Donderdag 27 oktober
Kate Clover
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal

Afgelast

Helaas, dit evenement is afgelast. Lees meer over hoe je je geld terug kan krijgen.

Meer informatie over tickets.
  • 70's
  • glamrock
  • Punkrock

Kate Clover is een songwriter en muzikant uit Los Angeles.  Ze stamt af van bands als X, Germs, en The Gun Club tot de glamoureuze armoede van de straten in het centrum, Clover is geïnspireerd door de stad die haar opvoedde. Met Patti Smith en Iggy Pop als haar artistieke inspiratie, leerde Clover drie akkoorden en ging naar de kunstacademie, waar ze “Chinese Rocks” van Johnny Thunders leerde spelen en haar eerste liedje schreef. Ze speelde in verschillende projecten, maar was vastbesloten om solo te gaan, op zoek naar onafhankelijkheid en totale controle.

In 2019 scheidde ze van haar voormalige bands en was ze op zoek naar een nieuwe start. Op zoek naar zelfontdekking en een ontsnapping uit haar leven in Amerika, trok ze naar Mexico City om te schrijven. Een reis van vier dagen werd vier maanden, want Clover besloot te blijven en haar album op te nemen. Bij haar terugkeer in de VS stelde ze een band samen en veroverde ze al snel een plaats in de LA-scene. Clover tourde al met Death Valley Girls, Crocodiles, King Dude en SadGirl, waarmee ze een reputatie opbouwde met haar explosieve liveshows. Dit voorjaar bracht ze haar debuutalbum ‘Bleed Your Heart Out’ uit. Waarop je de jaren ’70 punk en glamrock herbeleeft met een extra dosis popmelodieën en flair van west coast counterculture.

“Daisy Cutter” throws back to the earliest fusions of pop and punk, placing Clover’s songwriting in the lineage of bands like The Ramones with sugary sweet lyrics, rollicking tempos, and distortion-laden power chords. It’s a timeless and endlessly effective combination, offering delightfully retro style in a fuzzed-out garage rock package.” – Caleb Campbell, Under the radar mag

MEZZ tipt