MEZZ houdt haar deuren nog even gesloten

Update 7 april
Op dit moment geldt in Nederland een landelijke lockdown tot en met 20 april. Dit betekent dat alle geplande shows tot die datum niet door kunnen gaan. Kaartkopers ontvangen een mail met daarin meer informatie over het verplaatsen, of annuleren van de shows. Onze programmeur werkt hard aan vervangende data voor de shows in deze periode. De gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe data. Voor sommige shows is verplaatsing helaas niet mogelijk, dan wordt het evenement afgelast. De houder van het ticket krijgt wanneer deze is verhinderd de mogelijkheid het ticket te retourneren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het bedrag voor je tickets te doneren. Hiermee steun je artiesten, makers en de mensen achter de schermen.

MEZZ zet haar deuren op 25, 26 en 27 april op een kier voor de pilot ‘sneltesten in cultuur’. Tijdens deze pilot wordt ervaring opgedaan met de (snel)testinfrastructuur. De uitkomst is een belangrijk instrument om het maatschappelijk leven weer op gang te brengen zolang de vaccinatiegraad nog niet voldoende is. Met een bijzonder programma ontvangt MEZZ zo’n 100 bezoekers per dag in een veilige omgeving.

Het programma van de pilots:

Meer informatie over de pilot ‘testen voor toegang’ is te vinden op onze website.

Check hier een kort overzicht met alle geldende richtlijnen in MEZZ. MEZZ volgt het COVID-19 protocol van VNPF aangepast op de situatie in het pand van MEZZ.

Waar moet ik rekening mee houden tijdens mijn bezoek aan MEZZ?
We hebben een gedeelde verantwoordelijkheid om de verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan. We kunnen dit alleen samen doen! Hieronder staan onze richtlijnen beschreven. We scherpen de richtlijnen regelmatig aan op basis van ervaringen en nieuwe ontwikkelingen. Volg altijd de instructies van ons personeel op.

Let op: voor de pilot events ‘testen voor toegang’ geldt dat een negatieve corona sneltest moet worden overhandigd bij toegang.

In MEZZ gelden de algemene RIVM-richtlijnen:

 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
 • Blijf thuis wanneer je verkoudheids- of griepklachten hebt of wanneer je een huisgenoot met klachten gerelateerd aan het coronavirus hebt.
 • Vermijd drukte.
 • Schud geen handen en vermijd fysiek contact.
 • Was je handen regelmatig met water en zeep en gebruik desinfectiegel.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoeken om je neus te snuiten. Gooi deze na gebruik direct weg in een afsluitbare vuilnisbak en was je handen.
 • Maak alleen gebruik van het openbaar vervoer wanneer het niet anders kan en reis zoveel mogelijk buiten de spits.
 • Reis zoveel mogelijk lopend of met de fiets.
 • Gebruik een mondkapje in openbare ruimtes.
 • Na 22.00 uur is het verboden om op straat te zijn, dus zorg dat je op tijd thuis bent!

Daarnaast gelden er een aantal aangepaste maatregelen:

 • Volg ten alle tijden de aanwijzingen van ons personeel op.
 • MEZZ kan bezoekers weigeren bij vermoeden van verkoudheids- en/of griepklachten. Aan de ingang wordt een triage-gesprek uitgevoerd.
 • Desinfecteer bij binnenkomst je handen.
 • Er wordt een onderscheid te maakt tussen een solo-ticket (enkele stoel op het balkon) of een duo-ticket (voor duo’s in de zaal of op het balkon). Een medewerker van MEZZ wijst aan waar je plaats mag nemen met je ticket.
 • Ga niet staan maar neem plaats op de aangewezen stoelen.
 • Was na het toiletbezoek grondig je handen met water en zeep en maak gebruik van onze desinfectiegel.
 • MEZZ is pin only.
 • De lockers en garderobe zijn helaas niet in gebruik. Neem je jas mee de zaal in.
 • De sanitaire voorzieningen zijn onder strikte voorwaarden te gebruiken. Hierover word je ter plekke geïnformeerd. Niet alle toiletten zijn in gebruik.
 • De bar is gesloten.
 • Zorg ervoor dat jouw gedrag niet leidt tot de verspreiding van speekseldruppels. Fluiten op je vingers of meezingen? Liever even niet. Doe je dit toch? Dan kunnen we je de toegang ontzeggen. Opgelopen schade door jouw handelen in strijd met de regels kan op jou worden verhaald.

