans als media op ‘Let It Go Easy’ zijn lovend, en Verhoeven heeft zich helemaal herpakt. Klaar om met zijn band op volle kracht zijn nieuwe werk live te spelen.


Jesse Malin

Jesse Malin

Als icoon van Lucinda Williams bereid is te fungeren als producer voor je nieuwe plaat, en het album daarvoor die rol vervuld werd door een grootheid als Ryan Adams, dan weet je eigenlijk al genoeg. Dat hij jaren daarvoor als jonge tiener zijn eerste schreven in de muziekwereld reeds had gezet in hardcore- en punkbands maakt het verhaal bijzonderder. Op ‘Sunset Kids’ bewijst de New Yorkse singer-songwriter Jesse Malin dat hij poëtisch vakwerk kan combineren met ambachtelijk songschrijverschap. Een breed palet aan invloeden passen de revue op deze heerlijke langspeler, van stampende heartland rock tot melodieuze pop en twangy country tot melancholieke ballads. Het belooft veel goeds voor zijn bezoek met band aan Breda.


Meer in MEZZ