Donderdag 14 april
Robin Borneman
+ Myllie & The Tunes
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Folk

Robin Borneman begon zijn loopbaan op opmerkelijke wijze: Dankzij een Tom Waits-cover op YouTube werd hij ontdekt door de Amerikaanse hardrockformatie Trans Siberian Orchestra, dat hem metéén inlijfde als frontman van de band.

Tussen grote arena-shows in Amerika door werkte Borneman steevast aan eigen materiaal. Het laatste deel van zijn conceptuele Folklore-trilogie uit, The Cradle Tree, vertelt het verhaal van een ontdekkingsreiziger zonder naam. Met behulp van leden van Navarone bezingt Borneman fraaie kronieken over “bezinning, realisatie, liefde en wijsheid” onder het mom van zijn mystieke, melancholische folk.

Na het spannende Folklore hoofdstuk richtte Borneman zijn pijlen op nieuwe uitdagingen. Vorig jaar was hij deelnemer van het RTL4-programma I Can See Your Voice en daardoor kreeg hij vervolgens een uitnodiging voor de SBS-show We Want More. Afgelopen weekend stond hij in de finale en wist deze glorieus te winnen met zijn vertolking van Di-Rect’s Soldier On.

Gewapend met haar gitaar en bandana rockt de Bredase Myllie van Nederland tot Zuid-Afrika. In 2018 waren Myllie & The Tunes nog één van de winnaars van de voorrondes van Breda Barst in MEZZ en wisten ze een plek te bemachtigen op de mainstage. Het unieke geluid varieert tussen jazz, folk, country en pop. Ze nemen je mee van doorgerookte jazzclubs tot trashy trailerparks in een krachtige muzikale ervaring.

MEZZ tipt