Donderdag 2 november
Nielson
+ Tijn & Puck
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal
€ 30,75 (NORMAAL)

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • nederpop

Het is 11 jaar geleden dat Nielson doorbrak met zijn ritmische, energieke en opgewekte Nederpop. Hij heeft op zo’n beetje elk festival, theater en poppodium gestaan, won twee Edisons voor zijn album ‘Diamant’ en met grote hits als ‘IJskoud’, ’Sexy als ik dans’, ‘Hoe’ en ‘Beauty & de Brains’ is hij inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekgeschiedenis.

“Zullen we gewoon weer muziek gaan maken?” Dat was het antwoord van Niels toen hij met zijn team de plannen voor zijn nieuwe album besprak. “Laten we de studio weer zien als speeltuin. Muziek maken omdat het léuk is.” Want als je alles afpelt is dát waarom Niels ooit Nielson werd en ruim elf jaar geleden zijn gitaar oppakte om verhalen te vertellen.

Zo ontstonden de plannen voor het vierde studio album: ‘Niels’. In de studio was de enige regel: ‘er zijn geen regels’. Liedjes met of zonder gitaar, met of zonder beat, binnen vertrouwde kaders of juist daarbuiten. Voor een frisse wind vroeg Nielson zijn vaste live-gitarist Kevin Patrick om mee te schrijven en een stukje muzikale onbevangenheid toe te voegen. Het leidde tot Niels: een gelaagd popalbum dat qua sound gevarieerder klinkt dan ooit. Een album over ouder worden, relatieproblemen, veranderende vriendschappen, verlies, geluk, grote en kleine levensvragen: alles komt aan bod.

Het is Niels zijn bedoeling om nog minstens tien jaar aan zijn carrière toe te voegen en dan nog eens tien. Maar nu is het nu. Nu geniet hij van alles wat er is en alles wat er niet meer hoeft te zijn. Nu wil Nielson gewoon Niels zijn, die mensen raakt door te doen wat hij het liefste doet. Muziek maken. Omdat het leuk is.

Tijn

Tijn heeft zijn leven gewijd aan het maken van muziek. Al vanaf elfjarige leeftijd is hij begonnen met het experimenteren met produceren van muziek en daar is hij nooit meer mee gestopt. Hij heeft door de jaren heen zijn eigen en authentieke stijl weten te creëren.

Zijn reis begon bij het afstuderen aan de Herman Brood Academie en een bak aan ervaring in de internationale EDM-scene. Maar daar stopte het niet voor hem. Hij ontwikkelde zijn eigen zangtalent en vond een nieuwe passie in het schrijven van eigen teksten. Met invloeden van disco, funk, motown en hip-hop brengt Tijn vanaf nu zijn nieuwe, frisse pop-sound naar buiten en breekt een nieuw hoofdstuk in zijn carrière aan. Hij trapte dit vorig jaar af met zijn eerste single ‘TERUG BIJ JOU’ en drukt daarmee direct zijn stempel op de hedendaagse muziekscene en haar toekomst!

Puck

Puck is een Nederlandse zangeres. De muziek die zij maakt is een grote steun geweest in het helen van dingen die zij heeft meegemaakt. Zij hoopt met haar muziek ook anderen te kunnen helpen, zoals muziek haar geholpen heeft.

De muziek van Puck varieert. Het ene moment kan je losgaan op een dansbare house tune en het andere moment neemt ze je mee in haar verleden, naar verhalen waar je ongetwijfeld jezelf in kan herkennen. Haar belangrijkste missie is mensen met elkaar verbinden met een show waar mensen zowel kunnen dansen als beleven.

MEZZ tipt