Vrijdag 1 juni
Nouveau Vélo + Naive set
18:30 (Doors: 18:00)
Kleine zaal
18:30 (Doors: 18:00) | Kleine zaal
€10

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Indie

Nouveau Vélo doet voor haar voorjaarsronde een jasje uit. Een jaar lang heeft de band met drummer Hajo het op Excelsior Recordings uitgebrachte album ‘Reflections’ live laten horen, tot groot plezier van de liefhebbers van gitaarpop die erbij waren. In januari verscheen de ‘Hit It’ EP, het sluitstuk van de ‘Reflections’-sessies. Dit werd ook het startsein voor het maken van nieuw werk, en daarvoor transformeerde de band weer naar een drietal. Gitaar-bas-drum. Dat het weer opwindend en bezwerend gaat zijn mag geen verrassing heten.

“Nouveau Vélo heeft een geluid heeft dat je nog maar weinig hoort. Liefhebbers van R.E.M en Real Estate moesten hier ook maar eens naar luisteren.” – De Volkskrant

Naive Set herken je aan het warme geluid en de prachtige melodieëen van de Amsterdamse band. De Volkskrant noemde het al “ zorgeloos sprankelende indiepop”. De band doet je denken aan artiesten als The Modern Lovers, Elvis Costello en Ultimate Painting. Het laatste album is dan ook opgenomen met James Hoare, zanger en gitarist van Ultimate Painting. De plaat werd zo direct mogelijk opgenomen. Het resultaat: een band die zowel spontaan als bedachtzaam klinkt.

MEZZ tipt