Zondag 19 mei
Ik Zie U Graag
Zondag
17:00 (Doors: 16:00)
Jupiler Zaal, Kleine Zaal, Popcafe, Terras, Zijpodium
17:00 (Doors: 16:00) | Jupiler Zaal, Kleine Zaal, Popcafe, Terras, Zijpodium
€ 90 passe-partout | € 55 dagkaart

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Belgisch
  • Hiphop
  • Pop
  • Rock
Ik Zie U Graag barstte uit haar voegen in 2023. Dit jaar is Ik Zie U Graag terug in het Pinksterweekend op 18 en 19 mei. Extra bijzonder dit jaar: Ik Zie U Graag trekt de stad in!

Naast shows in MEZZ, zie je ook optredens in Chassé Theater en Nieuwe Veste. Voor deze editie slaat MEZZ de handen ineen met Chassé Theater en brengt het festival nog meer livemuziek, maar ook theater en cabaret. Breda bruist van het Belgische talent op zaterdag 18 mei en zondag 19 mei. Er is aandacht voor aanstormend talent, maar natuurlijk vind je ook bekende Belgische acts op het festival.

Check het volledige programma en voor meer info de pagina mezz.nl/ikzieugraag

Line-up

Novastar · Whispering Sons
Hooverphonic · DAAN
Admiral Freebee · Portland · J. Bernardt
Brihang · Stef Kamil Carlens · The Bony King Of Nowhere · DIRK.
Ada Oda · Ão · Borokov Borokov · Dijf Sanders · Douglas Firs
Eosine
· Isaac Roux · ISE · Poltrock · Tin Fingers
Amina808 · Ben Wolf · BIJT · Fantom · Ide Snake
LAUD · Lil Alia · LūpaGangGang · Piffy · REINES

Tickets

Koop een passe-partout voor het hele weekend voor € 90 en ben verzekerd van een toegang op zaterdag 18 mei en zondag 19 mei. Of koop voor € 55 een dagkaart voor je favoriete dag.

Dagkaart zaterdag | dagkaart zondag

Scoor nu je passe-partout

Beluister de Ik Zie U Graag playlist

Alvast in de stemming komen of nieuwe muziek ontdekken van Belgische bodem? Check dan de Ik Zie U Graag 2024 playlist.

Beluister de playlist

Line-up zondag

Novastar

In 2000 bracht singer-songwriter Joost Zweegers, beter bekend als Novastar, zijn gelijknamige album uit vol instant pop-rock klassiekers. Jaren later en een berg hits zoals ‘Wrong’ en ‘The Best Is Yet To Come’ verder keert Novastar terug naar de theaters en podia met zijn nieuwe unieke verzamelalbum. Al jaren kreeg Joost de vraag de hits uit zijn oeuvre te vereeuwigen op een verzamelplaat, maar Joost kijkt het liefst vooruit. Zijn motto ‘Be great or be gone’ is voor Novastar dan ook relevanter dan ooit en zorgt ervoor dat Joost parels blijft afleveren. Mikey Rowe & Andrew Britton overtuigden Joost om zijn grootste songs opnieuw op te nemen, zoals ze in 2024 zouden moeten klinken; fris, jong en tijdloos – zoals elke Novastar song geschreven wordt. Met een topteam van muzikanten Mikey Rowe (Noel Gallagher’s High Flying Birds), Andy Britton (Top Gear soundtracks), Skin Yson (Robert Plant), Keith Prior (David Gray) en Erik Rademakers (Selah Sue). Het album heeft een live-feel, opgenomen in een van de meest befaamde Studio 2 van de Abbey Road Studios van grote helden the Beatles. Novastar in Abbey Road; de cirkel is rond.

Locatie: Chassé Theater, grote zaal

Novastar

DAAN

Belgisch wonderkind Daan Stuyven werd bekend als zanger, gitarist en frontman van de groepen Dead Man Ray en Daan. Door fans werd hij uitgeroepen tot The Belgian King of electro-kitch-rock music, mixt Daan een diversiteit van stijlen, van rock en pop tot elektronisch en dance. Zijn gekende donkere, ironische teksten flirten met speelse melodieën en beelden.
DAAN kiest deze tour voor een andere aanpak van zijn repertoire. Niet de dansbare bombast van zijn festivaloptredens, maar een intieme en akoestische show waar hij een onverwachte keuze van z’n eigen favoriete songs van de afgelopen 20 jaar brengt. In een uitgeklede en opnieuw gearrangeerde versie, vooral met de nadruk op de teksten.
De basis van deze akoestische reeks is vastgelegd op zijn platinum album ‘Simple’ uit 1999. ‘Simple’: een persoonlijke blik in de wereld van deze intrigerende zanger als het ware. Daan speelt de vleugelpiano of op gitaar en laat zich begeleiden door Isolde Lasoen op vibrafoon en percussie en door klassiek cellist-contrabassist Jean-Francois Assy.

