Vrijdag 15 april
Messer Chups
+ Black Djangos
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal

Afgelast

Helaas, dit evenement is afgelast. Lees meer over hoe je je geld terug kan krijgen.

Meer informatie over tickets.
  • Punk
  • Rockabilly
  • surfrock

Door de huidige situatie in Rustland is het voor de band praktisch onmogelijk om de tour door te laten gaan. De show wordt helaas gecanceld. 

Messer Chups is sinds 1998 het geestenkind van Oleg Fomchenkov (ook wel bekend als Oleg Gitarkin), afkomstig uit Sint Petersburg in Rusland. De buitengewone gitarist speelde eerst met Oleg Kostrov in Messer für Frau Müller. Messer Chups wordt daarom vaak ook beschouwd als een ‘spin-off’ van de eerdergenoemde band. Het woord ‘Messer’ is namelijk Duits voor ‘mes’ en ‘Chups’ is afkomstig van de lolly’s van het merk Chupa Chups! Messer Chups heeft in het verleden verschillende samenstellingen gehad en bestaat op dit moment uit het volgende drietal (bijnamen): ‘Guitaracula’, ‘Zombierella’ en ‘Rocking Eugene’.

De muzikale stijl van de band kan omschreven worden als een mix van surf rock en traditionele Russische muziek, met invloeden vanuit Link Wray en The Ventures. Het plaatje wordt vervolgens compleet gemaakt met samples van historische opnames/speeches, lounge muziek en soundtracks van vintage films. Live voegen ze hier zelfs nog een extra element aan toe met projecties van oude horror en sci-fi films!

Een knotsgekke boel dus en een aanrader voor als je op zoek bent naar unieke internationale muziek!

‘This is the sort of music you would expect to hear coming from a car abandoned in a graveyard at midnight during a real-life Twilight Zone’. – Spotify

 

Black Djangos

Black Djangos brengt je nog een extra dosis psychedelische-surf-rock. Inspiratie halen ze uit muziek van the Fuzztones, Dick Dale, the Surfaris en the Cramps. Als je goed luistert tijdens de show hoor je ook zeker de invloeden van horrorcomics en -films. Black Djangos heeft een eigen eclectische sound die zowel groovy als griezelig is!

MEZZ tipt