Fri 05 Nov 2021

Judy Blank

+ Junior
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30)
Ticketinfo
  • € 13,50 (Normaal)
  • € 0,00 (We Are Public)
Genre
  • Americana
  • Folk
Share

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou:

Vind gerelateerde evenementen

Voor toegang tot MEZZ is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk. Dit kan met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of recent negatieve test via Testen Voor Toegang (maximaal 24 uur voor aanvang). Voor het maken van een testafspraak of meer informatie over Testen voor Toegang check de website.

Dit is de verplaatste show van Judy Blank die eigenlijk op 17 oktober / 19 februari zou plaatsvinden.

Als Judy Blank je zou vertellen dat ze uit een of ander gehucht in Louisiana zou komen, zou je haar op d’r blauwe ogen geloven. Maar ze komt gewoon uit Utrecht, al ligt ze flink op koers om de wereld te veroveren met haar groovy americanaliedjes. De singer-songwriter brak in 2018 door met het in Amerika opgenomen coming-of-age album ‘Morning Sun’, een wonderschone mix van eigenwijze indiefolk, vernuftig gitaarwerk en een ontwapenende stem, die niet alleen in Nederland goed in de smaak bleek te vallen.

Vorig jaar debuteerde ze op SXSW in Austin, ze toerde Europa rond met Susto (US) en in september stond ze als eerste Nederlander ooit op AmericanaFest in Nashville, het grootste showcasefestival in het genre. Afgelopen najaar zag ook EP ‘Morning After’, het rauwere broertje van ‘Morning Sun’, het licht. Het laatste deel van de trilogie ‘Morning Tapes’ bracht Judy dit jaar, op cassette, in april uit. Het zijn lo-fi slaapkameropnames van de favoriete liedjes van beide albums, stuk voor stuk in één take opgenomen. Puurder dan dit ga je het niet krijgen.

Junior

Wat begon als one-man band Bert die zijn vrienden demo’s stuurde en uitnodigde om een avondje te jammen, breidde zich al snel uit naar een 6-koppige band. Een jaar later dook Junior de studio in om de nummers op te nemen. De EP ‘Are We There Yet’ was de verzameling van deze nummers. Voor hun muziek haalt de band inspiratie uit bands als Bright Eyes, M. Ward en Big Thief.

“… Het album opent met een heel korte, sfeervolle intro die perfect aansluit bij Cue The Sun waar we meer dan vijf minuten laid back indie americana horen van heel hoog niveau. De single Wallet In The Well is meer uptempo en is eigenlijk perfect radiomateriaal dat heel catchy klinkt.” — Luminous Dash – 

ROOTZZ

ROOTZZ

Op zaterdag 31 oktober vindt de vierde editie van het eendaagse indoor festival ROOTZZ plaats in MEZZ. In een aangename entourage luister je naar de beste hedendaagse country, singer-songerwiter, blues, folk en andere vormen van rootsmuziek. Eerdere jaren stonden artiesten als Baptiste W. Hamon, Luke Winslow-King, Willy Tea Taylor en Judy Blank op de planken bij ROOTZZ.

Lees meer over ROOTZZ

Meer in MEZZ