FAQ

Lees meer veelgestelde vragen over de richtlijnen in MEZZ.

Is het dragen van een mondkapje verplicht in MEZZ?
Ja, sinds 1 december 2020 is het verplicht om een mondkapje te dragen in MEZZ. Zit je op je plek? Dan mag je mondkapje af.

Dragen medewerkers van MEZZ een mondkapje?
Ja, medewerkers van MEZZ maken gebruik van een mondkapje.

Ik wil MEZZ graag bezoeken, maar ik moet met het openbaar vervoer reizen, kan dat?
We raden je aan om zoveel mogelijk per fiets of te voet te reizen. Gebruik het openbaar vervoer alleen als het echt niet anders kan en vermijd de spitstijden. In het openbaar vervoer is sinds 1 juni 2020 het dragen van een mondkapje verplicht. Volg tijdens je reis met het openbaar vervoer de richtlijnen van het RIVM op.

Wat gebeurt er als ik in de rij moet staan om binnen te komen?
Met behulp van signing, markering en onze medewerkers attenderen we onze bezoekers op het houden van 1,5 meter afstand. Zowel in de zaal, in de rij als bij de entree.

Wat doet MEZZ om de 1,5 meter afstand te waarborgen?

 • Er zijn looproutes met eenrichtingsverkeer en aparte in- en uitgangen.
 • Signing, markering of onze medewerkers geven aan waar je plaats kan nemen.
 • Alleen bezoekers met een ticket hebben toegang tot concerten bij MEZZ. Tickets zijn vooraf verkrijgbaar via de website of (indien beschikbaar) aan de avondkassa. Tijdens de pilot ‘testen voor toegang’ is het helaas niet mogelijk om aan de avondkassa tickets te kopen.
 • De capaciteit van de zaal wordt bepaald op basis van 1,5 meter afstand of het dan geldende maximale bezoekersaantal. Het is niet toegestaan om stoelen te verplaatsen.

Is het Popcafé voorafgaand en na de show geopend?
Het Popcafé is helaas gesloten. Tijdens de pilot ‘testen voor toegang’ is het mogelijk om drinken te bestellen in het Popcafé. Het is niet toegestaan om hier plaats te nemen.

Wat houdt het triagegesprek aan de ingang in?
We zijn verplicht om voorafgaand aan de toegang tot MEZZ een aantal vragen te stellen over je gezondheid en die van je gezelschap en huishouden. Kun je een van deze vragen met ‘ja’ beantwoorden, dan ben je helaas niet welkom in MEZZ. Hieronder kun je de vragen terugvinden.

 1. Heb je in de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celcius)?
 2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
 4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 7 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
 5. Ben je in thuisquarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?
 6. Ben je in de afgelopen 14 dagen in een land geweest met een verhoogd risico op covid-19 (land met reisadvies oranje of rood)?

Wat kan ik doen als andere bezoekers of medewerkers onvoldoende afstand houden?
Spreek elkaar hier vriendelijk op aan of meld het bij een van onze medewerkers.

Kan ik mijn handen desinfecteren in MEZZ?
Ja, er is een desinfectiezuil bij de ingang en bij de toiletten is het mogelijk om je handen te wassen en te ontsmetten.

Kan ik het toilet bezoeken in MEZZ?
Ja, dat is mogelijk. De toiletten worden extra schoongemaakt en er geldt een maximumaantal personen per toiletgroep.

Mag ik zelf eten en/of drinken meenemen?
Het is niet toegestaan zelf meegenomen eten en/of drinken te nuttigen.