Locatie: Chassé Theater, grote zaal

DAAN

Admiral Freebee

Tom Van Laere en consorten staan al jaren aan de top van de rootsmuziek in de Benelux. Van heel klein akoestisch tot bombastische rootsrock; de heren kunnen ermee uit de voeten. In 2000 viel Tom al op als geanimeerde songwriter in de gedaante van bezeten en heilzame prediker tijdens de Humo’s Rock Rally. Afgelopen jaar trok den Admiraal langs de clubs met een uitverkochte Rewind tour, waarin hij bewees dat singles als Rags ‘n Run, Ever Present en Einstein Brain van zijn debuutplaat zelfs na 20 jaar nog geen gram aan actualiteit en luisterplezier hebben ingeleverd.
Tom’s repertoire zit vol waanzinnige verhalen en doorleefde liedjes. De verhalen zitten vol absurde humor, oprechte ontroering en intensiteit. Op het podium staat de excentrieke Belg garant voor intieme en bijzondere optredens en stelt nooit teleur!

Locatie: MEZZ, Jupiler Zaal

Admiral Freebee

Brihang

Brihang heeft veel meegemaakt in de afgelopen vier jaar. Zijn plaat ‘Casco’ was een waanzinnig succes, gevolgd door een jarenlange pandemie en een tijd waarin hij trouwde, bouwde en te maken kreeg met een van de meest ontregelende zaken denkbaar: het ouderschap. Zijn nieuwe plaat ‘Droomvoeding’ liet dus even op zich wachten en geeft maar aan waar de inspiratie vandaan komt. Brihang produceert geen kinderliedjes, maar focust op zichzelf en documenteert alles wat hij ziet of voelt, ongefilterd. Brihang blijft met één been in de hiphop staan, al hebben de founding fathers van het genre vijftig jaar geleden nooit durven dromen dat het op een dag naar deze vorm kon evolueren.

Locatie: MEZZ, Jupiler Zaal

Brihang

Stef Kamil Carlens

In 1993 verscheen Stef Kamil Carlens voor de eerste keer op de radar van pers en publiek met EP’s ‘Zea’ van dEUS en ‘Jintro Travels The World In A Skirt’ van zijn eigen beatband Zita Swoon. 30 jaar later werkt hij zijn 20ste album af in zijn eigen The Rabbit Field studio en heeft hij vele honderden liveshows op de teller in binnen- en buitenland, die qua vorm reiken van rauwe blues, speelse theatraliteit, doorvoelde melancholie tot super-funky escapades. Met een uitgebreid repertoire en zowel shows met 5-koppige band als solo, is Stef als een octopus die een veelvoud aan instrumenten tegelijk speelt.

In 2024 is het tijd voor nieuwe muziek. In januari wordt een tip van de sluier gelicht met de eerste funky single ‘Walk On Red, Stop On Green’. Stef Kamil Carlen’s liveband wordt uitgebreid tot een stomend septet en is klaar om te touren dit voorjaar mét het fonkelnieuwe album op zak.  

Locatie: MEZZ, Jupiler Zaal

Stef Kamil Carlens

DIRK.

Voor een zelf gerespecteerde indielover heeft DIRK. natuurlijk geen introductie meer nodig. DIRK. levert geweldige radiohits en is in rap tempo uitgegroeid tot een van de populairste en strafste (live)acts van Belgische bodem. De twee jaar na de release van ‘Cracks in Common Sense’ heeft de band gebruikt om hechter te worden en het weinige resterende babyvet met chirurgische precisie te verwijderen. Op Idiot Paradise klinkt DIRK. nog gerichter, haalt venijniger uit en gooit tegelijk deuren open naar nieuw muzikaal terrein. DIRK. is nog altijd nostalgisch en warm als Weezer, edgy als Pixies en Fugazi, en doet er à la 13 van Blur nog een scheut intelligente en bredere internationale sound bij. De plaat is een opeenvolging van hoogtepunten. Van verschroeiende post-punk met 90’s alternative tot woeste gitaren en stuwende drums. DIRK. zoals we ze kennen; punchy, belachelijk catchy en radiovriendelijke gitaarnoise.

