Donderdag 15 november
Popronde Breda
21:30 (Doors: 20:30)
Kleine zaal
21:30 (Doors: 20:30) | Kleine zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Garage rock

Na reeds door 36 steden in alle uithoeken van Nederland te zijn getrokken, komt Popronde Nederland op donderdag 15 november 2018 eindelijk ook langs én naar de parel van het zuiden: Breda. Dit jaar wordt ons podium van de kleine zaal gehost door 3VOOR12 en 3voor12/Breda, met optredens van Abdomen, Sheila And The Kit, Van Common.

Van Common – 22:30
Dit is het geesteskind van singer/songwriter en multi-instrumentalist Sebastiaan van Ravenhorst. Doe-het-zelf is zijn motto: als een ware kluizenaar trok de 23-jarige Amsterdammer zich terug in een strandhuisje in Zeeland. Het resultaat is een droomachtige ep waarvan de debuut single This Afternoon internationaal met warmte is ontvangen.

Sheila and the Kit – 23:45
Flirten met geluiden uit de jaren 80 terwijl ze een moderne uitstraling behouden. Ontworpen om onweerstaanbaar te zijn op de dansvloer, hun muziek zal je klaar maken voor het zomerse festivalseizoen op elk moment. Opvallende vrouwelijke zanglijnen over motorische synths en drums; Whitney Houston ontmoet Hot Chip!

Abdomen – 01:00
Drie eigenzinnige Friezen waarbij je kunt denken aan punk, garage en grunge: noem het zoals je wilt. Genres zijn niet belangrijk, oordoppen wel. De band speelde op Eurosonic, deden shows in Engeland en Noorwegen en waren support van bijvoorbeeld Ex-Cult en Bad Breeding. Het in Leeds bij Matt Peel (Pulled Apart By Horses, Eagulls) opgenomen debuutalbum is op 14 september uitgebracht via Geertruida.

MEZZ tipt