Donderdag 7 september
J. Bernardt
+ LGHTNNG
18:30
Jupiler zaal
18:30 | Jupiler zaal
€15

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Experimentele pop
  • R&B
  • Soul

Wie is J. Bernardt? Jinte Deprez is een van de twee frontmannen van Balthazar, maar hoe zijn alter ego klinkt weten er maar weinig. Balthazar is het succesverhaal uit België van de afgelopen jaren. De leden van Balthazar gingen het afgelopen jaar voor even hun eigen weg. Zo maakte de wereld reeds kennis met Warhaus, het project van Maarten Devolder en ook Simon Casier ging ‘solo’ onder de naam Zimmerman.

Jinte Deprez kiest met J. Bernardt voor een nieuwe avontuurlijke weg. Samen met Adriaan Van de Velde (Pomrad) en Klaas De Somer (drummer bij Tourist Le Mc en Pomrad) kiest hij voor scherpe R&B-grooves versierd met warme donkere gospelachtige zang. Op 9 juni kwam de eerste single The Question al uit en nu is daar ook het debuut ‘Running Days’.

LGHTNNG maakt elektropop die stoelt op de 80s, de hoogtijdagen van de synthpop, zonder gedateerd te klinken. Nummers met een sound en sfeer in de lijn van bands als Chromatics en Electric Youth. Soms rustig en melancholisch, dan weer opwekkend en dansbaar.

Deze show wordt mede mogelijk gemaakt door The Daily Indie.

MEZZ tipt