Hey ho, let's go Concerten

Lees meer over concerten en evenementen in de Jupiler Zaal in MEZZ en de richtlijnen die hier gehanteerd worden.

Wat kun je van MEZZ verwachten?
Na aankoop van je ticket ontvang je een e-mail met daarin je tickets en extra informatie. Zo weet je wat je als bezoeker kunt verwachten én wat MEZZ van jou verwacht. Hieronder geven we al antwoord op een heel aantal vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Ik wil een concert in MEZZ bezoeken, kan dat?
Als je een ticket voor een show in MEZZ hebt gekocht, ben je van harte welkom. Heb je klachten gerelateerd aan het corona-virus? Dan verzoeken we je thuis te blijven.

Bij de pilot ‘testen voor toegang’ is het verplicht om een negatieve corona sneltest te overhandigen voor toegang.

Hoe koop ik nu een ticket voor een concert in MEZZ?
Je koopt in tijden van corona bij voorkeur online een ticket voor een show in MEZZ. Indien er nog tickets beschikbaar zijn, worden deze verkocht aan de avondkassa.

Ik wil samen met een gezinslid/vriend/kennis/familielid naar een concert, kan ik voor hen een ticket kopen?
We hebben onze zaal ingedeeld met stoelen solo (zaal + balkon) en duo’s (zaal + balkon). Het is mogelijk om tickets voor anderen te kopen, houdt er hierbij rekening mee dat je met maximaal twee personen bij elkaar kunt zitten. Een medewerker van MEZZ wijst je per tweetal een plek toe.

Ik wil met mijn partner/gezinslid naar een concert, kunnen wij bij elkaar zitten?
Je kunt in de zaal maximaal met twee personen bij elkaar zitten. Een medewerker van MEZZ wijst je per tweetal een plek toe.

Ik heb een ticket gekocht voor een concert in MEZZ, maar ik ben verkouden. Wat nu?
Bij verkoudheidsklachten, benauwdheid of koorts blijf je thuis volgens de maatregelen van het RIVM. Bij koorts en/of benauwdheid geldt dit voor iedereen in je huishouden. Bij gezondheidsklachten geeft je ticket geen garantie op toegang.

Ik ben verkouden en kan niet komen. Kan ik nu mijn ticket retourneren?
Neem contact op met info@mezz.nl. Het liefst zo tijdig mogelijk. In overleg met een medewerker kun je je geld terugkrijgen.

Is er een gezondheidscheck aan de deur?
We zijn verplicht om voorafgaand aan de toegang tot MEZZ een aantal vragen te stellen over je gezondheid en die van je gezelschap en huishouden. Kun je een van deze vragen met ‘ja’ beantwoorden, dan ben je helaas niet welkom in MEZZ. Hieronder kun je de vragen terugvinden.

 1. Heb je in de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celcius)?
 2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
 4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 7 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
 5. Ben je in thuisquarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?
 6. Ben je in de afgelopen 14 dagen in een land geweest met een verhoogd risico op covid-19 (land met reisadvies oranje of rood)?

Kan ik mijn jas opbergen?
Onze lockers zijn niet in gebruik, jassen mogen mee de zaal in. Grote tassen (groter dan A4) zijn niet toegestaan.

Kan ik wat drinken tijdens het concert?
Het Popcafé is op dit moment gesloten. Het is niet toegestaan om zelf eten of drinken mee te nemen.

Tijdens de pilot ‘testen voor toegang’ is de bar in het Popcafé geopend.

Hoe betaal ik in MEZZ?
Je kunt in MEZZ alleen met pin of een opgeladen MEZZ-betaalpas betalen. We nemen op dit moment helaas geen cash geld of oude consumptiemunten aan.

Als ik eenmaal binnen ben, kan ik dan nog naar buiten om te roken?
Nee, er is geen mogelijkheid om tussentijds naar buiten te gaan. Binnen zijn er geen faciliteiten om te roken tijdens een concert.