Locatie: MEZZ, Kleine Zaal

DIRK.

Ão

Het jonge en veelbelovende viertal brengt een opwindende mix van saudade, indie en subtiele elektronica, met de fenomenale stem van frontvrouw Brenda Corijn als kers op de taart. Brenda put uit haar Mozambikaanse-Portugese roots voor de Portugese en Engelse zanglijnen die verstrengelen met de zuiderse gitaar van Siebe Chau, de ambient klanken en productie van Jolan Decaestecker en de eclectische percussie van Bert Peyffers.
De eerste klanken maakte al indruk op het invloedrijke KEXP uit Seattle, terwijl de debuutplaat nog moest komen. De bedwelmende sound werd verder uitgediept, dansbaarder met een poppy randje. Denk aan FKA Twigs en James Blake. Live is Ão mind-blowing; een adembenemende, unieke en opwindende ervaring.

Locatie: MEZZ, zij podium

Ão

Douglas Firs

Douglas Firs is de vijfkoppige band rondom Gertjan van Hellemont. In 2012 bracht hij de debuutplaat ‘Shimmer & Glow’ die meteen goed was voor vier radiosingles in België en Nederland, recensies vol superlatieven en optredens in Europa. Opvolger ‘The Long Answer’ werd opgehemeld door Humo, Marc Didden en Noel Gallagher. Voor de derde plaat reisde Gertjan af naar de La La Land Recording studio in Louisville, Kentucky voor een nieuw Douglas Firs-hoofdstuk. De melancholische liefdesliedjes werden aangevuld met vragen die Gertjan zich niet eerder stelde. How Can You Know?

In 2021 balanceerde Gertjan tussen het geluk rondom het aankomende vaderschap, maar ook het bericht dat zijn moeder nog hooguit een paar weken te leven had. Heen en weer geslingerd tussen verdriet en blijdschap trok hij zich terug op zijn zolderstudio, om naar buiten te komen met ‘Heart of a Mother’.

Locatie: Nieuwe Veste

Douglas Firs

Eosine

Het voorlopig bewaarde geheim van de Waalse indiescene, maar niet voor lang. Een bak aan geluid en etherische klanken van shoegaze, met de nadruk op progressieve structuren, gebeitelde vocale harmonieën en openhartige melodieën, waar fans van My Bloody Valentine, Lush en Psychotic Monks dol op zijn. De liveshow is vurig en psychedelisch en dat was op het Concours Circuit te voelen. Tijdens deze gerenommeerde muziekwedstrijd in het Franstalige deel van België wisten ze de eerste plaats te pakken. Met hun gecontroleerde, maar soms louterende waanzin mocht Eosine al openen voor The Haunted Youth, DITZ, Lambrini Girls en bij het afscheidsconcert van Belgisch indie-icoon BRNS in de Rotonde van Botanique Brussel. Eerder dit jaar stonden ze ook al op Left Of The Dial, Les Nuits Botanique en als kers op de taart: Dour festival.

Locatie: MEZZ, zij podium

Eosine

Isaac Roux

Als één van de 100 gelukkigen werd hij uitgekozen voor de LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts), de muziekacademie van Paul McCartney. Een doorbraak is dan nooit ver weg. Met een loepzuivere tongval legt Louis De Roo zijn ziel en gevoelens in zijn songs, verpakt in gitaren die op het juiste moment groots worden. Denk aan Bon Iver, Ben Howard, Perfume Genius en Novastar. Live komt de combinatie van warme indie folk en alternatieve rock nog beter tot haar recht en doet Isaac monden openvallen. Niet gek dat hij al het voorprogramma mocht verzorgen van Bear’s Den, Portland, The Haunted Youth en The Bony King Of Nowhere. Met een goedgevulde rugzak en stevig op zijn benen staan, heeft hij alles in huis om de belofte waar te maken. In het najaar van 2024 volgt dan eindelijk zijn debuutalbum. Daar kan alleen maar moois van komen.

Locatie: MEZZ, Kleine Zaal

Isaac Roux

Poltrock

In een verlaten hotel in Aulus-Les-Bains, in de Franse Pyreneeën, staat een oude piano. Poltrock zet zich aan het instrument en tokkelt achteloos enkele noten.

In zijn creatieve proces tast Poltrock zijn grenzen af. Hij wil zijn vier piano’s ruw en eerlijk opnemen en bewerkt ze aansluitend met tape-effecten, cassette-loops en oude analoge effect-apparaten. De melodieën zijn intiem en meeslepend, de klank is confronterend en intens.

