Donderdag 28 april
MOSS
+ Loupe
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • melancholisch
  • Rock

Moss is als je reizende oom, die onverwacht langskomt en dat iedereen dan aan zijn lippen hangt. Wanneer je luistert naar de nieuwe liedjes van Moss valt de rust op. Geen bij elkaar geraapt zooitje, maar het levenswerk van de Amsterdamse rockband die elkaar na jaren weer gevonden heeft.

Het nieuwste album HX verwijst naar Hoogcruts, de naam van een eeuwenoud, Zuid-Limburgs klooster dat vele verwoestende branden gekend heeft, maar net zovaak weer herrees. Een album dat gaat over verlies, tegenslag, afscheid, maar uiteindelijk ook acceptatie. Melancholie is voor even je vriend en niet je vijand wanneer HX van Moss opstaat. Een bijzonder welkome bijwerking van een prachtig album in een ingewikkelde tijd.

Loupe

Soms valt alles meteen op zijn plek. Voor de Amsterdamse band Loupe was dat bij het schrijven van hun eerste single ‘Leave Me There’. De muziek was al eerder geschreven door de voormalige leden van Dakota: Lana (bas), Annemarie (drums) en Jasmine (gitaar). Het enige wat nog miste was de tekst en de zangeres. De band vond de zangeres Julia en het plaatje was weer compleet.

Loupe staat bekend om hun dromerige indie-rocksongs met fijne gitaarlijnen en prettige zang. De band schreef in hun oefenbunker in het Amsterdamse Vondelpark de vier liedjes voor hun eerste EP ‘Older’. De rode draad van de EP is het contrast tussen de drukte van de stad en de stilte alleen thuis. De zangeres vertelt hierover: ‘Het gaat over liggen in het hoge gras terwijl je rust zoekt te midden van een drukke wereld die maar niet stopt met druk zijn. Eigenlijk wens je dat de chaos om je heen eens een pauze neemt, terwijl je er tegelijkertijd ook achter komt dat het juist die chaos is die je op de been houdt.’

MEZZ tipt