Donderdag 4 februari
Pierce Brothers
With special guest Garrett Kato
19:30 (Doors: 18:30)
Jupiler zaal
19:30 (Doors: 18:30) | Jupiler zaal
€ 20

Afgelast

Helaas, dit evenement is afgelast. Lees meer over hoe je je geld terug kan krijgen.

Meer informatie over tickets.
  • Blues
  • Folk
  • Roots

Melbourne’s welbekende folk-rock duo Pierce Brothers heeft zich het afgelopen jaar op de achtergrond gehouden en zich gestort op het schrijven van nieuwe muziek. Dit is het wachten meer dan waard geweest, de mannen hebben namelijk hun prachtige eerste release van 2020 uitgebracht! De single ‘Kanko (Mountain Song)’ grijpt terug op de folk/roots afkomst van de tweeling en komt met de heerlijke akoestische vibe die je ook in hun eerste werk hoort. Het nummer is geschreven met Garrett Kato en gaat over de rust en vrijheid die de mannen hebben gevonden toen ze waren gestopt met touren. Kanko is de naam van een berg die Jack bezocht in Japan, daar voelde hij zich verlicht en vrij. Dit maakte zo veel indruk op hem dat hij ook zijn hond Kanko heeft genoemd!

‘Kanko’ is het eerste nummer dat Pierce Brothers heeft uitgebracht sinds 2018. Het is daarnaast het eerste nummer dat ze volledig onafhankelijk van anderen hebben uitgebracht sinds ze bekend werden met ‘It’s My Fault’, hun hit uit 2014. De mannen zijn trots op ‘Kanko’, het nummer is nu toepasselijker dan ooit tevoren. Daarnaast geeft het troost, er komen weer betere tijden aan!

Pierce Brothers: “We’re going to be releasing a new single every 6-8 weeks this year. We can’t tour these new songs at the moment, so we’ll be slowly rolling out songs from the new album all year. We’re so stoked to be finally releasing music again, even if we can’t play live.” says Jack, “To be releasing independently again is so exciting, we’ve found ourselves more excited now with the songs we have coming up than we’ve felt for years! We can’t wait for you all to hear it.”

Na de succesvolle lancering van debuutalbum ‘Atlas Shoulders’ reisde de broers de hele wereld rond. Het touren leverde ze een vaste plek in de folk, blues en roots community op. Ze verzamelde een grote, gepassioneerde en diverse groep fans om zich heen. Zo speelde ze als support van Tash Sultana in de grootste arena’s van de wereld en straalden ze op gigantische festivals in Noord Amerika, Europa en Australië. Deze 18 indrukwekkende maanden van touren leverde Pierce Brothers een live album van welgeteld 18 tracks genaamd ‘Three Deep Breaths’ op. Het album is op 15 verschillende locaties verspreidt rond de wereld opgenomen bij hun favoriete shows. Het luisteren van dit live album is zeker een aanrader, de energie van Pat en Jack spat er vanaf!

De broers nemen singer-songwriter Garrett Kato mee als special guest! Je kent hem van ‘Take It Slowly’ en ‘Distant Land’. Hij creëert niet alleen voor zichzelf, maar heeft gewerkt voor niemand minder dan Ziggy Alberts, Kyle Lionheart, Pete Murray, Riley Pearce, Pierce Brothers en nog veel meer. Neem zeker een kijkje op zijn Spotify, hij heeft al een hoop nieuwe muziek uitgebracht in 2020. Maar wees gewaarschuwd, als je eenmaal begint met luisteren zal je niet snel kunnen stoppen!

MEZZ tipt