Op zoek naar een nieuw geluid schakelt Poltrock het Sun*Sun*Sun String Orchestra in. Dit kwartet slaagde erin om Poltrock’s breekbare, intieme en fluisterende ideeën bezield op tape te zetten. In 2023 kwam daar tweeluik ‘Aulus I’ & ‘Alus II’. Waar ‘I’ een soundtrack lijkt bij een onbestaande dystopische film met lang uitgesponnen, door strijkers gedomineerde klanklandschappen staan de piano’s centraal op III. Lief, hoopvol, zalvend en dan eens grillig en humeurig, maar altijd intens en eerlijk.

Locatie: Nieuwe Veste

Poltrock

Amina808

Amina808 is een muzikale visionair afkomstig uit de cultureel rijke wortels van Burundi. Met een betoverende mix van elektronische R&B en housemuziek, overstijgt ze grenzen en omarmt haar erfgoed om een unieke sonische ervaring te creëren. Amina808 heeft als missie om te inspireren en te verheffen en haar muziek dient als een boeiende ontsnapping aan de dagelijkse strijd van onze samenleving.

Met elke beat en tekst nodigt ze je uit om te dansen, goed te voelen, en even los te komen van alle beperkingen van het alledaagse leven. Bereid je voor om betoverd te worden door haar opwindende ritmes en haar krachtige boodschap. Ze is niet alleen een kunstenaar, maar ze brengt mensen bij elkaar door de universele taal van muziek.

Locatie: Chassé Theater, Brasserie – Trix-stage

Amina808

Ide Snake

De 22-jarige rapper komt met treffende woorden, pompende beats en teksten die beklijven. Geboren en getogen in Sint-Niklaas, ademt hij rauwe energie en een verhalend talent in elke regel van zijn lyrics. Dat hij van zich wil laten horen is een understatement. Hij versierde al een plek in de Humo’s Rock Rally 2022 en scoorde een plek in het voorprogramma van Woodie Smalls, Vinci & $KEER&BOO$. De rapper belooft een aanwinst te worden voor de wereld van hiphop. Kom dat meemaken!

Locatie: MEZZ Popcafé, vi.be stage

Ide Snake

LAUD

LAUD (Laura Duymelinck) is een natuurkracht en vertaalt haar jeugd gekenmerkt door onrust en tegenslag in nummers vol emotie. Met haar deelname aan The Voice van Vlaanderen betoverde ze het publiek met haar vertolking van ‘If The World Was Ending’ en scoorde hiermee meer dan 8 miljoen views op YouTube. In ‘Light & Love’ presenteert ze haar debuut als singer-songwriter met aangrijpende ballads die wereldwijd weerklank vonden. Ze werkte samen met Alex Germys, Mademoiselle Luna, Gascar, Colin Crooks en heeft een uniek genre gecreëerd dat grenzen overstijgt. Van tedere ballads tot opwindende dansnummers, onderscheidt Laura’s veelzijdigheid zich en laat een onuitwisbare indruk achter.

Locatie: MEZZ Popcafé, vi.be stage

LAUD

Lil Alia

Diepe trap beats, humoristische skits, catchy zanglijnen en raps met weinig street cred, Lil Alia stelt voor: fluffy trap. Ze brengt een mengvorm van hiphop, pop en comedy. De muziek heeft veel invloeden uit De Jeugd van Tegenwoordig, Lil Dicky tot Froukje en Merol.

Lil Alia, aka Linde Notenbaert, besloot met haar zelfbedachte fluffy trap te radicaliseren in haar atypische zachtheid. Haar humoristische skits – te zien en te horen in haar live shows en videoclips, afgewisseld door een diepe kwetsbaarheid en melancholie maken Lil Alia tot een unieke vrouwelijke stem in de hiphopscene.

Locatie: Chassé Theater, Brasserie – Trix-stage

Lil Alia

REINES

Maak kennis met de funky space cowboys REINES. Het dynamische producersduo Loïc Van Weyenberg en Lissa Staepels ontsnapte uit het Conservatorium van Gent om zich te laven aan een mengelmoes van verschillende invloeden. Vleugjes indie rock, synth pop en dreampop zijn hier dan ook zeker terug te vinden. Live transformeren ze tot een getalenteerd vijftal dat mysterie, ambiance, energie en catchiness mixt tot de perfecte festival formule.

Locatie: MEZZ Popcafé, vi.be stage

REINES

Bekijk ook het programma van zondag

Programma zaterdag

MEZZ tipt