Zaterdag 8 mei
Music Minded Breda
20:00 (Doors: 20:00)
Extern
20:00 (Doors: 20:00) | Extern
Gratis

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Indie
  • Rock

Music Minded Breda is een gezamenlijk podium om de Bredase muziekscene een warm hart toe te dragen. Voor dit digitale platform slaan Nieuwe VestePhoenixA-Broad, MEZZ, Sound DogPOBPier 15Breda BarstSound of EuropeStudio Solo en Surplus Jongerenwerk de handen ineen. Gezamenlijk bieden ze Bredase bands in corona tijd een digitaal podium zodat zij toch kunnen optreden voor hun publiek en fans. Met in deze editie in SOUND DOG op 8 mei: Spiritbox en whYne.

Spiritbox

SPIRITBOX

SPIRITBOX is een Bredase indierockband met een kenmerkend repertoire van mysterieuze liedjes die worden bevolkt door onder meer geestverschijningen, kannibalen, Western outlaws, femmes fatales, vliegende inktvissen en gemaskerde vreemdelingen.

SPIRITBOX maakt soundtracks bij een eigen gecreëerde wereld, waarin kwetsbaarheid en melancholie voortdurend om voorrang vechten met op de loer liggende emotionele uitbarstingen.

Na enkele belangrijke wapenfeiten (het uitbrengen van debuutalbum MILK, deelname aan Breda’s Most Wanted en optredens op Breda Barst en in de Mezz) en bezettingswisselingen slaat SPIRITBOX in 2021 een nieuwe weg als viermansformatie.

whYne

whYne

whYne is een Bredase rockformatie, bekend om zijn melodieuze toegankelijke rockmuziek. Herkenbare poprock, liedjes die je meezingt en puurheid in een nieuw jasje.

“whYne haalt zijn inspiratie uit ruim een halve eeuw rockgeschiedenis. Bands als the Beatles en the Rolling Stones, Pink Floyd en Led Zeppelin maar ook Foo Fighters of Black Crowes hebben hun diepe sporen getrokken in de muziek van whYne. Alsof je onze nummers al jaren kent, toch spelen we uitsluitend eigen werk.

Met onze klassieke rock-bezetting van drums (Kees van Hulten), bas (Paul Lauwers), gitaar (Patrick van der List) en zang (Maarten Morsink) zoeken we naar de grenzen van onze zelf opgelegde beperkingen. Gebaande paden en cliché’s worden daarbij niet geschuwd, maar juist voorzien van de onmiskenbare whYne sound. Vette rock dus, naast soms een meer poppy geluid, je zou ons eens moeten zien!

MEZZ tipt