Fri 29 Jan 2021

Music Minded Breda

The King's Head + Rockford
Music Minded Breda
Livestream
19:30 (Doors: 19:00)
Ticketinfo
    Gratis
Genre
  • Hardrock
  • livestream
  • lokaal
  • Rock
Share

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou:

Vind gerelateerde evenementen

Dit is de editie van Music Minded Breda die eigenlijk op 23 januari zou plaatsvinden.

Music Minded Breda is een gezamenlijk podium om de Bredase muziekscene een warm hart toe te dragen. Voor dit digitale platform slaan Nieuwe Veste, Phoenix, A-Broad, MEZZ, Sound Dog, POB, Pier 15, Breda Barst, Sound of Europe, Studio Solo en Surplus Jongerenwerk de handen ineen. Gezamenlijk bieden ze Bredase bands in corona tijd een digitaal podium zodat zij toch kunnen optreden voor hun publiek en fans. Met in deze editie op 29 januari in MEZZ: Rockford en The King’s Head.

The King's Head

The King's Head

The King´s Head bestaat uit vijf heren die al sinds eind jaren ‘90 aan de weg timmeren. Hun stijl? Een donkere, melodieuze, progressieve maar frisse mix van alles waar ze zelf graag naar luisterden. Met een historie zo divers als rockgeschiedenis zelf nemen ze je mee op een reis van hardrock naar grunge en van sludge naar de melodieuze kant van metal. De donkere harmonieën doen je terugdenken aan de tijd naar toen rock de wereld regeerde. Het zware werk, dat is verweven met deze invloeden, verraadt de diepe liefde voor metal van het vijftal.


Rockford

Rockford

Sinds 2019 staan shows van Rockford garant voor smerige rock, afgetopt met een combinatie van pop en stoner. Het powertrio komt uit verschillende hoeken van het land, maar dankt zijn naam aan de geboorteplaats van zanger/gitarist Niels Schmitz. De sound doet denken aan bands als Triggerfinger en Soundgarden, maar ook Karma To Burn. Live staat Rockford als een huis. “We kunnen er lang over praten, maar eigenlijk is elk aspect aan de band Rockford steengoed. Denk aan Red Fang meets Melvins tijdens een concert van Royal Blood.”, zo schreef Maaike van der Voort van 3voor12 Leiden.


Meer in MEZZ