Vrijdag 17 januari
Leonard Cohen tribute
I can't forget
19:30 (Doors: 18:30)
Jupiler zaal
19:30 (Doors: 18:30) | Jupiler zaal
€ 20,50

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Tribute

Op 7 november 2016 overleed de Canadese zanger, dichter en schrijver Leonard Cohen bekend van zijn onvergetelijke songs zoals ‘Suzanne’, ‘So Long Marianne’ en ‘Hallelujah’.

Onder de titel ‘I can’t forget’ speelt het tienkoppige orkest de Leonard Cohen Tribute Band een ruim twee uur durend eerbetoon aan hem. De bekendste songs worden afgewisseld met minder bekend materiaal in een sfeervolle setting.

Het begon ooit met een kleine stille wens van muzikant Rinus van den Boomen: nummers spelen van zijn idool Leonard Cohen. Het groeide zoetjesaan uit tot een mooie, complete act. Pure en oprechte liefde voor Cohens bijzondere muziek en teksten is de verbindende factor van alle muzikanten. Samen weten ze van elk optreden een intieme sfeervolle happening te maken. Mooi en ontroerend voor zowel de Cohen fans als diegenen die niet direct iets met zijn muziek hebben.

Special guest flamenco gitarist Maurice Leenaars komt op deze avond mee. Hoe de flamenco klanken van Maurice Leenaars zich gaan mengen met de muziek van Leonard Cohen zal blijken bij deze concerten. Samen met de band wordt een mooi en indrukwekkend eerbetoon aan Leonard Cohen samengesteld.

Semi seated
Het optreden van Leonard Cohen is semi-seated. Dit houdt in dat de helft van de zaal staanplaatsen zijn en de andere helft zitplaatsen. Het is niet mogelijk om zitplaatsen vooraf te reserveren.

 

Willem Jongeneelen interviewde Henk Hofstede over zijn liefde voor het repertoire voor de overleden Canadese zanger Leonard Cohen. ‘Songs schrijven gaat langzaam; het is als een muur metselen.’ Lees de blog hier!

MEZZ tipt