Sat 17 Oct

Judy Blank

+ Johnny Irion Koop Tickets
Kleine zaal
20:30 (Doors: 19:30)
Ticketinfo
    € 13,50
Genre
  • Americana
  • Folk
  • Indie
Share

Dit is de verplaatste show van Judy Blank die eigenlijk op 16 april zou plaatsvinden.

Als Judy Blank je zou vertellen dat ze uit een of ander gehucht in Louisiana zou komen, zou je haar op d’r blauwe ogen geloven. Maar ze komt gewoon uit Utrecht, al ligt ze flink op koers om de wereld te veroveren met haar groovy americanaliedjes. De singer-songwriter brak in 2018 door met het in Amerika opgenomen coming-of-age album ‘Morning Sun’, een wonderschone mix van eigenwijze indiefolk, vernuftig gitaarwerk en een ontwapenende stem, die niet alleen in Nederland goed in de smaak bleek te vallen. Vorig jaar debuteerde ze op SXSW in Austin, ze toerde Europa rond met Susto (US) en in september stond ze als eerste Nederlander ooit op AmericanaFest in Nashville, het grootste showcasefestival in het genre. Afgelopen najaar zag ook EP ‘Morning After’, het rauwere broertje van ‘Morning Sun’, het licht. Het laatste deel van de trilogie ‘Morning Tapes’ bracht Judy dit jaar, op cassette, in april uit. Het zijn lo-fi slaapkameropnames van de favoriete liedjes van beide albums, stuk voor stuk in één take opgenomen. Puurder dan dit ga je het niet krijgen.

Johnny Irion is één van de meest opwindende artiesten in het folk-rock spectrum. Deze troubadour rocker werkte samen met iconen als Pete Seeger, Arlo Guthrie, The Jayhawks, Wilco en Jack Elliot. In 2018 bracht Johnny zijn veelgeprezen soloalbum ‘Driving Friend’ uit, geproduceerd door Tim Bluhm. Het album werd enorm goed ontvangen en als ‘4 Stars’ beoordeeld door Sylvie Simmons van Mojo Magazine. Johnny’s muziek is tijdloos: zijn passie en prachtige melodieën nemen je mee naar de Californische rock uit de jaren ’60.

ROOTZZ

ROOTZZ

Op zaterdag 31 oktober vindt de vierde editie van het eendaagse indoor festival ROOTZZ plaats in MEZZ. In een aangename entourage luister je naar de beste hedendaagse country, singer-songerwiter, blues, folk en andere vormen van rootsmuziek. Eerdere jaren stonden artiesten als Baptiste W. Hamon, Luke Winslow-King, Willy Tea Taylor en Judy Blank op de planken bij ROOTZZ.

Lees meer over ROOTZZ

Meer in MEZZ