Vrijdag 25 januari
Punkrock Riot
White Russian Records edition
19:30 (Doors: 19:00)
Kleine zaal
19:30 (Doors: 19:00) | Kleine zaal
€7,50

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Punk
  • Punkrock

Tijd voor meer punkrock in Breda! Een groep enthousiaste liefhebbers brengt daar verandering in met Punkrock Riot. Ze duiken diep Nederland en België in om nieuwe bands te ontdekken en hun favoriete bands te supporten. Die ontdekkingen halen ze naar Breda om ook jou kennis te laten maken met deze vette bands. Deze keer staat de avond in het teken van label White Russian Records.

Switch Bones

Dit alternatieve rocktrio combineert pakkende popmelodieën met een stevige gitaarsound beïnvloed door bands als Nirvana, Melvins en Queens of the Stone Age. De band bestaat al sinds 2016 en bracht afgelopen jaar nog een full lenght uit. Afgelopen jaar tourde de band zowat door heel Nederland tijdens de Popronde, Breda sloegen ze toen helaas over. Zoals 3FM-dj Herman Hofman al zei: “Het is bonzen en blazen, maar de haken, de vocale harmonieën en het gitaargeluid blijven altijd luchtig, wat volgens mij echt goed gedaan is.”

Screw Houston

Ondanks de constante productie van kwalitatief hoogwaardige melodieuze hardcore EP’s en een CD, besloot de band haar horizon te verbreden. Met de komst van een nieuwe bassist ontstond er meer diepte in de songs. Met cleanere vocals en meer harmonieën verbaasde de band zich toen ze in 2016 de single ‘All Rise’ uitbrachten en een overweldigende positieve respons ontving. De luidheid en rock-‘n-roll zijn er nog steeds, maar met meer diepte en dynamiek dan daarvoor. Cleanere zang, meer harmonieën en alle oude ingrediënten brengen Screw Houston naar een nieuw niveau. In 2017 rockte ze nog on stage bij Breda Barst en nu bij Punkrock Riot!

Ravenna

De combinatie van stevige gitaren met samengestelde melodieën en scherpe teksten zorgde ervoor dat Ravenna hun eigen stijl van punkrock kon vinden en produceren, met als hoogtepunt de EP ‘Reload, Erase’. Na twee jaar hun kracht en passie te hebben getoond op het podium in het voorprogramma van Tonight Alive en H2O, zijn ze terug met wraak en presenteren ze hun nieuwe album ‘Hearts Under Fire’. Eerder combineerde Ravenna hun liefde voor melodie en scherp stuiterende riffs, vermengd met krachtige teksten over moderne onderwerpen. Nu de nieuwe plaat klaar is, is Ravenna ready to hit the stage, hard! Met (oud)leden uit Manu Armata, Nom De Plume en Midnight Menace.

MEZZ tipt