Sun 30 Aug

Maurice van Hoek

Terrasconcert Gratis
Maurice van Hoek
Popup Terras Breda
16:00 (Doors: 15:00)
Ticketinfo
    Gratis
Genre
  • Country
  • Folk
  • Singer-Songwriter
  • terrasconcert
Share

Het is 2015. Maurice van Hoek is een getalenteerd student aan het conservatorium, maar heeft een haperend muzikaal kompas. Hij was zoekende naar zijn eigen stijl, stopte met zijn opleiding, verliet zijn woning in Rotterdam en vertrok voor drie maanden voor een indrukwekkende rondreis door Amerika. Tijdens deze zwerftocht liet hij alles los.

In Amerika verkende Maurice het gebied waar de seventies countryfolk is ontstaan. De oorsprong van iconen als The Eagles en James Taylor vond hier plaats. Hij voelde zich ontzettend verbonden met deze plek en keerde opgelucht terug naar Nederland. Zijn muzikale kompas was hersteld, zijn eigen draai was gevonden! Maurice pakte bij terugkomst zijn studie weer op, vormde een band en werkte aan songs met teksten over zijn belevenissen en emoties.

Van Hoek wilde zich vervolgens live laten zien en horen. Hij nam alle speelgelegenheden aan en in korte tijd groeide hij en zijn band uit tot een hechte eenheid. Dit resulteerde in het album ‘Traveling Man’. De release illustreerde zijn glasheldere koers: een rechte lijn richting de top! Zijn daaropvolgende EP ‘Church Sessions’ kreeg een vijfsterrenrecensie in Lust For Life Magazine.

Door het vele touren en de media-optredens bij onder meer Muziekcafé (NPO Radio 2) en VI (Veronica’s voetbalprogramma, op uitnodiging van Danny Vera) is deze traveling man volop on the road om zijn doel te bereiken!

“Een van de beste Nederlandse countryrockalbums van 2018” – Heaven Magazine

Traveling Man verdient het om wijd en zijd gehoord te worden” Altcountry.nl

Een van de grootste talenten in ons land op het gebied van moderne country en americana” Lust For Life Magazine (***** voor EP ‘Church Sessions)

PopUp Terras Breda

Vanaf 21 juni opent het PopUp Terras Breda. Dit zomerse terras is een samenwerking tussen MEZZ en de buren van het Van Coothplein; Bar Le Petit, The Tosti Club en Nouveau Van Ham en wordt gesteund door Koninklijke Horeca Nederland. Elke week ben je van donderdag t/m zaterdag vanaf 15.00 uur en zondag vanaf 13.00 uur van harte welkom voor een lekker koud biertje of een heerlijke borrelplank. Als kers op de taart programmeren we elke zondagmiddag een bijzondere akoestische act. Meer informatie vind je op de website van PopUp Terras Breda. Om op de hoogte te blijven van de nieuwtjes over het terras volg de Facebook-pagina.

Wil je graag meer informatie over het bezoeken van MEZZ in tijden van corona? Lees dan onze FAQ!

Meer in MEZZ