Zondag 19 mei
Ik Zie U Graag
zondag
17:00 (Doors: 16:00)
Jupiler Zaal, Kleine Zaal, Popcafe, Terras, Zijpodium
17:00 (Doors: 16:00) | Jupiler Zaal, Kleine Zaal, Popcafe, Terras, Zijpodium
€ 90 passe-partout | € 55 dagkaart
  • Belgisch
  • Hiphop
  • Pop
  • Rock
Ik Zie U Graag barstte uit haar voegen in 2023. Dit jaar is Ik Zie U Graag terug in het Pinksterweekend op 18 en 19 mei. Extra bijzonder dit jaar: Ik Zie U Graag trekt de stad in!

Naast shows in MEZZ, zie je ook optredens in Chassé Theater en Nieuwe Veste. Voor deze editie slaat MEZZ de handen ineen met Chassé Theater en brengt het festival nog meer livemuziek, maar ook theater en cabaret. Breda bruist van het Belgische talent op zaterdag 18 mei en zondag 19 mei. Er is aandacht voor aanstormend talent, maar natuurlijk vind je ook bekende Belgische acts op het festival.

Check het volledige programma en voor meer info de pagina mezz.nl/ikzieugraag

Line-up

In de komende maanden wordt de line-up nog verder aangevuld.

Ik Zie U Graag

Tickets

Koop een passe-partout voor het hele weekend voor € 90 en ben verzekerd van een toegang op zaterdag 18 mei en zondag 19 mei. Of koop voor € 55 een dagkaart voor je favoriete dag.

Dagkaart zaterdag | dagkaart zondag

Scoor nu je passe-partout

Line-up zondag

Novastar

In 2000 bracht singer-songwriter Joost Zweegers, beter bekend als Novastar, zijn gelijknamige album uit vol instant pop-rock klassiekers. Jaren later en een berg hits zoals ‘Wrong’ en ‘The Best Is Yet To Come’ verder keert Novastar terug naar de theaters en podia met zijn nieuwe unieke verzamelalbum. Al jaren kreeg Joost de vraag de hits uit zijn oeuvre te vereeuwigen op een verzamelplaat, maar Joost kijkt het liefst vooruit. Zijn motto ‘Be great or be gone’ is voor Novastar dan ook relevanter dan ooit en zorgt ervoor dat Joost parels blijft afleveren. Mikey Rowe & Andrew Britton overtuigden Joost om zijn grootste songs opnieuw op te nemen, zoals ze in 2024 zouden moeten klinken; fris, jong en tijdloos – zoals elke Novastar song geschreven wordt. Met een topteam van muzikanten Mikey Rowe (Noel Gallagher’s High Flying Birds), Andy Britton (Top Gear soundtracks), Skin Yson (Robert Plant), Keith Prior (David Gray) en Erik Rademakers (Selah Sue). Het album heeft een live-feel, opgenomen in een van de meest befaamde Studio 2 van de Abbey Road Studios van grote helden the Beatles. Novastar in Abbey Road; de cirkel is rond.

Novastar

Brihang

Brihang heeft veel meegemaakt in de afgelopen vier jaar. Zijn plaat ‘Casco’ was een waanzinnig succes, gevolgd door een jarenlange pandemie en een tijd waarin hij trouwde, bouwde en te maken kreeg met een van de meest ontregelende zaken denkbaar: het ouderschap. Zijn nieuwe plaat ‘Droomvoeding’ liet dus even op zich wachten en geeft maar aan waar de inspiratie vandaan komt. Brihang produceert geen kinderliedjes, maar focust op zichzelf en documenteert alles wat hij ziet of voelt, ongefilterd. Brihang blijft met één been in de hiphop staan, al hebben de founding fathers van het genre vijftig jaar geleden nooit durven dromen dat het op een dag naar deze vorm kon evolueren.

Brihang

Stef Kamil Carlens

In 1993 verscheen Stef Kamil Carlens voor de eerste keer op de radar van pers en publiek met EP’s ‘Zea’ van dEUS en ‘Jintro Travels The World In A Skirt’ van zijn eigen beatband Zita Swoon. 30 jaar later werkt hij zijn 20ste album af in zijn eigen The Rabbit Field studio en heeft hij vele honderden liveshows op de teller in binnen- en buitenland, die qua vorm reiken van rauwe blues, speelse theatraliteit, doorvoelde melancholie tot super-funky escapades. Met een uitgebreid repertoire en zowel shows met 5-koppige band als solo, is Stef als een octopus die een veelvoud aan instrumenten tegelijk speelt.

In 2024 is het tijd voor nieuwe muziek. In januari wordt een tip van de sluier gelicht met de eerste funky single ‘Walk On Red, Stop On Green’. Stef Kamil Carlen’s liveband wordt uitgebreid tot een stomend septet en is klaar om te touren dit voorjaar mét het fonkelnieuwe album op zak.  

Stef Kamil Carlens

Douglas Firs

Douglas Firs is de vijfkoppige band rondom Gertjan van Hellemont. In 2012 bracht hij de debuutplaat ‘Shimmer & Glow’ die meteen goed was voor vier radiosingles in België en Nederland, recensies vol superlatieven en optredens in Europa. Opvolger ‘The Long Answer’ werd opgehemeld door Humo, Marc Didden en Noel Gallagher. Voor de derde plaat reisde Gertjan af naar de La La Land Recording studio in Louisville, Kentucky voor een nieuw Douglas Firs-hoofdstuk. De melancholische liefdesliedjes werden aangevuld met vragen die Gertjan zich niet eerder stelde. How Can You Know?

In 2021 balanceerde Gertjan tussen het geluk rondom het aankomende vaderschap, maar ook het bericht dat zijn moeder nog hooguit een paar weken te leven had. Heen en weer geslingerd tussen verdriet en blijdschap trok hij zich terug op zijn zolderstudio, om naar buiten te komen met ‘Heart of a Mother’.

Douglas Firs

Poltrock

In een verlaten hotel in Aulus-Les-Bains, in de Franse Pyreneeën, staat een oude piano. Poltrock zet zich aan het instrument en tokkelt achteloos enkele noten.

In zijn creatieve proces tast Poltrock zijn grenzen af. Hij wil zijn vier piano’s ruw en eerlijk opnemen en bewerkt ze aansluitend met tape-effecten, cassette-loops en oude analoge effect-apparaten. De melodieën zijn intiem en meeslepend, de klank is confronterend en intens.

Op zoek naar een nieuw geluid schakelt Poltrock het Sun*Sun*Sun String Orchestra in. Dit kwartet slaagde erin om Poltrock’s breekbare, intieme en fluisterende ideeën bezield op tape te zetten. In 2023 kwam daar tweeluik ‘Aulus I’ & ‘Alus II’. Waar ‘I’ een soundtrack lijkt bij een onbestaande dystopische film met lang uitgesponnen, door strijkers gedomineerde klanklandschappen staan de piano’s centraal op III. Lief, hoopvol, zalvend en dan eens grillig en humeurig, maar altijd intens en eerlijk.

Poltrock

Bekijk ook het programma van zondag

Programma zaterdag

MEZZ tipt