Vrijdag 6 december
King Hiss
+ Fire Down Below + Rockford
19:30 (Doors: 18:30)
Kleine zaal
19:30 (Doors: 18:30) | Kleine zaal
€ 10 voorverkoop | € 12 deurverkoop

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Hardrock
  • Metal
  • Rock
  • stoner

King Hiss

Een oerknal ter hoogte van Westhoek was de oorsprong van King Hiss. De koning van riffs met bijtgrage tanden en slechte adem. Hun doel? Loeiharde songs met een rotkarakter schrijven en hiermee de wereld veroveren. On stage zijn ze op hun best. Zanger Coudron grijpt elke kans om de vele duivels uit zijn barst te briesen en geeft elke show alsof het zijn laatste performance ooit zal zijn. Gitarist Joost Noyelle zorgt eigenhandig voor 6-snarige riff-tornado’s, met gevoel voor melodie en een fikse dosis agressie. Dominiek Hoet (bas) en Jason Bernhard (drums) maken de muzikale versie van een schilderij van Jheronimus Bosch compleet. Wat je bij zal blijven van hun show: het is woester dan de baard van Ragnar en strakker dan een eendenreet!

Fire Down Below

Dit vierkoppige monster uit Gent wordt systematisch geprezen voor hun unieke sound: een uitzonderlijke mix van fuzzed-out stoner, heavy psych en 90’s grunge met accenten uit de spacerock en doom metal. Ondanks al dat sonische geweld slaagt Fire Down Below erin om de focus op de melodieën en ijzersterke vocals te houden, waardoor de nummers niet alleen keihard, mar ook catchy en gedenkwaardig zijn. In 2018 bracht de band op Ripple Music het tweede album ‘Hymn of the Cosmic Man’ uit. Een progressievere sound, waarbij ze wel vasthouden aan de elementen die hun debuut zo succesvol maakten. Een trip van ruim 44 minuten door de muzikale invloeden die Fire Down Below moeiteloos weet te combineren.

Rockford

Een gitaar, basgitaar en drumkit; en samen geven deze instrumenten een groots dynamische sound. Rockford mixt rock en stoner invloeden tot een sexy cocktail waarbij de song altijd voorop staat.

MEZZ tipt